Cambodjas hovedstad, også kaldet Asiens Perle, er et sprudlende center for både industri, økonomi og kultur.

Wat Phnom templet
Buddha-statuerne og de smukt oplyste buddhistiske templer pryder byen. Et af de populære templer er Wat Phnom templet. Hvis navnet ringer en klokke, er det nok fordi, det er dét tempel, som hovedstaden er opkaldt efter. Templet blev bygget i 1300-tallet, og det ligger i et fint grønt område. Indenfor omringer farverige vægbilleder en stor guldbuddha.

Killing Fields (Choeung Ek) og S-21
Som navnet antyder, er det ikke en rar oplevelse af besøge de områder, hvor over en million mennesker blev brutalt slået ihjel under De Røde Khmerer. Der er uenighed om præcist hvor mange mennesker, der måtte lade livet, men det er estimeret omkring 1-3 millioner. Bunker af kranier og knogler vidner om, at det var et af verdens mest omfattende folkemord. Det er en barsk oplevelse at besøge stedet, men det giver et vigtigt historisk indblik. En halv times kørsel derfra ligger S-21. Et torturfængsel som også blev brugt under De Røde Khmerers styre, og i dag er lavet til et museum.

Tonlé Sap søen
Den smukke Tonlé Sap sø er en biflod til Mekong floden. Det er den største ferskvandssø i Sydøstasien, og når det er regntid, bliver søen fire til seks gange større end i tørtiden. Her står de flydende landsbyer i stærk kontrast til det hektiske byliv på fastlandet. En bådtur på søen er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil slappe lidt af.

Byen har uendelig mange muligheder og endnu en ting, der biddrager til det sammensatte bybillede, er boulevarderne med bygninger fra den franske kolonitid. Stig ombord på en rickshaw og få det hele med på traditionel cambodjansk manér.


Indbyggere: 1.501.725

Areal: 678 km²

Klima: Tropisk monsunklima med regnsæson fra maj til oktober

Highlights: Wat Phnom templet, Killing Fields (Choeung Ek) og S-21, Tonlé Sap søen
Kødmarked, Phnom Penh, Cambodja
Til top