12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På denne tur præsenteres Cambodjas skatte og du er med til at sikre, at mange fremover kan få samme gode oplevelser. Du får oplevet den lokale kultur, der er rig på traditioner og samtidig kæmper med at slippe af med den tragiske fortid, og du støtter lokale tiltag, der arbejder på at styrke den rige Khmer-kultur.

Bedste rejseperiode

Rejsen kan gennemføres hele året. Den bedste periode er fra november til februar, hvor det er tørt og temperaturen er lavest - dagtemperaturen ligger omkring 30 grader. Fra marts til maj kan temperaturen komme helt op på 39 grader om dagen.
I perioden fra maj til november er vejret noget omskifteligt, og der kan forekomme tropiske regnskyl.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Idag går turen mod Siem Reap - du vil typisk have 1 - 2 mellemlandinger på turen.
2. dag: Ankomst Siem Reap
Du mødes i lufthavnen af en lokal guide, der sørger for, at du kommer godt frem til dit hotel. Måske er der tid til at slappe lidt af og tage en tur i poolen, inden du klokken 16.00 skal opleve Shrine to Ya Tep. Under et træ midt på vejen, der leder ind til Siem Reap, finder du en sandstensfigur, der af de lokale siges at huse en ånd, som beskytter byen. Her ligger også en buddhistisk helligdom, som blandt andet er blevet berømt på grund af en lokal sandsigerske, der holder til her. Turen fortsætter til fods og undervejs lærer du mere om buddhismen, men også om den herskende religion under Khmer-riget - animisme. Dagen slutter ved det gamle marked i byen, hvor du kan smage streetfood eller nogle af de mange andre snacks. Overnatning på hotel Steung Siem Reap eller lignende
3. dag: Angkor Wat tempel område i tuk tuk
Efter tidlig morgenmad går turen til det fine tempel Ta Prohm, der er bygget mellem det 12. og 13. århundrede. Templet er næsten tilgroet af junglens træer og er et af de mest fotograferede i området. Du kan også vælge at besøge Preah Khan, som er et andet tempel bygget i samme stil, men uden det samme store besøgstal, så måske du foretrækker dette som alternativ i højsæsonen. Du får også set selve Angkor og Bayon-templet i løbet af dagen. Frokost serveres på en restaurant, der uddanner lokale uden ressourcer til selv at skaffe sig en levevej. Overnatning på hotel Steung Siem Reap eller lignende (M,F)
4. dag: Besøg landsby, Tonle Sap og tilbring aftenen i "Phare" cirkus
Med morgenmaden pakket kører du en halv times tid ud på landet til en landsby, hvor du spiser med en familie og kan få et lille blik ind i familiens daglige liv. Efter morgenmaden skal du med oksekærre til et lokalt marked, hvor du bliver klogere på områdets grøntsager, frugter og krydderier. Morgenen ender med en velsignelse ved en lokal pagode. Næste stop er Tonle Sap-søen, hvor du lærer lidt om livet på og ved søen. Du spiser frokost hos en familie, inden du i en træbåd sejler en tur ad de små kanaler og på søen. Efter du måske har smagt på byens streetfood er det tid til en unik oplevelse - Phare the Cambodian Circus. Du bliver introduceret til traditionel Khmer-kultur gennem teater, musik, dans og akrobatik. Projektet startede i 1994 på initiativ af lokale fra flygtningelejre som en måde at bearbejde deres traumer. Forestillingen og projektet spiller en stor rolle i udviklingen landets kultur efter Khmer Rouges folkedrab, ligesom der nu er oprettet en almindelig skole samt en musik- og teaterskole med gratis adgang til uddannelse. Overnatning på hotel Steung Siem Reap eller lignende (M,F)
5. dag: Banteay Chhmar homestay og middag i tempelkomplekset under stjernerne
Idag skal du til Banteay Chhmar - et ukendt tempelområde, hvor du skal bo to nætter på et homestay og få indblik i det daglige liv i en Khmer-landsby. Din frokost er tilberedt af kvinderne i landsbyen og din middag indtages under stjernerne med udsigt til templernes Bayon-tårne. Overnatning på homestay (M,F,A)
6. dag: Oplev et lokalt marked og udforsk landskaberne fra en oksekærre
Vågn op til lyden af de lokales tidlige gøremål og nyd morgenmaden tilberedt af dine værter. Du skal med på gåtur til det lokale marked, hvor du også får viden om områdets levebrød blandt andet fiskeri, bier, vævning og dyrkning af ris. Senere på dagen skal du med oksekærre gennem landskabet inden du skifter transportform til en slags åben truck, men trukket af en traktor. Turen ender med picnic ved et smukt vandreservoir kaldet Pol Pot Baray, da det blev bygget under hans regime. Idag er stedet et sted, der indbyder til afslapning i hængekøjer, hvorfra du kan nyde smukke lotusblomster, fuglekvidren og indstille blikket på uendeligt, hvor du kan skimte grænsen til Thailand i det fjerne. På vejen tilbage til landsbyen besøger du et område med bistader og cassavaproduktion. Din værtsfamillie har tilberedt en skøn middag til dig. Overnatning på homestay (M,F,A)
7. dag: Videre til Battambang via Banteay-templet.
Din morgenmad indtages idag på en lokal restaurant, inden du skal mod Banteay Torp-templet - et tempel fra det 13. århundrede bygget som en hyldest til Khmer-hæren, der dengang indtog området. Efter picnic i skyggen af tempelmurene er det tid til at komme videre til den charmerende by Battambang. Du kan slappe af i hotellets pool eller gå på opdagelse i byens gamle gader. Overnatning på hotel Maison Wat Kor eller lignende (M,F)
8. dag: Battambang på cykel og med det kendte Bambus-tog
Dagen begynder med en 30 kms cykeltur rundt i området omkring byen. SoksaBike der benyttes til denne tur er et firma der har bæredygtighed som grundlag for deres firma, de uddanner lokale guider, sørger for dine penge bruges i lokalområdet og til nytte for lokalsamfundet, ligesom de holder workshops om bæredygtig turisme for andre virksomheder. Din frokost er idag inkluderet på Jaan Bai - en restaurant der uddanner og ansætter lokale unge, og hvor alt overskud går til Cambodjas Børnefond. Eftermiddagen står på tur med det kendte Bamboo Train, der oprindeligt blev etableret til at transportere varer på - det er måske en overdrivelse at kalde det et tog, da det i virkeligheden er en bambusplatform med 4 hjul under, drevet af en lille motor, men oplevelsen er skøn, når du passerer gennem det smukke landskab. Sidst på dagen skal du på tur til Phnom Sampeau - nogle bakker der er et godt udkigspunkt over det fulde landskab. Her er også et levn fra den grusomme historie, som Cambodja gemmer på: Bakkerne gemmer på nogle af de huler, hvor folk blev henrettet under Pol Pots regime. Idag er hulerne hjemsted for millioner af flagermus og du vil opleve, når de ved tusmørketid flyver ud fra hulerne. Overnatning på hotel Maison Wat Kor eller lignende (M,F)
9. dag: Til Phnom Penh via Oudong
På vejen til Cambodjas hovedstad Phnom Penh skal du idag se en landsby kendt for deres keramik, ligesom du får set den gamle hovedstad Oudong, hvor du spiser frokost ved foden af det bjerg, du bagefter skal op ad for at få en storslået udsigt over området. Du bliver også introduceret til den store meditationsskole Vipassana. Du ankommer sidst på eftermiddagen til dit hotel og du kan måske nå en aftentur langs floden. Overnatning på Anik Boutique hotel eller lignende (M,F)
10. dag: Sightseeing i Phnom Penh
Du får idag set det kongelige palads med den imponerende sølvpagode, national museet og templet Wat Phnom, der har givet navn til byen. Eftermiddagens program er mere dystert - her får du indblik i den uhyggelige historie med tiden under Khmer Rouge-regimet. Turen tager dig til S21-fængslet og The Killing Fields - det er en barsk historie, men giver en god forståelse for landet og den udvikling, der er igang. Overnatning på Anik Boutique hotel eller lignende (M)
11. dag: Afsked med Cambodja
Tiden er inde til at tage afsked med Cambodja efter en ferie, hvor du har fået indblik i landets spændende khmer-kultur. Ønsker du at forlænge din tur med badeferie på en af Cambodjas skønne øer kan dette sagtens arrangeres - tag fat i din rejsekonsulent.
12. dag; Ankomst tilbage i Danmark
Velkommen hjem med kufferten fyldt af rejseminder.

Overnatninger

3 overnatninger på hotel Steung Siem Reap
2 overnatninger i homestay
2 overnatninger på hotel Maison Wat Kor, Battambang
2 overnatninger på Anik Boutique hotel, Phnom Penh

Bemærkninger

Bemærk, ønsker du at klimakompensere din rejse, så forhør dig hos din rejsekonsulent

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Turen gennemføres ved 2 personer

Hele året

Pakkeliste

 • Behageligt og luftigt tøj til varmt klima
 • Komfortable vandresko/sandaler
 • Badetøj
 • Personlig medicin og myggespray
 • Solcreme, solbriller og hat/kasket
 • Personlig rejseforsikring
 • Kameraudstyr
 • Lommepenge

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Siem Reap // Phnom Penh - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Udgifter til visum til Cambodja

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top