Her på siden finder du praktisk information og fakta om Cambodja.

Praktisk info om at rejse i Cambodja

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere kan få 30 dages turistvisum ved ankomsten til Phnom Penh eller Siem Reap lufthavn. Husk at medbringe USD i kontanter og pasfotos. Rejser du over land, er visumforholdene forskellige afhængigt af nabolandet, nogle lande kræver visum på forhånd. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Cambodja. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Du kan også søge visum hjemmefra - Det er tillige blevet muligt at søge elektronisk visum via dette link - bemærk, at e-visum ikke godtages ved alle grænseovergange (jf. regler på websitet).

Du skal udfylde et "arrival card" online - dette kan gøres fra 7 dage før ankomst. Du kan benytte dette link

Der kan forekomme indrejsekrav til Cambodja såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Cambodja.

Særlige indrejseregler i Cambodja i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Cambodja. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind. Som rejsende anbefales det man har bevis for en rejseforsikring, der dækker COVID-19 for op til USD 50.000. Der sker tilfældige helbredstjek ved ankomst.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Du kan rejse i Cambodja hele året, men det bedste tidspunkt er i tørtiden fra november til april. Regntiden er præget af høj luftfugtighed og starter omkring maj og slutter i oktober. I denne periode er der dog meget få turister i landet og det slet ikke er sikkert at det regner hver dag. Ofte regner det en en til to timer. Den varmeste måned er april, hvor temperaturen kan komme helt op på 35- 40 grader. Den ”koldeste” måned er januar, hvor temperaturen ligger omkring 30 grader. Vær opmærksom på, at det nogle steder kan være vanskeligt at rejse ad flodvejen i slutningen af tørtiden (marts-april), hvor vandstanden er lav.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Cambodja er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Cambodja kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Cambodja her.

Penge
Den lokale møntfod hedder riel, men USD er lige så gangbare overalt i Cambodja. Medbring USD i kontanter og dit Visakort. I flere af de større byer som Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville kan du i hæve kontanter med dit Visakort i bankerne Typisk er der et lokalt gebyr på 1 procent, min. 5 USD. Når du hæver kontanter i banken, så vælg at få dem udbetalt i USD, da riel har en meget lav værdi og derfor fylder alt for meget i pengebæltet. Ofte får du vekselpenge tilbage i riel, når du for eksempel betaler et måltid mad med USD. Sørg altid for at have et mindre lager af riel på dig, så du kan købe vand samt betale motorcykeltaxa og lignende småbeløb i riel.

Transport
Moto:
I byerne er det mest anvendte køretøj motorcykeltaxier eller motoer, som de kaldes. Skal man korte strækninger uden for byerne, er motoen også et fint køretøj, fordi man kan komme gennem selv smalle passager. Det gælder for eksempel turen fra Siem Reap til Angkor Wat. Aftal altid en pris på forhånd, så er alting lettere ved ankomsten.

Bus og deletaxi:
Mange rejsende hyrer en deletaxi, som oftest en pickup, hvor man bliver stuvet sammen på ladet, når der skal køres længere strækninger. De fleste veje er uasfalterede og ujævne, så det kan blive en temmelig bumlet tur. Det er også muligt at tage de lokale busser, hvis man altså har tiden og tålmodigheden til det. På flere strækninger er der også begyndt at køre minibusser, som f.eks. mellem Poipet og Siem Reap.

Båd:
Mellem Phnom Penh og Siem Reap kan man vælge imellem langsomme både eller hydrofoilbåde. Der er desuden passagerbåde på Mekong floden mellem Phnom Penh og Kratie og til tider længere nordpå. Mellem Sihanoukville og Krong Koh Kong (grænsen til Thailand) er det også muligt at sejle med hurtigbåd (fire timer).

Fly:
Cambodia Angkor Air flyver indenrigs i Cambodja.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.bayonpearnik.com - internetudgaven af det kommercielle og gratis cambodjanske rejsemagasin Bayon Pearnik, som udkommer én gang om måneden. Findes i papirudgave på mange cafeer i Cambodja og er et uhøjtideligt magasin med gode faktaoplysninger og tips til backpackere – med flere indlæg skrevet af rejsende.

www.canbypublications.com – folkene bag denne hjemmeside udgiver gratis rejsemagasiner om Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville og har på internetudgaven desuden informationer om mange andre aspekter af Cambodja.


Fakta

Hovedstad: Phnom Penh
Sprog: Khmer
Klima: Tropisk
Valuta: Riel
Religion: Buddhister og andre


Information om Cambodja

Cambodjas historiske arv
Cambodja er landet, hvor du både møder fortidens spændende kulturer og alvorlige rædsler. Khmerrigets ruinkompleks Angkor Wat giver eksempelvis en spændende indsigt i den magtfulde og rige khmerkultur. Selvom Pol Pots regime har præget landet med forbud, massedrab og frygt, er Cambodja meget andet end historie. Her er storslået natur og en vital befolkning, der har styrke og vilje til at lægge fortiden bag sig.

Pol Pots regime, De Røde Khmerer, har lagt navn til nogle af verdens mest modbydelige rædsler, som folkemordet i midten af halvfjerdserne, hvor en fjerdedel af Cambodjas befolkning døde. Et besøg på The Killing Fields, Choung Ek, vidner om disse rædsler og giver en rystende indsigt i cambodjanernes historie. Det er, på trods af de sørgelige begivenheder, en af de mest besøgte seværdigheder i Cambodja.

Fred og optimisme
De fredelige munke i safranfarvede rober blander sig med billederne af de grønne rismarker
og elegante fransk-koloniale boulevarder. Bourgonvillaer og jasminduftende solnedgange overdøver den støjende trafik fra Cambodjas mange motos. Der hersker på én og samme tid en alvorlig og energisk ånd i Cambodja, som stadig lider under minderne fra Pol Pot og de røde Khmerers regime. Heldigvis er fred og optimisme langsomt ved at overtage stemningen i det hårdt prøvede land.

Cambodjas naturlige skønhed
En sejltur på det fantastiske Tonle Sap sø- og flodsystem er en enorm oplevelse. Langs bredden ligger husbåde med fiskenet spændt ud imellem sig, der er blomsterbesmykkede hytter, og børn, der leger ubekymret ved flodbredden. I Siem Riep ligger, foruden det levende marked i byen, det imponerende ruinkompleks Angkor Wat. Mange af de fantastiske bygninger ligger gemt bag enorme trærødder, og komplekset anses for at være det arkitektoniske højdepunkt i den klassiske Khmerkultur. Cambodja giver også plads til afslapning og fordøjelse af de mange indtryk og oplevelser. Fuldend for eksempel den spændende rejse i Cambodja med et besøg på de næsten mennesketomme strande i det sydlige Cambodja eller i det kølige skovområde blandt smukke vandfald og eksotiske dyr i Bokor nationalpark.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top