Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Af Kim Nielsen

Påskeøen er en lille isoleret ø, som ligger små 4000 km ud for Chiles kyst, og man kommer naturligvis dertil med fly. Den eneste by på øen, Hanga Roa, huser de fleste af de ca. 4500 mennesker, der bor på øen.

Det store trækplaster er naturligvis de berømte Moai statuer, men øen har andre ting at byde på heri blandt den storslåede vulkan Rano Kau ( ikke aktiv ), hvor man tager op til toppen og har en fantastisk udsigt ud over det blå Stillehav til den ene side og et kæmpe vulkankrater til den anden side.

Man skal ikke snyde sig selv for en dag eller 2 på Anakena Beach, som er en lækker Stillehavsstrand med hvidt sand og turkisblåt vand. Stranden er omgivet af Moai statuer, og der løber vilde hest rundt, hvilket egentlig ikke er et usædvanligt syn på Påskeøen, da de er over det hele! Anakena Beach er den ene af 2 sandstrande, der er på øen. Resten af kystlinien er primært lavesten, hvilket gør udsigten utrolig smuk, uanset hvor man kigger.

Der er faktisk ikke meget andet at lave end at tage rundt og se Moai statuer, være på stranden, ride på heste eller studere surfere, der prøver kræfter med 5 - 6 meter høje bølger. Øen er omgivet af mystik, hvilket gør den til et fantastisk sted at tilbringe en uges tid.
De 15 Moai
De 15 MoaiMoai statuerUdsigt over Hanga RoaVulkan Rano Kau
Til top