Her på siden finder du praktisk information og fakta om Colombia.


Praktisk info om at rejse i Colombia

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Colombia, hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 90 dages turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Colombia. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Det er nødvendigt at udfylde en indrejseformular online. Denne kan udfyldes tidligst 72 timer og senest 1 time inden indrejse via dette link. (Det anbefales at printe e-mailbekræftelse på at have udfyldt indrejseformularen).

Der kan forekomme indrejsekrav til Colombia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Colombia.

Særlige indrejseregler i Colombia i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Colombia. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Colombia er et stort land og pga. landets topografi, er der store regionale forskelle i vejr og temperatur.
Området omkring Bogotá, Medellin og Cali har regntid fra april til maj og igen fra oktober til november.
Ved den Caribiske kyst ligger regntiden fra april til november.
Stillehavskysten og Amazonjunglen har ingen rigtig tørtid. Her regner det året rundt.
Regntid betyder ikke nødvendigvis heldagsregn, men ofte kun korte kraftige byger. Landet kan altså sagtens besøges i denne periode.
De fleste rejsende besøger Colombia i perioden fra december til marts.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Colombia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Colombia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Colombia her.

Penge
Der er kontantautomater til bl.a. Visa- og MasterCard i stort set alle mellemstore og store byer. Det er muligt at betale med kreditkort i mange forretninger, hoteller og restauranter, men ofte mod et gebyr eller ekstra kommission. Den billigste måde er at hæve Colombianske pesos og betale med dem.

Transport
Bus:
Busser er en populær transportform i Colombia og en billig måde at komme fra A til B. Der findes næsten busser til alle destinationer i landet. På de længere stræk er komforten i bussen bedre og på nogle natbusser kan du få ”business class” sæder, som næsten kan ligges ned.

Der er flere gode busselskaber derovre bla. Bolivariano, Marsol, Brasilia og Libertadores. Busbilletter kan købes på busstationerne lokalt eller du kan vælge at bestille dem hjemmefra med hjælp fra din rejsekonsulent.

På de lange stræk gør bussen stop undervejs ved restauranter, men det er aldrig til at sige præcis hvornår der er pause, så tag altid selv lidt mad og snacks med til turen.
Som I de fleste andre lande i Latinamerika bliver der skruet godt op for air-condition og fjernsynet i bussen, så tag noget varmt tøj med og ørepropper!

Fly:
Afstandene i Colombia er meget store, så det kan være en god tidsbesparende løsning at flyve indenrigs på nogle strækninger. Indenrigsbilletterne er ret billige og flyvetiden er mellem 40 min. - 2 timer. Der er flere gode flyselskaber at vælge imellem bl.a. Avianca og LaTam.

Båd:
I Amazonjunglen ved Leticia foregår transporten primært med båd op ad floderne.

Taxa:
I de større byer er der et væld af taxaer og det er en billig måde at komme rundt på. Taxaerne har et taxameter med nogle numre på. Der findes en prisliste, så du kan se hvad de forskellige numre betyder. Nogen gange skal man dog spørge efter prislisten. Om natten og på helligdage vil der være nogle tillæg til prisen. Det kan du også se i prislisten. Prisen er altid pr. tur og ikke per person, som chaufføren godt kan finde på at sige ;-)
Det er altid mest sikkert at få hotellet eller restauranten du befinder dig på, til at ringe efter en taxa. Så du er sikker på det er et autoriseret taxaselskab der henter dig.

Tog:
Du skal ikke tage til Colombia for at køre i tog. Der er kun et gammelt tog der kører mellem Bógota og Zipaquira.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogen gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Bogotá
Sprog: Spansk. Dog tales der engelsk på øerne San Andrés og Providencia
Klima: Tropisk, tempereret og polart bjergklima
Valuta: Colombianske pesos (COP)
Religion: 90 % katolikker, 8 % protestanter, 2 % diverse


Information om Colombia

Naturlig mangfoldighed
Colombia byder på mange storslående naturoplevelser. I syd finder du den frodige Amazonjungle, med sit imponerende plante- og dyreliv. I det østlige Colombia op med grænsen til Venezuela er der et stort område med græssavanne kaldet ”Llanos”.
I Nord finder du både ørken, regnskov og selvfølgelig de eksotiske caribiske strande. I vest ligger den mere uberørte Stillehavskyst, med gode surf bølger og mulighed for at opleve pukkelhvaler i sæsonen fra midten af juli til ca. midten af oktober. Og så er der selvfølgelig de majestætiske Andesbjerge, der smukt skærer sig igennem landet fra syd til nord og byder på fantastiske udsigter og trekking.
Colombia har en enorm biodiversitet og du kan møde både dyr og planter, der ikke findes andre steder i verden.

Colombias historie
Spanierne gik i land i Santa Marta i 1499 og herfra startede koloniseringen af landet. Rygterne gik at der her fandtes en by af det pureste guld og ædelstene ”El dorado” og det fik spanierne til at kortlægge store dele af det nordlige Sydamerika. Det var en nem sag for spanierne at nedkæmpe områdets oprindelige indianske befolkning, som bestod af flere forskellige stammer bl.a. Muisca-, Quimbaya-, og Taironaindianerne, som nogle af de største.

Det område vi kender som Colombia i dag blev først til i 1903. Før har Colombia bl.a. været en del af New Granada, som omfattede Panama og store dele af det nordlige Sydamerika. Fra 1831 - 1903 var området indskrænket til Colombia og Panama og fra 1903 blev Panama også selvstændigt. Colombias officielle navn er Republic of Colombia.

Men Colombia har desværre også en broget historie i nyere tid. Den har været præget af borgerkrig, diktatur, narkokrig og kampe mellem regeringstyrkerne og guerillagrupperne FARC og ELN. Konflikten har siden 60erne kostet over 200.000 menneskeliv og tvunget mere end 6 millioner mennesker fra deres hjem.

Siden 2002 har volden været aftagende og regeringen og FARC er netop nu ved at underskrive en seriøs fredsforhandling.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top