Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Cook-øerne.


Praktisk info om at rejse på Cook-øerne

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste tid at besøge Cook-øerne er fra maj til oktober. Denne tid på året kendetegnes ved en lavere regnmængde og mildere temperaturer.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Cook-øerne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret på Cook-øerne her.

Penge
Den lokale møntfod er New Zealand Dollar, da Cook-øerne er tæt knyttede til New Zealand.

Hæveautomater er tilgængelige i de største beboede områder på øerne, hvor også VISA og Mastercard ofte kan benyttes. Men på de små øer er det en god ide at planlægge godt fremad og medbringe kontanter, da der ofte ikke er hæveautomater.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

For at rejse ind i Cook-øerne skal man have en billet ud af landet igen, samt et gyldigt pas seks måneder fra indrejsedato. Man modtager ved ankomst et 31 dages turistvisum, der er gratis.

Se flere oplysninger på www.um.dk.

Der kan forekomme indrejsekrav til Cook-øerne såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Cook-øerne.

Transport
Transport mellem landets større øer foregår med fly. Man kan også vælge selv at udforske øerne i lejebil, på scooter og cykel eller på gåben. På Rarotonga er der lokalbus, som nemt og billigt kan tage en rundt til øens strande og landsbyer.

Tip:
Man bruger samme adapter som på New Zealand og i Australien.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land, du skal besøge. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Avarua
Sprog: Engelsk og Cook Islands Māori
Klima: Tropisk
Valuta: New Zealand dollar
Religion: Kristne


Information om Cook-øerne

Cook Islands er en mindre ø-gruppe i Stillehavet bestående af 15 øer, hvoraf 12 er beboede. Hovedøen hedder Rarotonga, og her ligger også hovedstaden Avarua, hvor der hver lørdag er marked. Her kan du handle med de lokale og smage på lokale specialiteter som Ika (marineret fisk med kokosmælk). Befolkningstallet for Cook-øerne ligger på cirka 15.000, hvoraf 11.000 bor på Rarotonga. Der er mulighed for at cykle, vandre, dykke og nyde de smukke bountystrande. Det er også muligt at flyve til nogle af landets andre øer.

Jysk Rejsebureau anbefaler at kombinere Rarotonga med øen Aitutaki. Har du længere tid i landet, kan vi anbefale at tage Aitu, hvor du bl.a. kan bo hos en lokal familie og udforske øens mange grotter. Af andre beboede øer kan nævnes Mauke, Mitiaro, Manihiki eller Mangaia.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top