Her på siden finder du praktisk information og fakta om Costa Rica.


Praktisk info om at rejse i Costa Rica

Klima og bedste rejsetidspunkt
Generelt er den bedste rejseperiode fra december til april, perioden hedder lokalt ”Verano” hvilket løst oversat betyder sommer. Dette er den tørreste periode i Costa Rica. I maj begynder regntiden i Costa Rica, hvilket blandt andet betyder at overnatninger er en anelse billigere end i højsæsonen. Det er dog stadig fint at rejse i starten af regnsæsonen. Juni og juli bliver lokalt betragtet som mini højsæson, på grund af amerikanske turister, der holder deres sommerferie i denne periode. Derfor må man også forvente at priserne i disse måneder er lidt højere.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Costa Rica er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Costa Rica kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Costa Rica her.

Penge
Møntfoden i Costa Rica hedder Colón, men USD kan bruges i de fleste turistområder, dog opfordres der til at man betaler med Colón ved mindre betalinger f.eks. ved bustransport eller mad på små restauranter. Euro, britiske pund og USD kan veksles til colón. Der findes ATM´s i langt de fleste byer, store som små. Dog er det primært VISA automater i de små byer. Mastercard kan benyttes i større byer.
Alle rejsende skal betale US$29 (2015) i lufthavnsskat når man forlader Costa Rica. Dette kan betales med USD, Colónes samt større kreditkort.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Overnatning
Costa Rica er kendt for den høje bio diversitet, blandt andet på grund af deres regnskov. Derfor er det oplagt at prøve at overnatte i en af deres ecolodges i regnskoven. Disse ecolodges går meget op i bæredygtig turisme.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Costa Rica er visumfri i indtil 90 dage, dog skal dit pas være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato. Alle flyafrejser er pålagt en afrejseskat på 30USD.

Der kan forekomme indrejsekrav til Costa Rica såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Costa Rica.

Transport
Offentlig transport:
Da langt de fleste Costa Ricanere ikke har bil, er det offentlige transportsystem ganske godt og man kan komme til langt størstedelen af områderne i Costa Rica. Dog skal man forvente at udkantsområder og mindre byer kun bliver serviceret med en enkelt bus om dagen. Så planlæg din rejse med offentlig transport i god tid.

Bil:
Det er muligt at leje bil i Costa Rica. Billeje er populært i Costa Rica, da man får adgang til områder, hvor busdriften ikke er så hyppig. Dog skal man være opmærksom på at bjergvejene kan være meget svære at køre på, med mange sving uden overblik, derudover kan der være mange lastvogne på de smalle veje.

Taxi:
Det er muligt at leje taxier til lange ture, mange firmaer har faste priser til bestemte ruter. Det kan anbefales hvis man ikke er tryg ved at køre i Costa Rica.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: San José
Sprog: Spansk
Klima: Tropisk
Valuta: Colones
Religion: Primært romersk-katolsk


Information om Costa Rica

Costa Rica er verdenskendt for sit fantastiske dyreliv og sine mange smukke nationalparker. På den Caribiske side finder du Tortuguero Nationalpark som i mange guidebøger beskrives som en miniudgave af Brasiliens Amazon-regnskov og det er med god grund. Her kan du bl.a. spotte de grønne skildpadder, som ligger æg i tusindvis i sandet fra juli til oktober.

Derudover er området omkring Arenal vulkanen og tågeregnskoven i Monteverde et must på de fleste rejsendes to-do-liste. I Corcovado Nationalpark kan du opleve et af klodens mest unikke økosystemer. De bedste strande i Costa Rica findes ved Manuel Antonio Nationalpark og på Nicoya-halvøen. Sidstnævnte omtales ofte af befolkningen som ”solkysten”, idet der årligt måles flest solskinstimer her.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top