2 dage
Ekskl. fly
Fra 3.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Selvom Cotopaxi kun har få tekniske udfordringer kræver bjerget alligevel et god fysisk form fra sine klatrende besøgende. At erobre denne vulkan er en vidunderlig oplevelse og alt besværet værd. Når du endelig når kraterkantens højeste punkt venter der en spektakulær udsigt som belønning.

Få information og fakta om Ecuador her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Ecuador her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at bestige Cotopaxi hele året. Den tørre sæson er fra juni – slutningen af september, men i denne periode kan der forekomme mere vind. Der er mindre vind i perioden november - marts, men til gengæld også mere regn.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Quito – Cotopaxi Nationalparken
Du bliver hentet på dit hotel i Quito og kørt i privat bil til Cotopaxi Nationalparken. Køreturen derned tager ca. 2 timer. Ved indgangen bliver du registreret og skal betale for den symbolske entré, og turen fortsætter ind i parken og op ad vulkanens nedre skråninger til parkeringspladsen i 4,600 meters højde (45 min.) På turen op til parkeringspladsen oplever du det smukke græsdækkede hede-landskab kaldet paramo med Cotopaxis store kegleform foran jer som pejlepunkt, og som den helt store gulerod ikke mindst. Fra parkeringspladsen skal du gå op til overnatningsstedet Refugio Jose F. Ribas, der ligger i 4800 meters højde. På trods af den korte afstand tager turen ca. 45 minutter, da du skal op af sandede lavabakker (2 skridt frem og 1 tilbage) og så er luften her allerede meget tynd. Overnatningsstedet er simpelt, men stedet emmer af eventyr og historier og her møder du andre rejsende med det samme brændende ønske som dig selv – at bestige Cotopaxi! Der er sovesale med køjesenge, toiletter, elektricitet (Mellem kl. 18-20), køkkenfaciliteter og indlagt vand (koldt). Det er muligt at købe snacks og drikkevarer, hvis du mangler lidt til topforsøget. Efter frokost vandrer du sammen med guiden op til en nærliggende gletsjer, hvor du skal træne klatre- og sikkerhedsteknikker og øve dig i at bruge klatrejern (steigeisen) og isøkser. Tilbage ved Refugio Jose F. Ribas spiser du tidlig aftensmad og går tidligt i seng, da opstigningen allerede starter ved midnat. Det er vigtigt at spise og drikke en masse, selvom appetitten måske ikke er så stor i højden, så du har en masse energi til opstigningen. (F,A) Trekkingtid: ca. 2 timer Sværhedsgrad: Let - moderat
2. dag: Bestigning af Cotopaxi og retur til Quito
Ved midnatstid står du op og spiser et godt kalorierigt måltid. Herefter starter klatreturen mod toppen. I løbet af den første time når du gletsjeren, hvor du skal koble reb og seler fast og begynde at bruge klatrejern og isøkser. Klatringen starter stille og roligt og bliver så hårdere efterhånden som du nærmer dig toppen. Der er nogle få stejle passager og gletsjerspalter som I skal over. Om natten vil I kunne se glimtende lys fra byerne nede i dalen. Som solen står op vil en imponerende udsigt komme til syne. Efter du har passeret Yanasacha, en stor sort klippeflade ved 5,700 meter, mangler du nu kun det sidste, men også stejleste stykke. Her er det vigtigt at bruge klatrejernene rigtigt. Fra toppen af Cotopaxi (5,897 meter) vil du forbløffes af det betagende og uforglemmelige landskab med de omkringliggende sneklædte vulkaner. Du vil kunne se så langt som grænsen til Colombia og Andesbjergenes kontinentale skel. Derudover er der jo også Cotopaxis imponerende krater under jer, hvor du måske kan se fumaroler (skyer af gas eller damp). Efter en kortere pause på toppen starter nedstigningen for at undgå den bløde eftermiddagssne. Nedstigningen tager kun halv så lang tid som at klatre op. Tilbage ved Refugio Jose Rivas spises der frokost og du pakker dine ting sammen og tager dem med ned til parkeringspladsen. Her venter en privat bil som kører dig retur til Quito. I bilen kan du slappe af efter en fantastisk præstation og en oplevelse for livet rigere! (M,F) Trekkingtid: ca. 9-11 timer Sværhedsgrad: hård

Overnatninger

1 overnatning på Refugio Jose F. Ribas (primitiv overnatning i fællesværelse med køjesenge)

Bemærkninger

Målgruppen er personer der er vant til at trekke og er i god fysisk form. Turen er ikke egnet for børn under 12 år. Cotopaxi bestigningen er et hårdt trek og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til toppen.

Det er vigtigt at være godt akklimatiseret inden du forsøger at bestige Cotopaxi vulkanen. Vi anbefaler at du har minimum tre-fire dage i Quito, hvor du dagligt tager ud og vandrer op i højderne for at din krop kan vænne sig til den tynde luft.

Jysk Rejsebureau tilbyder også en fem dages tur, hvor du langsomt blive akklimatiseret til højderne. Læs mere om turen her: Bestigning af Pichincha, Iliniza og Cotopaxi.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Klatreudstyr kan lejes i Quito. Forhør dig hos din rejsekonsulent om ca. priser.
For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne tur starter hver dag.

Gruppestørrelse

Turen er en gruppetur og der vil være andre rejsende på bestigningen af Cotopaxi.

Juni - oktober

Pakkeliste

 • Varm sovepose
 • Personligt toiletgrej
 • Teknisk klatreudstyr (støvler, klatrejern, isøkse) - kan evt. lejes i Quito
 • Gaiters/gamacher
 • Handsker (gore tex el. lign)
 • Uldhue
 • Varmt regn- og vindtæt tøj
 • Pandelampe
 • Snebriller/skibriller
 • Solblok (eller holdbar solcreme med høj faktor) og læbepomade (med høj faktor)

Prisen er inklusiv

 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Professionel engelsktalende bjergguide

Prisen er eksklusiv

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Entré til Cotopaxi National Park
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Dette er blot et udvalg af priser for denne tur. Ring ind og hør om flere priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top