Her på siden finder du praktisk information og fakta om Fiji.


Praktisk info om at rejse i Fiji


Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere kan visumfrit rejse til Fiji. Det er et krav at kunne fremvise en returbillet ud af landet. Man modtager ved ankomst til Fiji et 90 dages turistvisum, der er gratis.
Se flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Fiji såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Fiji.

Særlige indrejseregler i Fiji i forbindelse med Covid-19
Der er ingen krav om vaccination eller test for Covid-19 for indrejse til Fiji.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste tid at besøge Fiji på, er den såkaldte Fijian Winter, der strækker sig fra maj til november. Denne tid på året kendetegnes ved en lavere regnmængde, mildere temperaturer og mindre risiko for cykloner.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Fiji er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Fiji kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret på Fiji her.

Penge
Den lokale møntfod er Fiji Dollar, den er stabil i forhold til Australske Dollar og New Zealandske Dollars. Hvis man ikke har vekslet på forhånd er Australske Dollar, New Zealandske Dollars og U.S. Dollars at foretrække.

Hæveautomater er tilgængelige i de største beboede områder på øerne, hvor også VISA og Mastercard ofte kan benyttes mod gebyr på cirka 2,5-5%. Men på de små øer er det en god ide at planlægge godt fremad og medbring kontanter, da der ofte ikke er hæveautomater.

De fleste restauranter, butikker, hoteller/resort samt biludlejningsfirmaer tager imod kreditkort. Dog har nogle hoteller/resorts et gebyr på 2,5-5 % ved betaling på kreditkort.

Transport
Transport mellem Fiji´s større øer foregår med færge. Det er en relativt billig måde at rejse mellem øerne.
Man kan også udforske selv hovedøen på Fiji, her er det muligt at leje bil eller tage de lokale busser rundt.

Tip:
Man bruger samme adapter som på New Zealand og i Australien.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Suva
Sprog: Engelsk og ”Standardfiji”
Klima: Tropisk
Valuta: Fiji dollar
Religion: Kristne, Hinduister, islam og traditionel religion


Information om Fiji

Hundredvis af bounty-øer
De fleste vil ikke kunne høre navnet Fiji uden at tænke på svajende palmer, brusende bølger og hvide sandstrande. Skulle man mod forventning blive træt af den udsigt, har landet dog meget mere at byde på. Fiji består af mere end 300 øer – nogle er vulkan- eller koraløer, andre er frodige og bjergrige. Her dyrkes blandt andet sukkerrør, kokosnødder og orkidéer. Den rige natur er hjem for utallige dyr, for eksempel farverige papegøjer og isfugle. Fijis regnskov er oplagt til vandreture og trekking, og trænger man til et hvil midt i alt det grønne, kan man bade i kølige vandfald eller sejle en tur på en bilibili-flåde. (”Bilibili” betyder bambus på fijiansk).

Fijis vidtfavnende kultur
I byerne på Fijis to største øer, Viti Levu og Vanua Levu, står kirker, moskéer og hindutempler side om side. Det samme gør moderne byggeri og traditionelle fijianske huse med tage af palmeblade. Den fijianske kultur er sammensat af et væld af forskellige kulturer og har mange gamle traditioner. Oplev for eksempel en opvisning i den siddende dans ”Meke” eller ilddansen, hvor mænd går på hvidglødende sten.

Kongen af koraller
I et ørige som Fiji får man de mest storslåede oplevelser på, i og – ikke mindst – under vandet. Her er både fantastiske muligheder for white water rafting, surfing og windsurfing, snorkling og dykning. Landet er kendt som verdens hovedstad for blødkoraller og er en sand drømmedestination for dykkere. Ud over koraller i alle regnbuens farver kan man også se havskildpadder, hvaler, hajer, rokker og et væld af tropiske fisk. Ud for Mamanuca-øerne er der desuden mulighed for vægdykning og vilde strømdyk. Her venter kort sagt masser af eventyr for både erfarne og uerfarne dykkere. Fiji er også et godt sted at tage et dykkercertifikat.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top