KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
7 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter i Athen, inden du kører til Nationalparken Vikos-Aoos i det nordlige Grækenland. Du vil på denne aktive vandretur krydse den imponerende Vikos kløft, lokaliseret i hjertet af nationalparken, og som i Guinness Rekordbog er opført som den dybeste kløft i verden. Du vil vandre til alpinsøen, Dragon Lake, hvor du skal sove i et refugie på bjerget. Du kommer også til mange af de maleriske stenlandsbyer i Zagori regionen, hvor du kommer helt tæt på den græske kultur. Inden du skal retur til Athen, står den på rafting på Voidomatis floden, som er rangeret som en af de klareste floder i Europa. Her glider du stille ned ad floden og nyder områders fantastiske natur, omgivet af det krystalklare vand. Rejsen slutter med en dag i Athen, hvor du kan gå på opdagelse i de små gader og besøge de verdensberømte templer. Hvis du ønsker det, kan rejsen udvides med flere dage i Athen, badeferie eller ø-hop.

Glæd dig til at
 • Overnatte i traditionelle græske landsbyer
 • Opleve Vikos kløften - verdens dybeste kløft
 • Vandre op ad Vradeto trappen
 • Rafte på den krystalklare Voidomatis flod
 • Vandre til Alpinsøen Dragon Lake
 • Athens hyggelige Tavernaer


Få information og fakta om Grækenland her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Grækenland her

Bedste rejseperiode

Det sydlige Grækenland og øerne har subtropisk middelhavsklima, som lover varme og tørre somre med bagende sol. Vinden fra havet gør varmen behagelig i kystområderne, men hvis du ikke er til for høje temperaturer og foretrækker lidt færre mennesker, er de milde forårs- og efterårsmåneder at foretrække.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Grækenland er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Grækenland
Afgang fra Danmark mod Athen, hvor du ankommer samme dag. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit overnatningssted. Ved ankomst til hoteller vil du møde din gruppe og guide, som vil tage dig ud på en lille gåtur i centrum af Athen. Om aftenen vil guiden introducere dig for den græske mad på en hyggelig taverna med gyros, frisk feta, velmarinerede souvlaki, cremet tzatziki og saftige kalamata oliven.
2. dag: Kørsel fra Athen til Nationalpark Vikos-Aoos, vandring på Vradeto trappen og besøg i en lokal landsby
Efter morgenmaden tjekker du ud fra hotellet i Athen, og kører mod Zagori-regionen og Vikos-Aoos Nationalpark. Dagens vandretur starter fra landsbyen Vradeto, den højstbeliggende landsby i området i 1340 m. Indtil 1974 var landsbyen kun forbundet med resten af verden via den berømte "Vradeto trappe", som du selvfølgelig skal op ad. Du kommer på dagens vandring også til Beloi, hvorfra der er en meget imponerende udsigt ud over Vikos Kløften. Du spiser frokost (snacks) i landsbyen Kapesovo, og har her god tid til at udforske landsbyen og nyde de lokale delikatesser. Herfra vandrer du, sammen med gruppen, til landsbyen Dilofo hvor du skal tilbringe natten. (M,F,A)
3. dag: Vandring igennem Vikos kløften - verdens dybeste kløft
Der venter dig i dag en meget hård og smuk dag, da du skal krydse den imponerende kløft, Vikos, som ligger i hjertet af nationalparken Vikos-Aoos. Kløften er ifølge Guinness Rekordbog den dybeste kløft i verden. Vandreturen fra landsbyen Monodendri til Vikos tager ca. 7 timer. Undervejs får du frokost som primært er snacks. Ved ankomst har du god tid til at nyde den smukke udsigt, inden turen går videre til landsbyen Papigko, hvor du skal overnatte. (M,F,A)
4. dag: Vandring til Alpinsøen Dragon Lake
Dagens mål i dag er Dracolimni, også kendt som Dragon Lake. Du starter tidligt med at vandre op igennem et skovområde. Jo højere, du kommer op, jo færre træer vil der være, indtil du når over trægrænsen i den alpine zone ved bjerget Tymphe. Undervejs på dagens vandring vil du passere små kilder med rent drikkevand, så du kan fylde dine vandflasker. Efter ca. fire timers vandring når du til Astracas refugie, hvor du kan slappe lidt af og spise frokost. Det er også her, du skal sove om natten, så du efterlader din bagage her, og vandrer de sidste 1 ½ time op til Dragon Lake. Søen ligger utrolig smukt, omringet af Epirus bjergkædens højeste bjerge. Du har ca. 1 times vandring retur til Astracas refugie, hvor du skal overnatte og spise aftensmad. (M,A)
5. dag: Vandring til landsbyen Konitsa, badestop og transport til hytte i skoven
Efter morgenmad på Astracas refugiet, vandrer du ca. 5 timer ned til landsbyen Konitsa. På vejen gør du et stop ved Ovires, et meget smukt og stille sted med naturlige pools og vandfald, som du kan bade i. Du gør pause i Konitsa, og spiser frokost inden du bliver kørt ca. 30 min til den lille isolerede skovhytte. Hvis der stadig er energi vil der være mulighed for zipline. Dagen sluttes af med barbecue aftensmad. (M,F,A)
6. dag: Rafting på den krystalklare Aoos flod
I dag skal du på raftingtur på Aoos floden. Turen er meget stille, rolig og afslappende, og uden nogen vanskelige passager. Så der er god tid til at nyde naturen midt i Vikos Nationalpark, mens du padler i det krystalklare, turkise vand ned ad Aoos floden, som er kåret som den reneste flod i Europa. Efter raftingturen kører du retur til Athen. (M,F)
7. dag: Hjemrejse
Du har dagen på egen hånd indtil du skal med flyet retur til Danmark. Det er muligt at flyve hjem senere og udvide rejsen med flere dage i Athen eller tage på badeferie eller måske ø-hop. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på guesthouse i Athen
1 overnatning på guesthouse i Koukouli eller nabolandsby
1 overnatning på guesthouse i Aristi
1 overnatning på guesthouse i Astracas refugie
1 overnatning på guesthouse i Konitsa

Bemærkninger

Dette er blot et forslag, og turen kan hvis den bookes privat tilrettelægges præcis som du ønsker. Det er muligt at opgradere til højere eller lavere standard på overnatningerne samt tilkøbe ture.

Der er en minimumsaldersgrænse på 18 år for at deltage i turen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Der er følgende afgange i 2024 18-05-2024 22-06-2024 20-07-2024 17-08-2024 14-09-2024 05-10-2024

Gruppestørrelse

4 - 18 personer

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Pandelampe
 • Dagsrygsæk
 • Vandflaske
 • Badetøj
 • Håndklæde
 • Regntøj
 • Kasket
 • Solcreme

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Athen t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program og snacks på trekket
 • Transfer ifølge program
 • Ture ifølge program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Bagagetransfer
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer

Prisbemærkning

Prisen tager udgangspunkt i, at man deltager på en gruppetur med minimum 6 deltagere. Det er muligt at betale ekstra for en privat tur.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top