KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
29 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
I starter i Johannesburg i den nordlige del af Sydafrika. Her tilbringes de første par nætter, så I får en god start på jeres rejse. Dagen efter jeres ankomst er der arrangeret en spændende cykeltur ud til Johannesburgs fattige område, Soweto. Blandt højdepunkterne på turen er et besøg i Nelson Mandelas tidligere hjem.

Fra Johannesburg drager I videre mod den store og verdenskendte nationalpark, Kruger. Her får I over de næste dage nogle kæmpestore dyreoplevelser. Se om I kan spotte 'The Big Five', der består af løven, leoparden, elefanten, kafferbøflen og det sorte næsehorn. Parken rummer herudover alle de andre ikoniske afrikanske dyrearter som giraffer, zebraer, flodheste, impalaer, krokodiller og meget mere. Samtidig er det en utrolig flot nationalpark, som næsten er på størrelse med hele Jylland. I kommer på flere typer safarier undervejs - lige fra den klassiske jeepsafari både morgen og eftermiddag til en walking safari, hvor I sammen med kyndige guider oplever dele af nationalparken til fods.

Undervejs på jeres dage i Kruger er der også inkluderet et besøg til Blyde River Canyon, som er verdens tredjestørste kløft og minder om den amerikanske Grand Canyon.

Efter nogle spændende dage i dyrelivets tegn går turen videre til Eswatini (det tidligere Swaziland). Grænseovergangen giver jer en forsmag på, hvad forskellen mellem Sydafrika og Eswatini er. På Sydafrika-siden modtager I jeres stempel af en person, som er gemt bag skudsikkert glas. I Eswatini foregår alle formaliteterne i et åbent lokale, hvor der på bagvæggen hænger et stort billede af kongen. I vil i Eswatini få et indblik i dette unikke kongerige. I fortsætter rejsen mod Drakensberg. Naturen i dette område er intet mindre end spektakulært, og inkluderet i turen er både en guidet vandretur i bjergene, besøg i de lokale stammesamfund samt et besøg i det lille kongerige, Lesotho. Lesotho er omkranset af Sydafrika, og I vil på jeres besøg få et indblik i de lokale stammers levevis.

Efter nogle oplevelsesrige dage i bjergene fortsætter rejsen på egen hånd med et fleksibelt buspas mod syd og vest. Her venter mange flere oplevelser, som I kan se i jeres eget tempo inden, I ender rejsen i den sprudlende og smuktbeliggende storby, Cape Town.


Unikt backpacker-koncept hos Jysk Rejsebureau
 • Grupperejse for unge backpackere
 • Frihed til at backpacke på egen hånd
 • Muligheden for at dele oplevelserne med de andre i gruppen
 • Bestem selv hvor meget du vil rejse sammen med gruppen
 • Flybilletter, ankomstpakker og udvalgte ture er altid inkluderet
 • Infomøde før afrejse med praktisk information og rejseinspiration
 • Få hjælp på din rejse via vores servicecentre


Hjælp inden, under og efter rejsen fra din rejsekonsulent
 • Rådgivning undervejs på rejsen via mail og telefon
 • Døgnbemandet nødtelefon under rejsen
 • Rådgivning om rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Rådgivning om din billet ved f.eks. ændringer, afbestilling osv.
 • Rådgivning om visumprocedurer
 • Rådgivning om realistisk rejsebudget
 • Rabat på udstyr og guidebøger og mulighed for at leje en rygsæk for 100 kr. pr. måned


Dagsprogram

Fold program ud
1-2. dag: Ankomst til Johannesburg og cykeltur i Soweto
Ved ankomst i Johannesburg bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hostel. I bliver indlogeret på et hyggeligt hostel i Johannesburg, Soweto, hvor I senere på aftenen også får serveret aftensmad. Næste dag tager I efter morgenmaden ud på en to timers cykeltur i Soweto, der tager jer til nogle af de mest interessante historiske steder i Johannesburgs township (den fattige bydel). Nogle af højdepunkterne er Nelson Mandelas tidligere hjem og en lokal pub kaldet en shebeen. Eftermiddagen kan eventuelt bruges ved en lokal samfundspark, hvor I kan lege med børnene og engagere jer i daglige aktiviteter i den lokale Youth Club, eller I kan tage ud og springe bungy jump ved Orlando Towers Bridge. (A)
3. dag: Kruger Nationalpark
I dag kører I med bus fra Johannesburg mod Kruger Nationalpark. På vejen til lodgen passerer I maleriske landskaber nær Kruger National Park, og der vil være mulighed for at købe snacks og forfriskninger. I ankommer til jeres lodge først på eftermiddagen. Efter I har tjekket ind, vil I få tid til at slappe af, inden I stiger ombord på et åbent safarikøretøj til en spændende 2 timers solnedgangssafari i Kruger National Park. Safariturene bliver ledt af meget dygtige og kvalificerede guider. Aftenen bruges på at spise en lækker aftensmad, slappe af og måske nyde et par drinks. (A)
4-6. dag: Kruger Nationalpark og Blyde River Canyon
De næste dage står på en række fantastiske oplevelser i og omkring Kruger Nationalpark. I kommer ud på flere spændende safariture i åbne jeeps i forskellige områder af denne store nationalpark. De dygtige guider vil give jer en masse viden omkring dyre- og plantelivet i parken, mens I kører rundt og spotter alt fra løver og giraffer til elefanter og flodheste. Det er i sandhed en uforglemmelig oplevelse at være på safari i Afrika, og der er basis for at få en masse gode billeder med hjem. På både dag 4 og 6 er der indlagt en morgen- og eftermiddagssafari i jeep. På rejsens 5. dag skal I på en spændende tur mod Blyde River Canyon, som er verdens tredjestørste kløft. I tager afsted fra morgenstunden mod byen Graskop, og herfra åbner sig et fantastisk landskab. I kører langs kanten af kløften, hvor der er masser af muligheder for at stoppe og nyde de smukke udsigter og tage fotos. I oplever derudover vandfald og små, hyggelige lokale landsbyer. Om eftermiddagen tager I tilbage til jeres lodge, hvor aftensmaden venter. (M,A)
7. dag: Safari til fods og videre rejse til Eswatini
Meget tidligt om morgenen går turen ind til nationalparken igen for en helt særlig oplevelse – nemlig en såkaldt ’walking safari’. I bliver kørt hen til nogle interessante områder af parken, hvor I sammen med kyndige (og bevæbnede) guider vil gå på opdagelse til fods. Turen er i sig selv afslappende, og de erfarne guider formidler deres viden om naturen og dyrelivet undervejs. I bør til denne oplevelse sørge for at have behageligt fodtøj og lange bukser på, da buskadset kan kradse lidt. Efter jeres walking safari spiser I morgenmad på lodgen for derefter at blive kørt til Eswatini (det tidligere Swaziland). Grænseovergangen giver jer en forsmag på, hvad forskellen på Sydafrika og Eswatini er. På Sydafrika-siden modtager I jeres stempel af en person, som er gemt bag skudsikkert glas. I Eswatini foregår alle formaliteterne i et åbent lokale, hvor der på bagvæggen hænger et stort billede af kongen. De synes at være meget glade for kongen i Eswatini, som er den sidste absolutte monark i Afrika. Heldigvis har kongen udtalt, at turister er vigtige og skal behandles godt, og det kan I regne med bliver efterlevet. Overalt er mennesker flinke, imødekommende og hjælpsomme. Samtidig er naturen smuk. Eswatini er et lille land med en rig kultur, hvor tempoet og attituden er mere afslappet end i de store nabolande. I kan bruge sydafrikanske Rand her, og I behøver derfor ikke bekymre jer om at veksle penge før grænseovergangen. (M)
8. dag: Eswatini til Drakensberg
Fra morgenstunden bliver I hentet af jeres bus, som kører jer tilbage til Sydafrika og mod bjergkæden Drakensberg. Disse grønklædte bjerge er et fantastisk syn, og på vej mod jeres overnatningssted sørger guiden for at gøre en masse stop, hvor I kan opleve og tage masser af billeder af de fantastiske bjergformationer. Køretiden fra Eswatini til jeres hostel er lang, men det evigt forandrende landskab og de spændende kulturelle indtryk gør, at man føler sig godt underholdt undervejs. Ved ankomst serveres en lækker middag lavet af jeres værter. (M,A)
9. dag: Besøg i kongeriget Lesotho
I dag skal I besøge Lesotho – et selvstyrende kongerige, som er indkredset af ’storebror’ Sydafrika. Vi kører ind til Lesotho gennem det spektakulære Sani-bjergpas i en firehjulstrækker, mens I kigger efter noget af det dyreliv, som findes her i bjergene. Når I kommer til Lesotho, besøger I små landsbyer, hvor de lokale stadig lever som stammer og lever af at hyrde får. I fortsætter køreturen mod Black Mountains på den næsthøjeste vej i det sydlige Afrika. Her spiser I frokost med fantastisk udsigt. Efter frokosten og med fornyet energi får I mulighed for at gå en hikingtur i Lesothos bjerge. En spændende dag slutter med at køre retur til Sydafrika og jeres hostel. (M,A)
10. dag: Vandretur i bjergene i Drakensberg
I dag skal I ud på en guidet vandretur i det kuperede terræn omkring Drakensberg. Her lærer I ikke kun om Drakensbergs flora, fauna og naturhistorie, men også om bushmændenes levevis og historie. Vandreturen er omkring syv kilometer hver vej (14 km i alt) og kræver en moderat form. Drakensberg er, ud over bjergenes naturlige skønhed, hjemsted for et af de største kunstgallerier i verden. Der er hundredvis af hulemalerier. Denne skattekiste af kunst blev efterladt af de bushmænd, der beboede Drakensberg i mindst 10.000 år. Senere på dagen vil I fortsætte rejsen med bus ca. tre timer til Durban, hvor jeres frie rejse begynder. Durban er Sydafrikas tredjestørste by. Byen er i høj grad multikulturel, og det er et af landets mest populære feriesteder. Der er mange muligheder for at shoppe og spise godt i byen. Det hele er centreret omkring Marine Parade promenaden og hovedgaderne Smith og West. Tæt på byen ligger det berømte Aliwal Shoal, der er en af de bedste dykkerdestinationer i hele Sydafrika. (M)
11-24. dag: På egen hånd fra Durban til Capetown med et fleksibelt buspas og Jysk Rejsebureau i ryggen
Fra Durban er I på egen hånd i Sydafrika - dog med et fleksibelt buspas på hånden, som er inkluderet i prisen. Over de næste 14 dage rejser I i eget tempo mod Cape Town. Der er ingen overnatninger inkluderet undervejs, men chaufføren vil være behjælpelig med at reservere overnatninger til jer, hvis I ønsker det. I busserne er der video og TV, og de er generelt vant til at køre med backpackere fra hele verden. Af interessante stop undervejs kan nævnes: Wild Coast Wild Coast strækker sig godt 300 km langs kysten i den østlige del af Sydafrika fra East London til grænsen mellem provinserne Eastern Cape og KwaZulu Natal. Her er storslået, uberørt natur og imponerende kystliner. Et par stoppesteder kunne være Coffee Bay og Port St. Johns. Coffee Bay er et skønt sted at surfe, slappe af og møde andre rejsende omkring et poolbord om aftenen. Port St. Johns er “smørhullet” for backpackere, hvor der både er fantastiske strande og gode vandremuligheder. Storms River og Tsitsikamma Spring ud fra 216 meters højde ved Storms River - Verdens fjerdehøjeste bungeejump. I nærheden finder du også Tsitsikamma Nationalpark, som byder på fed vandring, mountainbiking og bådture. Knysna Knysna ligger lige i hjertet af Garden Route, og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på denne anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende “The Heads”, to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. Tag f.eks. med på the Featherbed Experience, som starter med en bådtur over lagunen til the Featherbed Nature Reserve på den vestlige klippe, hvor du kan nyde en smuk vandretur i det flotte naturreservat. Hermanus Hermanus er en hyggelig lille by ved Garden Route. Hvis du besøger området i hvalsæsonen (juli – november), kan du være heldig at se den truede sydlige rethval, når de kommer tæt på kysten ved den rolige og dybe bugt ved Hermanus. Vil man helt tæt på, kan man sejle ud i både. Hvis du ikke besøger Hermanus i hvalsæsonen, skal du ikke fortvivle - med byens hyggelige atmosfære og pragtfulde beliggenhed, kommer du ikke til at kede dig.
24-27. dag: På opdagelse i storbyen Cape Town
I slutter rejsen af med et brag i den sprudlende storby Cape Town, som I oplever på egen hånd. I kan blandt andet vælge at vandre op ad det ikoniske Table Mountain eller shoppe i det fashionable område omkring marinaen og havnefronten. I centrum af byen er der spændende lokale markeder, og I kan slappe af på de hvide strande ved eksempelvis Camps Bay. Vi har inkluderet overnatningerne for jer, hvor I bor på et af de lokale hostels, som har en rigtig fed backpacker-vibe.
27. dag: Hjemrejse fra Cape Town
Jeres rejse slutter, og I flyver til Kastrup Lufthavn i København.

Bemærkninger

Backpacker Adventure rejserne er delt op i tre alderstrin: 18-24 år, 18-30 år og 24-30 år. Hvis du er 24 år, kan du selv vælge, hvilket alderstrin du ønsker at melde dig på. Du kan se hvilke afgange, der passer til din alder, under afrejsedatoer længere nede. Aldergruppeinddelingen er vejledende. Jysk Rejsebureau forbeholder sig retten til at give dispensation til rejsende udenfor de oplyste aldersgrupper, men du skal dog være mellem 18-30 år.

Det er muligt at kombinere denne rejse med andre Backpacker Adventure-rejser eller et højskoleophold. Du kan også vælge at begynde rejsen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd efterfølgende.

Vælger du at kombinere to eller flere rejser, vil du få 500 kr. i rabat pr. rejse samt rabat på de flybilletter, som ikke benyttes.

Har du brug for at vide mere, inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Denne tur vil være oplagt at kombinere med følgende Backpacker Adventure rejser:

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel ”pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 18 personer

Næste: 01-10-2024
Se alle afrejsedatoer

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Aldersgruppe Pris
Ledige pladser Rejseperiode01.10.24 - 29.10.24 Tilmeldingsfrist04-08-2024 AldersgruppeAlder: 24-30 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode05.11.24 - 03.12.24 Tilmeldingsfrist08-09-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode14.01.25 - 11.02.25 Tilmeldingsfrist15-11-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.02.25 - 04.03.25 Tilmeldingsfrist06-12-2024 AldersgruppeAlder: 24-30 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.03.25 - 01.04.25 Tilmeldingsfrist03-01-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode08.04.25 - 06.05.25 Tilmeldingsfrist07-02-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode30.09.25 - 28.10.25 Tilmeldingsfrist01-08-2025 AldersgruppeAlder: 24-30 år
25.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.11.25 - 02.12.25 Tilmeldingsfrist05-09-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
25.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Johannesburg // Cape Town - København (inkl. bagage)
 • IYTC ungdomsrabatkort
 • Frihed til at opleve verden på egen hånd med din gruppe
 • Engelsktalende lokalguide på alle inkluderede ture
 • Online infomøde inden afrejse
 • Måltider ifølge program
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
Sydafrika
 • Afhentning i lufthavnen i Johannesburg
 • 2 overnatninger på hostel i Johannesburg
 • Cykeltur i Soweto
 • Bus med guide fra dag 3 - 10
 • 4 nætter på safari lodge ved Kruger Nationalpark
 • Safari i Marlott safaripark
 • Safari i Kruger Nationalpark
 • Tur til Blyde River Canyon
 • Safari ved solopgang
 • Walking safari med ranger i Kruger Nationalpark
 • 1 overnatning i Eswatini
 • 2 overnatninger på hostel ved Sani Pass, Drakensberg
 • Dagstur til Sani Pass og Lesotho
 • Vandretur i Drakensberg
 • 14 dages Bazbus travel pass fra Durban til Cape Town
 • 3 overnatninger på hostel i Cape Town

Prisen er eksklusiv

 • Overnatninger, transport, ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge - det er god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et personligt gavekort på det indbetalte beløb eller benytte det til en anden rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top