Her på siden finder du praktisk information og fakta om Holland.


Praktisk info om at rejse i Holland

Klima og bedste rejsetidspunkt
Hollands vejr er meget lig det danske. Her er tempereret kystklima, hvilket betyder, at du kan forvente nedbør på alle tider af året, men temperaturerne bliver sjældent ubehageligt lave eller høje. Derfor kan Holland besøges året rundt, hvis blot du er indstillet på omskifteligt vejr og husker badeshorts i sommeren, regnjakken i efteråret og de lune vanter i vintermånederne.

Se klimatabel over vejret i Holland her.

Penge
I Holland er møntenheden euro (EUR). Brugen af kreditkort er udbredt, og du kan let finde hæveautomater. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Holland såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Holland.

Transport
Kanal- og havnerundfart:
Floder og kanaler snor sig i det lavtliggende hollandske landskab. Hovedstaden Amsterdam har fået tilnavnet ’kanalernes by’, og en kanalrundfart her giver et autentisk indtryk af byen og dens mange, hyggelige husbåde. Også Utrecht, Haag og Groningen byder på spændende kanalrundfarter, mens Europas største havn i Rotterdam viser sig fra sin bedste side med en havnerundfart.

Sporvogn:
Kombinér sightseeing og transport, når byen glider forbi dit vindue i de effektive sporvogne i Amsterdam, Utrecht, Rotterdam og Haag. Det hollandske svar på Rejsekortet hedder OV-chipkaart, og med dette kan du tjekke ind og ud i offentlige transportmidler landet over.

Tog:
Kryds lange distancer i Holland komfortabelt med det nationale jernbaneselskab, The Nederlandse Spoorwegen.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Amsterdam
Sprog: Nederlandsk
Klima: Tempereret kystklima
Valuta: Euro
Religion: Kristendom (40% af hollænderene har dog ingen religion)


Information om Holland

Det flade land med de mange cykler
Ikke langt fra Danmark ligger Holland, landet med de mange farverige tulipaner og de karakteristiske, gamle vindmøller. Men Holland er mere, end hvad du ser på postkortene. Holland er et moderne land med et folkefærd, der oftest klinger rigtig godt med danskere. Landskabet er ganske fladt, hvilket er grunden til de mange kanaler i storbyerne og ikke mindst de uendeligt mange cyklister. Så stig på cyklen, spænd cykelhjelmen og ud i det hollandske terræn.

Måske du kan forstå et ord eller to?
Nogle danskere påstår at kunne forstå det hollandske sprog (egentlig nederlandsk). Der optræder mange ord, som vi kender fra tysk, engelsk og måske endda dansk. Det er dog en misforståelse, at sproget rent faktisk skulle være en blanding af tysk og engelsk. Men du kan altså være heldig at forstå din sidemand på den lokale beværtning i Holland.

Skønne Amsterdam
Hollands hovedstad, Amsterdam, er frygteligt charmerende! Her er stribevis af spændende, verdenskendte museer. For de kunstinteresserede findes blandt andre Rijksmuseum og Van Gogh-museet, og for de historieinteresserede er Anne Franks hus en oplevelse udover det sædvanlige. Nyd en velsmagende stroopwafel i en park i forårssolen, eller se på de smukke blomsterkasser og våde cyklister, mens du selv søger ly fra efterårsregnen på en rolig kanalrundfart. For de vovemodige har Amsterdam et kendt red-light-distrikt og de såkaldte coffeeshops, hvor hash i alle afskygninger er legaliseret.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Helena Bryrup Pedersen, rejsekonsulent

Helena Bryrup Pedersen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk

Sofie Madsen

Rejsekonsulent

soma|jr.dk
Til top