Her på siden finder du praktisk information og fakta om Hong Kong.


Praktisk info om at rejse i Hong Kong


Visumforhold og indrejsekrav
For danske statsborgere kræves der ikke visum til Hong Kong ved ophold op til 90 dage. Man får automatisk 90 dages opholdstilladelse stemplet i passet ved ankomst.
Se flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Hong Kong såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Hong Kong.

Særlige indrejseregler i Hong Kong i forbindelse med Covid-19
Der er ingen krav om vaccination eller test for Covid-19 for indrejse til Hong Kong.
Alle rejsende vil få målt deres temperatur via scannere ved ankomst til Hong Kong.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste rejseperiode er fra oktober til og med april, hvor temperaturen er behagelig og ikke for varm. I sommermånederne rammer monsunen landet og man skal derfor forvente regn og høj luftfugtighed i denne periode, som går fra maj til september.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Hong Kong er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Hong Kong kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Hong Kong her.

Transport
Tog:
Hung Hom Station forbinder Hong Kong med nogle af de største kinesiske byer, bl.a. Beijing, Shanghai, Guangzhou, Dongguan og Zhaoqing. Ved indrejse til Kina er visum påkrævet.

Bus og metro:
Hong Kong har et meget veludviklet metro- og bussystem som forbinder byens mange bydele. At rejse med bus og metro i Hong Kong er både effektivt og billigt.

Båd:
Det er muligt, at tage både mellem de forskellige øer i Hong Kong. Du kan også tage færge til og fra Macau.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører, m.m. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find f.eks. information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Hong Kong
Sprog: Kinesisk og engelsk
Klima: Subtropisk klima
Valuta: Hong Kong dollars
Religion: buddhisme, taoisme og kristendom


Information om Hong Kong

Gå ikke glip af udsigten over byen fra Victoria Peak, oplev det imponerende lysshow over Hong Kong’s skyline kaldet ”symphony of lights”, smag dig igennem de mange gadekøkkener og små michelin restauranter, mærk stemningen i Man Mo templet og tag på shopping ved Temple Street natmarked.

Du kan tage på dagstur til Macau, som går for at være kinesernes Las Vegas. Macau er kendt for kasinoer og smuk arkitektur som daterer tilbage til den portugisiske kolonisering. Det tager cirka 60 minutter at sejle fra Hong Kong til Macau og du får visum ved ankomst.

Jysk Rejsebureau er specialister i at skræddersy rejser til Hong Kong. Vi kan hjælpe med alt fra foodie tours, cykelture, vandreture, overnatninger fra backpacker- til luksus-tandard, transport og meget mere.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top