Her på siden finder du praktisk information og fakta om Irland.


Praktisk info om at rejse i Irland

Klima og bedste rejsetidspunkt
Hvis du gerne vil efterlade paraplyen derhjemme, falder dine bedste chancer for en tør rejse til Irland i foråret eller de tidlige sommermåneder. Desuden kan du forvente langt mere regn på den naturskønne men barske vestkyst end på en storbytur til Dublin. Men i sidste ende har Irland altså tempereret kystklima ligesom Danmark, så vejret er omskifteligt på alle tider af året. Til gengæld er her generelt mildt, og temperaturerne bliver sjældent ubehageligt lave eller høje. Så længe du husker sandalerne i sommeren, regnjakken i efteråret og det lune halstørklæde i vintermånederne kan Irland besøges året rundt.

Se klimatabel over vejret i Irland her.

Penge
I Irland er tobak dyrt, men det samlede prisniveau er lavere end i Danmark. Møntenheden euro (EUR). Brugen af kreditkort er udbredt og du kan let finde hæveautomater. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Irland såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Irland.

Transport
Tog/bus:
Det nationale jernbaneselskab i Irland hedder Iarnród Éireann og udbyder langdistancetogture til store byer i Irland og Nordirland. Irland har også et nationalt busselskab, Bus Eireann, som står for alle kortere distancer udenfor Dublin.

Sporvogn:
I Dublin kan du kombinere sightseeing og transport, når bybilledet ændrer sig udenfor vinduerne i byens sporvogn, Luas.

Færge:
Det Irske Hav ligger mellem Irland på vestsiden og Storbritannien, Skotland og Wales på den anden side. Lige i midten ligger den selvstyrende ø, Isle of Man. Alle disse spændende destinationer, samt Nordfrankrig, kan nås med en kort færgetur fra Irland.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.Fakta

Hovedstad: Dublin
Sprog: Irsk gælisk og engelsk
Klima: Tempereret kystklima
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten er katolikker


Information om Irland

Bjergtagende naturoplevelser
Du står på bredden af en bugt. Luften er kølig. Solen er langsomt ved at stå op fra sin nattesøvn, og den tunge morgendis er ved at fordufte. Forude kan du skimte tre øer i det lave vand. De er alle tætbevoksede med træer og på den fjerneste ø gemmer sig et lille stenhus og en bådebro. Et sted langs bredden har en fjord gravet sig ind. På irsk-gæliske kaldes både bugten og fjorden for ’lough’. Det fantastiske irske landskab byder også på mere barsk natur, hvor hidsige bølger slår ind mod de stejle klippevægge, og vinden hiver i dit hår og det høje græs. Irland indbyder til vandreture og uforglemmelige naturoplevelser.

Det irsk-gæliske sprog
Du har måske hørt om det ugenkendelige sprog irsk-gæliske (eller bare irsk), og set sprogets særprægede bogstaver. Men frygt ej, det irske folk snakker engelsk, dog pyntet med en charmerende dialekt. Hvis du synes, det irsk-gæliske sprog er spændende, må du drage til de vest- og sydvestlige Gaeltacht-områder, hvor sproget gerne bruges på vejskilte og tales mere hyppigt.

Dublin
Republikken Irlands hovedstad, Dublin er farverig, livlig og autentisk irsk. Her er en dejlig blanding af moderne storby og charmerende historiske bygninger. Kryds floden Liffey via Ha'penny Bridge, og besøg stribevis af barer med kold Guiness-øl på hanen. Hvis det skal være rigtig festligt, bør du besøge Dublin på Irlands nationaldag, Skt. Patricks dag, den 17. marts. Her er lange parader, øllen flyder i gaderne og alle de festglade mennesker er klædt i grøn og pyntet med trekløvere.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Michael Køhler Lassen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk
Til top