Her på siden finder du praktisk information og fakta om Island.


Praktisk info om at rejse på Island

Visumforhold og indrejsekrav
Island er visumfrit for danske statsborgere. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Island. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Island såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Island.

Særlige indrejseregler i Island i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Island. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug - det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Det er muligt at rejse til Island året rundt. Takket være Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima med kølige somre og forholdsvis milde vintre. Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen på 12-20°C. I denne periode er dagene lange, og i juni og juli måned går solen stort set aldrig ned. I vinterperioden ligger gennemsnitstemperaturen på -1°C, og her er det muligt at opleve nordlyset danse på nattehimlen.
Vejret på Island er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Island er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Se klimatabel over vejret på Island her.

Transport
Bus:
En række lokale busselskaber forbinder de fleste byer i Island.

Taxa:
Der findes taxaer i de største byer, som fx Reykjavik. Alle kører på taxameter, og nogle tilbyder en fast pris på transport til og fra lufthavnen.

Bil- og autocamperleje:
Vejnettet på Island er meget veludviklet, og der er godt skiltet rundt på hele øen. Derfor egner landet sig godt til at tage på kør-selv-ferie. Billeje er generelt billig og alle større udlejningsfirmaer har depoter i lufthavnene. Opholder du dig kun i de større byer, så kan det ikke betale sig at leje bil - her er det billigst med offentlig transport, dagsture eller taxa. Men drømmer du om at udforske landet på egen hånd, så er denne transportform den mest effektive. Nogle veje i Island påkræver bil med firehjulstræk (4wd). Det er også muligt at leje autocamper på Island.

Drikkepenge
Det forventes ikke, at du giver drikkepenge på Island.


Fakta

Hovedstad: Reykjavik
Sprog: Islandsk
Klima: Oceanisk
Valuta: Islandsk krone (ISK)
Religion: Kristne


Information om Island

Island er et fantastisk land fyldt med smuk natur, lækker mad og inspirerende kunst og kultur, hvilket gør det til et fantastisk rejseland. Du kan opleve landet på en forlænget weekend, lave stopover på vej til Nordamerika og køre landet rundt i egen bil eller autocamper med vennerne, familien eller kæresten. Island byder også på et væld af fantastiske oplevelser: rid på islandske heste, dyk eller snorkel mellem to kontinentalplader, tag på opdagelse i gletsjerhuler, hvalsafari, nyd en svømmetur i Blue Lagoon, kør på snescooter, tag på trekking i den vilde natur eller kør offroad på en indlandstur i 4wd.

Island er delt i 8 regioner, som hver især byder på unikke attraktioner og storslåede naturoplevelser:

Reykjavík: med en befolkning på knap 122.000 er Reykjavík ikke en klassisk hovedstad. Byen omtales som en af Europas hotteste byer og byder på et rigt kulturliv, masser af koncerter, gode restauranter og et livligt natteliv. Det er nemt at udforske byen og dens seværdigheder til fods eller på cykel.

Reykjanes: halvøen er et geotermisk vidunder, som du får helt ind under huden i Blue Lagoon. I området finder du masser af fyrtårne, enorme lavamarker og Keflavík International Airport.

Østisland: I Østisland finder du alt fra imponerende fjorde til indbydende fiskelandsbyer, frugtbare dale, storslåede bjerge og Europas største gletsjer Vatnajökull.

Sydisland: Regionen byder på en utrolig varieret natur med alt fra gletsjere, gejsere, vandfald, vulkaner, lava-strande og meget mere. Området er et must-do for alle rejsende, da du virkelig oplever kontrasterne i Islands ekstreme natur. Det er også her, du tydeligt kan se grænsen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader.

Det centrale højland: området er en utæmmet blanding af stenede ørkener, vulkaner, dale, varme kilder, forrevne bjergtinder og iskapper. Det er muligt at rejse af bjergvejene Kjölur og Sprengisandur i sommerperioden til fods eller med 4wd.

Nordisland: i denne region er der storslåede fjelde, fjorde, vådområder og hyggelige landsbyer. Nordisland huser Islands anden største by, Akureyri, som er placeret ved Islands største fjord Eyjafjörður. Universitetsbyen Akureyri er rig på kultur og historie og har en charmerende bymidte med træhuse fra det 19. århundrede.

Vestisland: regionen byder på alt, hvad Island kan tilbyde af slumrende vulkaner, majestætiske vandfald, fjorde, dale, kratere, gletsjere og et rigt dyreliv.

Vestfjordene: i denne isolerede del af Island hersker den rå natur og det uspolerede vildnis. Her er et imponerende dyreliv med masser af havfugle og polarræve. I de stejle fjelde kan du opleve små fiskerbygder.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top