KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Sofus Madsen

Så var dagen endelig kommet, hvor turens højdepunkt skulle stå sin prøve. Det, hele familien havde glædet sig til. Vi havde set Løvernes Konge i flyet på vej til Kenya, så forventningerne var ikke blevet mindre. Nu skulle vi ud på den rigtige savanne og se Simba, Pumba, Timon og alle de andre fantastiske dyr, man ellers kun har set i zoologisk have.

Masai Mara
Vi lagde ud med at køre tidligt fra Nairobi, hvor vi efter 2-3 timer kom forbi en udsigtspost. Her fik vi den første smagsprøve på, hvad der ventede os de næste dage. Her var nemlig en super flot udsigt over begyndelsen af savannen mod Masai Mara.

Sent på eftermiddagen ankom vi til Masai Mara nationalpark, hvor vi blev indlogeret i vores camp, som kun ligger 10 minutters kørsel fra hovedindgangen. Efter en kort pause var det tid til turens første ”game drive” (safaritur). Her fik vi set de første store flokke gnuer, zebraer, bøfler og elefanter - dog på afstand.

De næste to dage gik med to morgen-”game drives” og en aftentur. Her var de største oplevelser at komme helt tæt på en løvefamilie og tre geparder, der lige var kommet hjem fra jagt og nu bare lå og fordøjede morgenens nedlagte bytte. Vi besøgte også en lokal landsby, hvor de berømte masaier bor. Her fik vi en rundvisning i deres små primitive hytter og fik også en lille dans med, før vi skulle forbi deres souvenirshop.

Lake Nakuru
Efter tre fantastiske dage i Masai Mara havde vi en længere tur foran os. Efter knap 10 timer ankom vi til Lake Nakuru. Vejene i Afrika er et kapitel for sig. Men mange steder bliver der gjort meget for at forbedre dem. Den lange tur var absolut det hele værd. Lake Nakuru byder på en langt mindre nationalpark end Masai Mara. Her kan man i løbet af en dag komme langt omkring. Det, som er helt specielt ved Lake Nakuru, er dens store flokke af lyserøde flamingoer, som er et helt enestående syn. En god ide er at køre en tur op på Baboon Cliff, hvor man har en super udsigt over søen.

Hells’ Gate
Safarituren blev sluttet af ved Lake Naivasha, hvor vi boede helt tæt på søen, og om natten kunne høre de store flodheste gå i land og græsse. Gudskelov var campen godt indhegnet. Hells’ Gate nationalpark blev også besøgt på cykel; en super god måde at komme rundt på, da man har mulighed for at komme helt tæt på zebraer, giraffer, gazeller, antiloper og mange andre dyr på savannen.

Safari er et must, når man er i Afrika, og man skal ikke snyde sig selv for de oplevelser, der venter på savannen.

Find alle vores rejseforslag til Kenya her.

Og se også vores rejseforslag med natur og dyr i fokus her.
Kenya, Afrika, Safari, Store naturoplevelser
Til top