14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 16.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vi har sammensat et forslag til en tur, hvor du vil komme til at opleve de fantastiske byer Beijing, Xian og Shanghai fra en lidt anderledes vinkel. Du får oplevelser, som er de færreste turister forundt, når du til fods og på cykel kommer helt tæt på naturen og lokalbefolkningen.
I løbet af de to uger vil du bl.a. udforske nogle af de mindst besøgte dele af Den Kinesiske Mur, overnatte privat hos en værtsfamilie ved muren, cykle gennem Beijing og de spændende lokale kvarterer, opleve de imponerende terrakottakrigere i Xian, trekke i de smukke og rolige omgivelser i Qing Ling bjergene og slutteligt besøge den moderne storby Shanghai, der byder på fabelagtig shopping og den imponerende havnefront, ’The Bund’.

Få information og fakta om Kina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Kina her

Bedste rejseperiode

Bedste rejsetidspunkt er forår og efterår. Klimaet i området omkring Beijing er meget koldt om vinteren, hvor der fra midten af november til midten af marts bliver helt ned til minus 15 grader. Derfor er det ikke muligt at komme på ture til Den Kinesiske Mur i denne periode. I højsommeren fra juni til august ligger temperaturen på 30-35 graders varme, og kraftig regn må forventes. Vi anbefaler at undgå den første uge af maj, da kineserne har ferie, og der er rigtig mange lokale turister i denne periode.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Beijing, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst Beijing
I Beijing bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel som ligger centralt i Beijing. Resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen kan du med fordel gå på opdagelse i det kinesiske køkken. Beijing er fx særligt kendt for deres lækre Peking-and, der er blevet tilberedt på samme måde siden kejsertiden.
3. dag: Cykeltur i Beijing
I dag skal du se Beijing fra en lidt anderledes vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se byen fra en cykelsadel. Det er nemt at cykle i Beijing, der er ofte brede cykelstier og trafikken er ikke hektisk i de områder, du cykler. På turen kommer du forbi flere af byens highlights. Du ser bla. Lama Templet, Beihai Park, Den Forbudte By og Tiananmen-pladsen. Undervejs er der tid til at stoppe hvor du har lyst og besøge de enkelte attraktioner (indgangsbilletter er for egen regning). Turen slutter ved i de gamle boligområder, hutongerne, hvor din guide vil tage dig med på kulinariske eventyr med smagsprøver på flere forskellige lokale spisesteder. (M)
4. dag: Beijing - Trekking på Den Kinesiske Mur - Gubeikou Village
Efter morgenmaden mødes du af din guide, der vil tage dig med ud af byen mod den Kinesiske Mur. Køreturen tager dig cirka 2 ½ time nordpå til den lille landsby, Gubeikou, der er dit udgangspunkt for turen. Guiden er engelsktalende, hvilket få kinesere er, så benyt lejligheden til at lære om Kina og den rivende udvikling, landet har været igennem. Vel fremme tager din guide dig ad små stier til et gammelt udkigstårn, der vil være dit opstigningspunkt til Den Kinesiske Mur. Det er her, det virkelig spændende begynder. Du vandrer nemlig på Panlongshan-delen af muren, som fremstår i sin originale stand uden at være blevet renoveret. Du klatrer og vandrer på den rustikke mur og får helt sikkert sved på panden. Alt imens har du en fabelagtig udsigt over bjergene og langs den historiske bygning – det er storslået. Sidst på eftermiddagen når du frem til den lille landsby, Gubeikou, hvor du skal overnatte på et lokalt guesthouse hos en imødekommende kinesisk værtsfamilie. Slap af, nyd en kold øl eller hjælp til med madlavning. (M)
5. dag: Gåtur i landsbyen og retur til Beijing
Næste morgen har du lidt tid til at opleve den lokale landsby. Gå en tur ad de små gader, hvor du vil møde de lokale indbyggere i øjenhøjde og se de daglige gøremål. Byen huser også en Memorial Hall, der fortæller om kampe mellem Japan og Kina netop ved muren i Gubeikou i 1933. Tidligt på eftermiddagen kører du tilbage mod Beijing. På vej til hotellet kan du gøre et fotostop ved 2008 Beijing Olympic Park, så du får mulighed for at se de flotte bygninger, Bird’s Nest og Water Cube. (M,F)
6. dag: Beijing på egen hånd
Du har hele dagen i Beijing hvor der er rig mulighed for at udforske byen på egen hånd. Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By er måske oplagte must-sees i Beijing. Men byen gemmer også på andre store kulturskatte, som for eksempel Himlens Tempel Park, som er Kinas største og smukkeste tempelkompleks. Den omkringliggende park er en oase for byens borgere der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen. Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder, hvor man altid kan finde et godt tilbud. (M)
7. dag: Beijing - Xian
I dag går turen videre med højhastighedstog til Xian. Du sørger selv for transport til togstationen. Det er en god idé at medbringe lidt mad og snacks til turen. Der er en restaurant på toget men udvalget er yderst begrænset. Togturen varer ca. 5 timer og ved ankomst til Xian bliver du mødt ved stationen og kørt til dit hotel, der ligger centralt i Xian. (M)
8. dag: Xian på egen hånd
I dag har du en fri dag til at gå på opdagelse i Kinas gamle hovedstad Xian. Byen er verdenskendt for sine arkæologiske fund, de berømte terrakotta krigere, der tilfældigt blev fundet i forbindelse med en brøndudgravning i 1974. Her fandt man Kejser Qin Shi Huangdis grav, som indeholdt ca. 6.000 individuelt forarbejdede krigere lavet i terrakotta i menneskestørrelse. Terrakotta-krigerne er dog ikke den eneste grund til at besøge Xian. Byen var tidligere Kinas første rigtige hovedstad samt endestation for Silkevejen, og har derfor meget kulturelt og historisk at byde på. Bl.a. omringes byen af en ca. 14 km lang, næsten intakt, bymur. Den er 12 meter høj, og en gå- eller cykeltur på muren giver en flot udsigt over byen. Besøg også Giant Wild Goose Pagoda, der betragtes som en af de vigtigste buddhistiske helligdomme i Kina. Et af de mere spændende kvarterer i byen er det muslimske kvarter, som byder på interessante gadekøkkener og boder samt en af de ældste moskéer i Kina, bygget i kinesisk stilart. Kvarteret er fyldt med liv, og maden hos gadekøkkenerne kan vamrt anbefales. (M)
9. dag: Xian - Trekking i Qing Ling bjergene - Xian
Du bliver hentet af din guide på hotellet i Xian om morgenen. Herfra køres du til en af de mange dale, som findes i omegnen. Køreturen varer ca. en time, og den friske luft og de rolige omgivelser giver dig et afbræk fra bylivet. Dagens trek starter fra foden af Cuihua-bjerget, og du kan se frem til en smuk vandretur på 2-3 timer. Trekket tager dig til Cuihua Peak, hvor du kan være heldig at have udsigt helt til Xian by. Undervejs på ruten vil du se store klippesten, der har revet sig løs fra bjergsiderne, og i dag former et dramatisk landskab. Turen slutter ved Haven Lake, der er en af områdets eneste søer og er hjemsted for både fisk, muslinger og skildpadder. Du kan spise frokost på en af de hyggelige restauranter ved søen, der serverer retter baseret på lokale råvarer. Efter frokost kan du spadsere en tur omkring søen, eller du kan vælge at klatre yderligere 3 km til Ganqiuchi-bjergtoppen i 2.100 meters højde. Området her er ligeledes formet af historiske stenskred, og du vil se majestætiske stenformationer og vild natur med en forskelligartet vegetation. Hen på eftermiddagen går turen går tilbage mod Xian. (M)
10. dag: Nattog fra Xian til Shanghai
Først på dagen har du igen lidt tid på egen hånd i Xian, inden rejsen går videre med nattoget til Shanghai. Xian er også en meget moderne by, som har gennemgået en stor udvikling i de senere år. Her findes nu også supermoderne shoppingcentre og masser af butikker, hvor du kan få de samme varer som i Vesten. De moderne bygninger og kæmpe reklameskilte står side om side med det gamle klokketårn, som en stor kontrast og et bevis på, at Kina er inde i en rivende udvikling. Ved afrejsen sørger du selv for transport til togstationen. Ligesom på toget mellem Beijing og Xian er udvalget af mad yderst begrænset, så spis et godt måltid inden afgang og medbring egen mad og snacks til turen. Togrejsen varer ca. 16 timer.
11. dag: Ankomst - Shanghai på egen hånd
Om morgenen ankommer du til Shanghai, der er en af Kinas største og tættest befolkede byer. Shanghai, også kaldet Østens Paris, er i dag en sprudlende multikulturel metropol, hvor gammel kinesisk historie mødes med højteknologisk og finansiel fremgang. Forlader man hovedgadernes skinnende facader og begiver sig ind i labyrinten af smøger, vil man dog hurtigt opleve, at der også findes et andet Shanghai. Et gammelt og uforandret Shanghai med lave huse, hvor ældre mænd sidder udenfor og spiller kort med naboen, alt imens den liflige duft af morgenmad breder sig fra de mobile gadekøkkener. Efter indtjekning på dit hotel er resten af dagen fri til at udforske byen. Gå en tur langs Shanghais berømte havnefront, The Bund, hvor imponerende bygninger opført i 20’erne og 30’erne ligger til den ene side, og store fragtskibe og tungtlastede pramme glider forbi på floden til den anden. På selve promenaden myldrer det af liv fra tidligt til sent. Solen er knapt stået op, før de første er i gang med at gøre morgengymnastik og dyrke tai-chi. Op ad formiddagen afløses de af turister, forretningsfolk med madpakker og postkortsælgere. Når mørket falder på, og byens lys tændes, overtages The Bund af unge kærestepar og grupper af velklædte mænd og kvinder, der mødes for at danse engelsk vals og promenere langs vandet.
12. dag: Shanghai på egen hånd
Du har hele dagen til rådighed til at udforske Shanghai på egen hånd. Og byen byder på masser af spændende muligheder:
 • WTC Tower - Nyd udsigten fra toppen af Shanghais højeste bygning
 • Shanghai Museum - ét af Kinas bedste museer. Museets bygninger er formet som en kinesisk bronze urne, og dette fantastiske bygningsværk stod færdig i 1996, og gør op med fortidens kinesiske museer
 • China Town - gå på opdagelse i det kinesiske kvarter, hvor du kan vandre ad en sand labyrint af smalle gader, hvor vasketøjet hænger på tværs som farverige guirlander, og åbne døre tillader et kig ind i de gamle huse. China Town er bland de mest atmosfærefyldte områder i byen
 • Yuyuan - Den kinesiske have og basaren - Denne smukke have, Glædens Have, er et yndet mål for både turister og lokale, der alle valfarter til de små søer og pavilloner for at nyde roen midt i storbyen. Her finder du også Yuyanbasaren, hvor der er mulighed for at købe et hav a kinesiske produkter, lige fra kunst og souvenirs til kinesiske delikatesser.
 • Nanjing Lu - Shanghais største indkøbsgade er også et besøg værd. Her ligger enorme stormagasiner side om side, og der kan investeres i alverdens ting og sager i alle prisklasser. To af gadens stormagasiner, Hualian og Shanghai No. 1, eksisterede også før Mao Zedong i 1949 udråbte Folkerepublikken Kina.
13. dag: Afrejse fra Shanghai
Efter en spændende rejse rundt i Kina går turen hjemad. Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du gå en tur i en af byens parker, nyde stemningen langs havnefronten eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af hvornår dit fly afgår.
14. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

4 overnatninger på budgethotel i Beijing
1 overnatning på lokalt guesthouse ved muren
3 overnatninger på budgethotel i Xian
1 overnatning på toget mellem Xian og Shanghai
2 overnatninger på budgethotel i Shanghai

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Minimumalder for børn er 6 år.

Trekking sværhedsgrad: Let til middel. Fornuftig fysisk form og helbred er påkrævet.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag (undtagen fra midten af november til midten af marts). Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse til Kina præcis som du ønsker den. Denne tur er én af vores egne personlige favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde dine drømme.

April, maj, juni, september og oktober

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. mad og snacks til togrejserne

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Beijing // Shanghai - Danmark (inkl. bagage)
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Ture og oplevelse ifølge program med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entréer i forbindelse med cykelturen
 • Måltider som ikke nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top