Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter med speciale i Kina har lavet en liste over de steder vi selv synes bedst om, og som vi mener, er ”must-see” og ”must-do” når turen går til Beijing.

Den Kinesiske Mur. Man kommer ikke uden om det. ”Den kinesiske mur” er et must see. Mange steder er muren restaureret, og der kommer derfor i tusindvis af turister på halv dags ture. Derfor vil vi anbefale at vælge et område, hvor muren ikke er restaureret, og hvor man har det meste for sig selv. Arranger en overnatning ved en lokal familie og brug en dag eller to på at trekke ved/på muren, og se hvordan de lokale familier bor. En stor oplevelse som skiller sig ud fra de normale ”mur-ture”

Sommerpaladset. Sommerpaladset ligger ca. 10 km. nordvest for Beijing og blev brugt af kejserfamilien når varmen i Beijing blev for voldsom. Sommerpaladset består af mere end 3.000 broer, bygninger, tårne m.m., og er det største kejserlige anlæg i Kina. Brug en dag på at vandre rundt på området og nyd de flotte bygninger, pavilloner, søer bland mange andre ting.

Den forbudte by. Byen, der blev forbudt i Ming- og Qing-dynastiet blev brugt som kejserligt palads. Almindelige folk havde ikke adgang til området, der kun blev brugt af kejserfamilien og hoffet. Der er 800 bygninger med i alt 9999 rum og områdets areal er på 720.000 m2. Foran Den forbudte by ligger ved den Himmelske Freds Plads.

798 art district. 798 art district er et af Beijings hippeste områder lige nu. Det bliver ofte sammenlignet med Soho på Manhattan, da det består af gallerier, loft-lejligheder, moderne indretning i gamle fabrikker og café-liv. Man kan let bruge en dag på bare at vandre rundt og se de flotte og nogle gange lidt mærkelige kunstværker der præger området.

Hutongerne. Hutongerne er noget af det mest spændende at se i Kina. Det er store områder med små huse i ét plan, der er bygget helt tæt sammen, og derfor har meget små gader hvor der oftest kun kører cykler og scootere. Der bliver desværre færre hutong-områder i takt med at Beijing bygger flere højhuse der skal bruge pladsen. Brug en ½ dag på at gå rundt i hutongerne eller tag en cykeltaxa. Se hvordan folk lever i områderne, og spis evt. ved en lokal familie.

Shopping. Pearl Market er et shoppingcenter i 5 etager der indeholder små boder og butikker. Her kan man købe alt inden for mp3-afspillere, perler, silke og tøj. Mange af de små boder sælger oftest de samme ting, og derfor kan man med lidt dygtighed og held forhandle prisen et godt stykke ned. Prisen starter dog også meget højt, så selvom man føler, at man har fået tingene vildt billigt, så har man sikkert stadig købt det dyrt.

Temple of Heaven. Temple of heaven ligger i den sydlige del af Beijing og er et af de helligste steder i hele Kina. Temple of Heaven er et arkitektonisk mesterværk og er omgivet af flotte haver. Afsæt god tid til at gå rundt i haven.

Den Himmelske Fredsplads. Tiananmen Square (Den Himmelske Fredsplads) er med sine 880 x 500 meter den største plads i verden. Mange begivenheder har fundet sted på pladsen, blandt andet var det på og omkring Den Himmelske Fredsplads at studenteroprøret i 1989 fandt sted. Over 100.000 studerende og arbejdere demonstrerede, og det kinesiske styre måtte sætte militæret ind. Det var under disse demonstrationer, der blev taget et meget berømt billede af en ung demonstrant, der holdte kampvogne tilbage ved at stille sig foran dem.

Mao’s memorial Hall. Maos mausoleum er det sidste hvilested for den berygtede formand Mao. Det ligger midt på Den Himmelske Fredsplads, og der er ofte mere end 100 meter kø for at komme ind. Man følger køen rundt i lokallet hvor Mao ligger i en glasmontre, og efter et par minutter er man ude igen. Det er dog et must see, når man alligevel er på Den Himmelske Fredsplads.

Ming Tombs. Ming Tombs er gravsteder for 13 af 17 kejsere fra Ming-dynastiet. De ligger ca. 50 kilometer nordøst for Beijing, og man kan med fordel kombinere en tur til Ming gravene med en tur til Den kinesiske mur. Ming gravene er en attraktion der deler vandende – nogen synes det er utroligt spændende, mens andre synes det er mindre interessant. Faktisk er det ikke selve gravkammeret der er interessant, men i stedet turen dertil, hvor man går langs en sti med flotte statuer af mystiske stenmonstre der holder vagt.
Indbyggere: 21,5 mio.

Klima: Klimaet svinger fra 35 grader om sommeren til minus 10 grader om vinteren.
Solnedgang over den forbudte by
Lokale turister ved Den Forbudte By i BeijingSommerpaladset, KinaDen afslappede og hyggelig stemning i Beijings hutongerDen Himmelske Fredsplads i BeijingDen Forbudte By i Beijing

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top