KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 30.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kom ned i gear og lad dig opsluge af Laos og Vietnam på dette uforglemmelige og unikke trek. Mellem Luang Prabang og Hanoi kan du opleve uspoleret natur, masser af dyreliv, krigshistorie fra Vietnamkrigen, møde lokale stammefolk - alt sammen krydret med Sydøstasiens magi.

Få information og fakta om Laos her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Laos her
Bedste rejseperiode

Turen gennemføres fra oktober til juni

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afgang fra Danmark mod Laos
Du flyver i dag til en af Asiens mest charmerende byer - Luang Prabang.
2. dag: Ankomst Luang Prabang
Ved ankomst i Luang Prabang, bliver du mødt af en lokal guide og transporteret til dit hotel, hvor du kan checke ind og slappe af. Sidst på eftermiddagen mødes du med din guide for at besøge Xieng Thong-templet, det ældste tempel i Luang Prabang. Bestig senere de 328 trin op til toppen af Mount Phousi og nyd panoramaudsigten over byen og det nærliggende landskab ved solnedgang. Har du lyst, kan du om aftenen besøge et marked med produkter fra de lokale bjergstammer, kunsthåndværk og tekstiler. Middag er inkluderet og er en perfekt introduktion til det laotiske køkken på Tamarind Restaurant, beliggende lige ved siden af natmarkedet. Overnatning i Luang Prabang (M) Gåtur: 2 timer.
3. dag: Luang Prabang og Kuang Si-vandfaldet
Efter morgenmaden skal du på en smuk køretur på 40 minutter til Long Lao-landsbyen, hvor du kan udforske livet og kulturen i en by, hvor Khamu- og Hmong-folket lever harmonisk sammen. Din vandretur starter herfra. Kuang Si-trekkingsstien fører til det laotiske bagland, hvor du passerer marker og grøntsagshaver, inden du når til de skovklædte bjergområder - et vildt landskab med kraftige opstigninger. Efter første stræk af vandreturen kan du lave et stop og udforske en spændende grotte, som siges at have været et beskyttelsesrum under den 2. indonesiske krig, også kendt som ”Vietnam-krigen”. Stien fortsætter gennem junglen til det klare vand ved Kuang Si-vandfaldet; et af de mest berømte vandfald i Sydøstasien. Tag dig tid til at svømme og slappe af i det smukke turkisfarvede vand og glem ikke at tage billeder her. Din frokost er idag en picnic ved siden af Kung Si-vandfaldet. Inden du forlader området, kan du besøge redningscentret for asiatiske sortbjørne, som er oprettet af ”Free The Bears Fund Inc”. Lige ved siden af vandfaldene bor der i øjeblikket 23 asiatiske sortbjørne i redningscentret, som er blevet reddet fra jægere. Den største trussel mod disse bjørne er krybskytteri, fordi de kan sælges til kinesisk medicin. Læs mere om deres vaner og observer deres legesyge natur og få viden om bjørnene. Efter turen, bliver du kørt tilbage til hotellet (køreturen tager omkring 45 minutter). Sidst på eftermiddagen er der mulighed for at hygge dig med lokalbefolkningen over et spil petanque. Denne sportsgren går tilbage til kolonitiden og er stadig et af Laos' foretrukne tidsfordriv. Nyd snacks og drikkevarer, mens de lokale giver tips om, hvordan man kan blive dygtig til spillet. Overnatning i Luang Prabang (M,F,A) Trekking op til 4 timer.
4. dag: Luang Prabang - Nong Khiaw
Afgang fra Luang Prabang tidligt om morgenen (ca. kl. 08:00). Her forlader du byen og drager ind i bjergene, hvor du ankommer i Nong Khiaw sidst på formiddagen. Efter et hurtigt stop, hvor du kan friske dig op, er det tid til en vandretur gennem uspolerede landsbyer og fantastiske landskaber. Her kan du forvente at blive våd, da nogle af vandreturene vil foregå over små vandløb. Husk at medbringe badetøj, så du kan nyde en forfriskende dukkert i vandfaldet! Ved at følge Nam Ou-floden forlader du Nong Khiaw langs en lille vandresti, som fører til landsbyen Hat Sao. Ved ankomst i Hat Sao vil den lokale guide fortælle mere om den lokale livsstil langs Nam Ou-floden i denne blandede Lao Lum- og Lao Thung-landsby. Fra landsbyen følger du små stier gennem et velbevaret stykke jungle ind i det nærliggende bjergområde. Sno dig forbi rismarker og gennem skoven og gå mod det næste højdepunkt; et forfriskende vandfald! Tag dig tid til at slappe af og køle af, mens du nyder landskabet. Herfra vandrer du ned til bredden af Nam Ou-floden og går om bord på en lokal longtailbåd (lang kano-agtig, åben træbåd), for at sejle tilbage til Nong Khiaw, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. Aftensmad serveres på en lokal restaurant. Overnatning i Nong Khiaw (M,F,A) Trekking op til 3-4 timer.
5. dag: Nong Khiaw - Vieng Kham
Efter morgenmad på hotellet, skal du på en times sejltur opad floden, som vil føre dig til startstedet for dagens trek. Vandreturen starter op ad Phou Pha Deng. Turen vil tage omkring to timer, og vil primært blive op ad bakke, men belønningen er udsigten over et panoramisk landskab omgivet af bjerge og dale. Gå herefter tilbage ned ad den stejle sti, inden du kommer tilbage til Nong Khiew til en afslappende frokostpause. Du køres til Vieng Kham, hvor du kan opleve områdets delikatesser. Aftensmad serveres på en lokal restaurant. Overnatning i Vieng Kham (M,F,A) Trekking op til 3 timer.
6. dag: Videre til Nam Et Phou Louey nationalpark med overnatning i The Nests
Du mødes med din guide og chauffør fra morgenstunden. Efter en 30 minutters køretur i enten en privat personbil eller varevogn, hvor du passerer smukke bjerglandskaber, ankommer du til Ban Nam Poung-landsbyen; en etnisk Khmu-landsby, beliggende i udkanten af nationalparken. Ved ankomst vil du få en kort introduktion til området og en beskrivelse af vandreruten samt møde landsbyens guide, bærere og kokke i besøgscentret. Kl. 09:30 hopper du på en traktor – det er en traktor til pløjning af rismarker, som er ombygget til transportmiddel. Dette er en god mulighed for at opleve det daglige liv i landsbyen og få et kort indblik i Khmu-kulturen. Guiderne vil i løbet af formiddagen fortælle om parkens forskellige områder, og hvordan lokalbefolkningen formår at eksistere side om side med naturen. Efter frokost vil din vandretur starte med at gå ad en 7 km lang sti ind i skoven, som er beplantet og vedligeholdt af landsbyens beboere. Stien vil føre dig igennem en tæt jungle med forskellige former for flora. Den lokale guide vil udpege specifikke planter, som kan benyttes i medicin. Herudover vil der også være mulighed for at spotte dyrespor og fugle undervejs på turen. Efter omkring fire timers vandring vil du ankomme til The Nests' campingplads, hvor du bliver henvist til din overnatning; en hyggelig kugleformet "rede" hængende fra træerne. Efter check-in er det tid til afslapning, måske et bad i den nærliggende flod og at nyde de rolige, naturlige omgivelser. Om aftenen kan du nyde en traditionel Khmu-middag, som vil blive tilberedt af landsbyens beboere, mens det begynder at blive mørkt. Det er vigtigt at spise tidligt, så lugten af mad og ild ikke er så kraftig, når du skal besøge observationsplatformen for vilde dyr senere på aftenen. Aftensmad nydes i lejren, da det ikke er tilladt at spise i udsigtstårnet. Efter aftensmaden er der en kort introduktion til det vilde dyreliv ved Poung Nied Salt Lick - en af de største saltkilder i det beskyttede område. Guiderne vil her forklare, hvilke dyrearter, der vil være mulighed for at se, samt gennemgå de regler, der gælder her, når man skal spotte dyr. Bliv gerne i udsigtstårnet i et par timer (alt efter nysgerrighed og tålmodighed), men ikke til senere end kl. 23:30. Det er ikke tilladt at overnatte i tårnet, for at mindske eventuelle negative forstyrrelser for det vilde dyreliv. De mest almindelige dyr er sambar- og gøende hjorte og forskellige arter af desmerdyr, men hvis man er heldig, er det også muligt at se bjørne og flere arter af vilde katte og andre eksotiske dyr. Bemærk! Husk at tage varmt tøj på, da det kan være ret koldt om aftenen/natten. Overnatning i ”The Nests” (M,F,A) Trekking op til 3-4 timer.
7. dag: Tilbage til Vieng Kham
Inden morgenmaden kan du gå med guiden tilbage til saltområdet for at se forskellige spor fra vilde dyr. Du kan bruge lidt tid på observationsplatformen, da morgenen er et godt tidspunkt til at observere fugle. Tag med din guide hen og tjek vildtkameraerne ud. Når du er tilbage i lejren, kan du nyde morgenmaden og hjælpe guiden med at sortere billeder af de vilde dyr, der blev taget af kameraerne i løbet af den foregående nat. Disse fotos vil blive uploadet til hjemmesiden efter turen, så de kan ses og downloades. Tolv omkringliggende landsbyer, der er involverede i dette projekt, modtager en økonomisk bonus i form af en landsbyudviklingsfond baseret på antallet og typen af vilde dyr, der observeres om natten og opfanges af kamerafælderne (gebyret for dette er inkluderet i turens pris). Gå tilbage gennem skoven til landsbyens marker og nyd en “landmands”-picnic, inden du vil blive transporteret tilbage til landsbyen på en traktor. Når du ankommer til landsbyen, er det tid at sige farvel til værterne, og du bliver transporteret tilbage til Muang Hiem med privat lastbil eller varevogn. Ankomst til Muang Hiem omkring kl. 16-17. Brug resten af eftermiddagen på at slappe af. Middag spises på en lokal restaurant. Overnatning i Vieng Kham (M,F,A) Trekking op til 3-4 timer.
8. dag: Videre til Vieng Xay
Der er fra morgenstunden afgang i bil mod Vieng Xay; et sjældent besøgt område, som betragtes som kommunismens grundsten i Laos. Du ankommer ved frokosttid og kan bruge eftermiddagen på at udforske byen. Vieng Xay indeholder hundredvis af grotter, som i sin tid gav ly til lokalbefolkningen og landets fremtidige ledere i en vigtig periode i verdenshistorien. I 1960'erne blev Laos inddraget i den konflikt, som verden kender som Vietnamkrigen. I ni år, fra 1964 til 1973, boede mere end 20.000 mennesker i en "skjult by", som de byggede inde i kalkstentoppene rundt omkring i området for at forsøge at overleve de daglige bombardementer fra amerikanske flystyrker. De kunne kun drive landbrug eller arbejde om natten, så inde i grotterne byggede de alt, hvad de havde brug for, for at deres samfund kunne overleve, herunder skoler, hospitaler, markeder, en radiostation og hovedkvarteret for Laos Patriotiske Front - også kendt som Pathet Lao. Tag på en audiotur, hvor du i dine høretelefoner vil blive fortalt om den "skjulte by" gennem dets historie, hvad der skabte den og interviews med lokale folk. Oplev områdets skønhed samt dets fascinerende skjulte historie. Overnatning i Vieng Xay (M,F,A) Vandring: 2 timer.
9. dag: Grænsen til Vietnam krydses
Inden morgenmaden vil du blive transporteret i ca. halvanden time fra Vieng Xay til Na Meo, hvor du får hjælp til at krydse grænsen mellem Laos og Vietnam. Du ankommer til Vietnam omkring kl. 10.00, og efter de formaliteter, du bliver mødt af ved ankomst, skal du på en køretur i 2,5 time til naturreservatet ”Pu Luong”. Gå her langs en vej, hvor der er pælehuse beboet af det etniske thailandske folk, som bor i området. Ved ankomst til Hieu Village vil du blive budt hjerteligt velkommen af værtsfamilien, der serverer middag, og du kan få en snak med dem. Ved sengetid kan du falde i søvn til den beroligende og berusende lyd fra Hieu-vandfaldet, som ligger lige ude foran huset. Overnatning i Hieu (M,F,A) Trekking op til 1,5 time.
10. dag: Trek til Nua-landsbyen
Nyd den fantastiske udsigt over vandfaldet ved daggry, gå rundt i landsbyen og tag en snak med lokalbefolkningen. Efter morgenmaden skal du videre på vandretur langs floden og gennem rismarker på omkring 10-12 km (5-6 timers tur). Nyd din frokost undervejs, inden du ankommer til dit næste gæstehus/homestay. Her vil der være mulighed for at tage et bad og nyde aftensmaden med værtsfamilien, inden du lægger dig til ro for aftenen. Overnatning på lokalt gæstehus (M,F,A) Trekking op til 5 timer.
11. dag: Trek til Kho Muong-landsbyen
Efter morgenmaden går turen til Kho Muong-landsbyen. På ruten vil der være nogle få stejle opstigninger og nogle få vandløb, der skal krydses. Selv om vandreturen bliver mere og mere afsides, er du aldrig langt fra en landmand, som passer sine marker. Du vil passere nogle stejle kalkstensbjerge og grotter gennem de tætte regnskove, alt sammen inden for Pu Luong-naturreservatet. Indlogering for aftenen er måske den mest fjerntliggende af landsbyens ”homestays”. Du vil komme på en vandretur til en beskyttet grotte, som for nylig er blevet opdaget. Grotten er hjemsted for sjældne flagermus. Overnatning på et lokalt gæstehus (M,F,A) Trekking op til 6-7 timer.
12. dag: Trek til Hang-landsbyen
Dagens vandretur vil det meste af turen foregå på en lille vej gennem rismarker i terrasser og over vandløb samt på en gammel grusvej – den er en del af den oprindelige Ho Chi Minh-sti. Her anbefales det at spadsere rundt i landsbyerne undervejs, hvor der er mulighed for at deltage i landsbyboernes daglige aktiviteter – hvilket er en perfekt måde at møde den lokale kultur på nært plan. Du sover i nat i et traditionelt pælehus i Ban Hang stil (M,F,A) Trekking op til 7-8 timer.
13. dag: Via Mai Chau til Hanoi
Efter en rolig morgenmad skal du på en kort vandretur gennem rismarker i terrasser og bambusskove. Her vil du ankomme til mødestedet og tage en bus til Mai Chau ved frokosttid. Efter frokost er der tid til at gå rundt i landsbyen, hvor du kan købe souvenirs. Dagen slutter i charmerende Hanoi. Overnatning I Hanoi (M,F,A) Trekking op til 2 timer.
14. dag: Hanoi og hjemrejse
Der er intet på programmet for denne dag, så du kan slentre en tur rundt i det gamle kvarter eller stå tidligt op og opleve folkelivet omkring Hoan Kiem-søen, inden du bliver transportet til lufthavnen for at nå din flyafgang. Du kan selvfølgelig forlænge din tur med et par dage mere i Hanoi - forhør dig hos din rejsekonsulent (M).
15. dag: Ankomst Danmark
Du er igen hjemme i Danmark fyldt op af spændende oplevelser.

Overnatninger

2 overnatninger i Luang Prabang på Sala Prabang
1 overnatning i Nong Khiaw på Phaxang Resort
2 overnatninger i Vieng Kham på Dok Kham Guesthouse
1 overnatning i Nam Et Phou Louey nationalpark i The Nests
1 overnatning i Vieng Xay på Naxay 2 guesthouse
4 overnatninger på forskellige homestays
1 overnatning i Hanoi på Church Boutique hotel

Bemærkninger

Bemærk: Alle indkvarteringssteder i Vietnam består af traditionelle træhuse, som deles med den lokale vært. Her vil der være en enkelt madras, tæppe, myggenet og pude.
Der vil også være enkle soveposer til rådighed. Der er fælles badeværelse med varmt vand til brusebad og et vestligt toilet (traditionelt toilet).

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

oktober-juni

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Lagenpose
 • Evt. ørepropper

Prisen er inklusiv

 • Flybillet med udrejse til Luang Prabang og retur fra Hanoi (inkl. bagage)
 • Overnatninger og måltider ifølge program
 • Ture og oplevelser ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top