KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Det venlige kystklima gør Riga til den perfekte rejsedestination året rundt, og så gør det ikke noget, at både hoteller, barer og de lækre restauranter er langt billigere end i Danmark. Her er autentiske markedshaller og byens mange museer fortæller historier fra fjern fortid til livet under Sovjetunionen. Det samme gør byens historiske centrum, hvor en gåtur mellem al den gamle arkitektur er en oplevelse, du er nødt til at unde dig selv.

Den gamle bydel
Vecrīga er navnet på den gamle bydel i Riga, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her må ikke køre uvedkommende køretøjer, så du kan nyde den gamle arkitektur, hvoraf Rigas ældste, eksisterende beboelsesbygning stadig står til skue. Her er flere smukke, gamle kirker, herunder den ikoniske Riga Katedral og Peterskirkens høje spir. Vecrīga er defineret ud fra, hvad der engang var hele Riga, før byen bredte sig udover bymurene. Svenskeporten er en stenport, der står tilbage som bevis på netop Rigas gamle bymur.

Parker
Riga rummer en masse dejlige parker. En af de mere kendte er den smukt anlagte park Bastionsbjerget, som ligger på en gammel befæstning i udkanten af den gamle bydel. Bastionsbjerget forlænges i Kronvalda Park og ligger tæt på Vérmanes Have og Esplanaden. Alle disse parker er nydeligt anlagte med gåstier, vandløb og blomster. Lidt væk fra den gamle bydel byder Uzvaras Park (som betyder sejrsparken) på et stort, sovjettisk momument og rigeligt med plads at boltre sig på. Et par kilometer nordøst for Rigas centrum ligger det store naturområde Mežaparks, hvor legepladser, en stor friluftsscene og Riga Zoo skyder op blandt vildtvoksende, høje træer. Her kan du også få en dukkert i den store sø Ķīšezers.

Tilnavn: Nordens Paris

Indbyggere: Ca. 700.000

Areal: 304 km²

Klima: Tempereret kystklima

Highlights: Den gamle bydel, Riga Katedral, Svenskeporten, Bastionsbjerget
Riga, Letland
Til top