Søg
Søg
Ø, Maldiverne

Information og fakta om Maldiverne

Maldiverne er en gruppe af smukke atoller i Det Indiske Ocean. Her er over 1000 små, flade koraløer, der tilsammen er på størrelse med Langeland. Langt de fleste øer er ubeboede. Et besøg på Maldiverne vil være en udpræget badeferie i paradisiske omgivelser med kridhvide sandstrande og turkisblåt vand. Stedet er perfekt til afslapning og vandaktiviteter såsom dykning.

Fakta

Hovedstad: Male
Sprog: Dhivehi. Engelsk er meget udbredt
Klima: Tropisk
Valuta: Rufiyaa
Religion: Muslimer
Et paradisisk ø-rige
Maldiverne er intet mindre end et tropisk paradis med krystalhvide sandstrande, grønne palmer og et evigt klart, blåt hav. Mange af Maldivernes 1190 koraløer måler mindre end et par kilometer i længde og rager ikke mere end et par meter op over havets overflade. Kun 200 af øerne er beboede, og landets samlede befolkningstal er kun lidt højere end Århus'. Den lille muslimske nation er primært beskæftiget ved fiskeri, søfart og den voksende turisme, og på trods af landets størrelse har ø-riget en helt unik historie, kultur og sprog.

Maldivernes maritime mekka
Både over og under vandet er Maldiverne et særsyn. Det farvestrålende og uberørte koralrev er hjemsted for nogle af havets mest prominente dyr såsom: skildpadder, hvalhajer, hammerhajer og rokker. Har man dykkercertifikat, eller tager man det derude, er besøget under vandet en uforglemmelig oplevelse. En anden af de helt store oplevelser i Maldiverne er en flyvetur over atollerne. Her får man virkelig et særegent udsyn over de smaragdgrønne perler i det blændende, turkise hav.

Praktiske informationer om Maldiverne


Klima og bedste rejsetidspunkt
Maldiverne har et tropisk klima med næsten samme gennemsnitstemperatur på 27-29 grader året rundt. Vejret er bedst fra midten af december til slutningen af april. Herefter starter regntiden.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Maldiverne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Maldiverne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Prisniveauet er relativt højt, bl.a. fordi de fleste varer skal importeres. Til gengæld får du en sublim, eksotisk oplevelse.

Visumforhold
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Visum på 30 dage udstedes ved ankomsten til Maldiverne. Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Gratis rejseforedrag

Sri Lanka og Maldiverne: 21-08-2018 18:00:00 : 10880
Aarhus
21. august 2018 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne: 10-09-2018 18:00:00 : 11837
Aarhus
10. september 2018 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne: 01-10-2018 18:00:00 : 11838
Aarhus
1. oktober 2018 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Se mere her
Til top
Find os på: