Søg
Søg
Ø, Maldiverne

Information og fakta om Maldiverne

Maldiverne er en gruppe af smukke atoller i Det Indiske Ocean. Her er over 1000 små, flade koraløer, der tilsammen er på størrelse med Langeland. Langt de fleste øer er ubeboede. Et besøg på Maldiverne vil være en udpræget badeferie i paradisiske omgivelser med kridhvide sandstrande og turkisblåt vand. Stedet er perfekt til afslapning og vandaktiviteter såsom dykning.

Fakta

Hovedstad: Male
Sprog: Dhivehi. Engelsk er meget udbredt
Klima: Tropisk
Valuta: Rufiyaa
Religion: Muslimer
Et paradisisk ø-rige
Maldiverne er intet mindre end et tropisk paradis med krystalhvide sandstrande, grønne palmer og et evigt klart, blåt hav. Mange af Maldivernes 1190 koraløer måler mindre end et par kilometer i længde og rager ikke mere end et par meter op over havets overflade. Kun 200 af øerne er beboede, og landets samlede befolkningstal er kun lidt højere end Århus'. Den lille muslimske nation er primært beskæftiget ved fiskeri, søfart og den voksende turisme, og på trods af landets størrelse har ø-riget en helt unik historie, kultur og sprog.

Maldivernes maritime mekka
Både over og under vandet er Maldiverne et særsyn. Det farvestrålende og uberørte koralrev er hjemsted for nogle af havets mest prominente dyr såsom: skildpadder, hvalhajer, hammerhajer og rokker. Har man dykkercertifikat, eller tager man det derude, er besøget under vandet en uforglemmelig oplevelse. En anden af de helt store oplevelser i Maldiverne er en flyvetur over atollerne. Her får man virkelig et særegent udsyn over de smaragdgrønne perler i det blændende, turkise hav.

Praktiske informationer om Maldiverne


Klima og bedste rejsetidspunkt
Maldiverne har et tropisk klima med næsten samme gennemsnitstemperatur på 27-29 grader året rundt. Vejret er bedst fra midten af december til slutningen af april. Herefter starter regntiden.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Maldiverne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Maldiverne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Prisniveauet er relativt højt, bl.a. fordi de fleste varer skal importeres. Til gengæld får du en sublim, eksotisk oplevelse. Du kan betale med amerikanske dollars næsten alle steder, men vil du spise på lokale caféer eller handle i små butikker, kan det være en god idé at medbringe lidt Rufiyaa, som den lokale møntfod hedder. Du kan veksle dine dollars til Rufiyaa i lufthavnen.

Mad og drikke
Maldiverne er et muslimsk land, hvor de hverken drikker, sælger eller serverer alkohol på de lokale øer. Alle turistbåde og privatøer har dog et lager af alkoholiske drikkevarer som sælges til gæsterne. Medbring ikke alkohol ind i landet, da det vil blive konfiskeret.

Påklædning
På de lokale øer er der dresscode, som indbefatter at mænd kan gå med shorts og t-shirt og kvinder kan gå med t-shirt, nederdel som går ned til knæene, sarong eller løse shorts. Der er en bikinistrand på alle øerne, hvor man må gå letpåklædt og med bikini. På privatøerne er der ikke regler for påklædning.

Visumforhold
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Visum på 30 dage udstedes ved ankomsten til Maldiverne. Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside.


Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Gratis rejseforedrag

Sri Lanka og Maldiverne: 26-08-2019 18:00:00 : 13443
Aarhus
26. august 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne: 26-09-2019 18:00:00 : 13444
Aarhus
26. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka og Maldiverne: 21-10-2019 18:00:00 : 13445
Aarhus
21. oktober 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Se mere her
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: