Her på siden finder du praktisk information og fakta om Maldiverne.


Praktisk info om Maldiverne

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får automatisk 30 dages turistvisum ved ankomsten til Maldiverne, hvis de kommer med fly. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Maldiverne. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.
 • Alle rejsende skal udfylde en online Traveller Declaration Form max 96 timer før afgangen mod Maldiverne via dette link.

 • Der kan forekomme indrejsekrav til Maldiverne såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Maldiverne.

  Særlige indrejseregler i Maldiverne i forbindelse med Covid-19
  Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Maldiverne. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

  Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

  OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

  Klima og bedste rejsetidspunkt
  Maldiverne har et tropisk klima med næsten samme gennemsnitstemperatur på 27-29 grader året rundt. Vejret er bedst fra midten af december til slutningen af april. Herefter starter regntiden.

  Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Maldiverne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Maldiverne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

  Se klimatabel over vejret i Maldiverne her.

  Penge
  Prisniveauet er relativt højt, bl.a. fordi de fleste varer skal importeres. Til gengæld får du en sublim, eksotisk oplevelse. Du kan betale med amerikanske dollars næsten alle steder, men vil du spise på lokale caféer eller handle i små butikker, kan det være en god idé at medbringe lidt Rufiyaa, som den lokale møntfod hedder. Du kan veksle dine dollars til Rufiyaa i lufthavnen.

  Mad og drikke
  Maldiverne er et muslimsk land, hvor de hverken drikker, sælger eller serverer alkohol på de lokale øer. Alle turistbåde og privatøer har dog et lager af alkoholiske drikkevarer som sælges til gæsterne. Medbring ikke alkohol ind i landet, da det vil blive konfiskeret.

  Påklædning
  På de lokale øer er der dresscode, som indbefatter at mænd kan gå med shorts og t-shirt og kvinder kan gå med t-shirt, nederdel som går ned til knæene, sarong eller løse shorts. Der er en bikinistrand på alle øerne, hvor man må gå letpåklædt og med bikini. På privatøerne er der ikke regler for påklædning.

  Drikkepenge
  I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


  Fakta

  Hovedstad: Male
  Sprog: Dhivehi. Engelsk er meget udbredt
  Klima: Tropisk
  Valuta: Rufiyaa
  Religion: Muslimer


  Information om Maldiverne

  Et paradisisk ø-rige
  Maldiverne er intet mindre end et tropisk paradis med krystalhvide sandstrande, grønne palmer og et evigt klart, blåt hav. Mange af Maldivernes 1190 koraløer måler mindre end et par kilometer i længde og rager ikke mere end et par meter op over havets overflade. Kun 200 af øerne er beboede, og landets samlede befolkningstal er kun lidt højere end Århus'. Den lille muslimske nation er primært beskæftiget ved fiskeri, søfart og den voksende turisme, og på trods af landets størrelse har ø-riget en helt unik historie, kultur og sprog.

  Maldivernes maritime mekka
  Både over og under vandet er Maldiverne et særsyn. Det farvestrålende og uberørte koralrev er hjemsted for nogle af havets mest prominente dyr såsom: skildpadder, hvalhajer, hammerhajer og rokker. Har man dykkercertifikat, eller tager man det derude, er besøget under vandet en uforglemmelig oplevelse. En anden af de helt store oplevelser i Maldiverne er en flyvetur over atollerne. Her får man virkelig et særegent udsyn over de smaragdgrønne perler i det blændende, turkise hav.

  Rejsekonsulenter

  Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

  Se alle vores gratis foredrag

  Tilmeld dig her
  Til top