Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Malta.


Praktisk info om Malta

Klima og bedste rejsetidspunkt
Malta ligger omringet af Middelhavet og byder på subtropisk kystklima. Øerne kan besøges året rundt, men er især populære i det sene forår eller tidlige efterår. Somrene er meget varme og der er meget tørt fra april til august. Vintrene er dejligt milde, dog ikke varme nok til en badeferie og her falder nedbør svarende til det danske efterår.

Se klimatabel over vejret på Malta her.

Penge
På Malta er møntenheden euro (EUR). Brugen af kreditkort er udbredt og du kan finde hæveautomater i alle byer. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com. Priserne er lavere end i Danmark, så nyd at spise billigt på den lokale fiskerestaurant eller drik et billigt glas rødvin med solnedgang over havet.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Malta såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Malta.

Transport
Bus:
På Malta kører det for busserne! Busnettet strækker sig til selv de mindste landsbyer, og billetpriserne er billige. Selskabet bag hedder Tallinja og har udviklet en app, som hjælper dig godt på vej.

Cykel:
Malta og Gozo er små og de korte afstande gør øerne oplagte til en dag i cykelsadlen. For at gøre det endnu mere komfortabelt udbyder busselskabet Tallinja leje-cykler flere steder på øen, så når du alligevel har hentet Tallinja-appen, kan cykelturen næsten ikke blive nemmere.

Færge/båd:
Malta er en ø-stat, så her venter naturligvis et hav af oplevelser til søs. Der sejler hyppigt færger mellem hovedøen Malta og Gozo mod nord. Mere charmerende er dog de mange små både, som tilbyder dagsture til lækre strande og ikke mindst laguner og grotter med glinsende klart middelhavsvand.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Valletta
Sprog: Maltetisk
Klima: Subtropisk kystklima
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten er katolikker


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Til top