Her på siden finder du praktisk information og fakta om Mexico.

Praktisk info om at rejse i Mexico

Visumforhold og indrejsekrav
Du behøver ikke at ansøge om visum for at rejse til Mexico. Du får et 90 dages turistvisum ved ankomst og dit ophold kan forlænges med yderligere 90 dage ved at kontakte de nationale immigrationsmyndigheder, som har et kontor i de større byer i Mexico. Du skal blot kunne bevise, at du er i stand til at forsørge dig selv under opholdet. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum under hele opholdet.

For ind- og udrejse med fly til Mexico, skal du ikke udfylde en migrationsformular. Flyrejsende vil få et stempel i passet. Krydser du grænsen mellem Mexico og Guatemala via land, skal du inden udfylde en migrationsformular online og dernæst printe og medbringe den. Du kan udfylde FMMD - Forma Migratoria Multiple her. Vi anbefaler, at du udfylder formularen ca. 72 timer inden krydsning af grænsen. Krydser du grænsen fra Belize til Mexico via land, vil du blive bedt om at udfylde en migrationsformular ved grænseovergangen. Du vil få udleveret migrationsformularen ved denne grænse.

Mexico opkræver et gebyr for alle turister. Hvis du flyver til landet, er dette gebyr som regel inkluderet i din flybillet. Hvis du rejser over land, skal gebyret betales kontant ved migrationen. Vær opmærksom på, at der ved grænseovergangen fra Mexico til Guatemala kan opkræves en afrejseskat. Dette beløb skal betales kontant. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Mexico såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Mexico.

Særlige indrejseregler i Mexico i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Mexico. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Regntiden, som også er den varmeste årstid, falder mellem maj og oktober - med perioden fra juni til september som den mest regnfulde. Lavtliggende kyststrækninger har generelt mere regn og højere temperaturer end de højere beliggende områder på fastlandet. Der er dog utrolig stor forskel områderne imellem. I den nordlige del af Mexico er der store ørkenområder, som kun får lidt regn, mens der i det sydøstlige Mexico ved den caribiske kyst og Mexicanske golf falder meget regn.

Generelt kan du sagtens planlægge en Mexico-rundrejse i regntiden, da regnen oftest begrænser sig til et par timer sent på eftermiddagen. Temperaturen er som sagt den højeste i denne periode, så det er en god ide at tjekke op på hvor varmt det bliver i de byer du skal rejse.

Orkansæsonen er fra juni til november, hvor de fleste rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

December til april er de køligste måneder i landet. I disse måneder kan det om aftenen og natten blive meget koldt inde i landet og i bjergene, og det er en god idé at have en varm trøje og lange bukser med. Ude ved kysten er der i denne periode behageligt varmt døgnet rundt.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Mexico er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Mexico kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Mexico her.

Penge
Der er kontantautomater til Visa- og MasterCard i stort set alle mellemstore og store byer. Bemærk at bankerne tager et gebyr på hævningerne på mellem 30-90 pesos. Det er muligt at betale med kreditkort i mange forretninger, hoteller og restauranter, men ofte mod et gebyr eller ekstra kommission. Hold godt øje med dit kort. Det sker en gang imellem, at kortet bliver kørt igennem mere end én gang.

Prisniveauet i Mexico er stadig lavt, men det er højere end i Honduras og Guatemala. Overnatninger i storbyerne, og især langs den Caribiske Kyst, er generelt lidt dyrere. Mad og drikke er billigt, og prisniveauet kan sammenlignes med det Thailandske. Øl er også til at betale sig fra, da mexicanerne selv producerer en lang række glimrende ølmærker: Sol, Negra, Modelo, Corona med flere.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com

Transport
Bus:
Bussystemet i Mexico er særdeles veludviklet. Der findes adskillige udbydere, og serviceniveauet varierer fra 3. klasse til deluxe. Deluxe og 1st class busserne har aircondition, god benplads, tv og toilet. Som I de fleste andre lande i Latinamerika bliver der skruet godt op for air-condition og fjernsynet i busserne, så tag noget varmt tøj med og ørepropper!

En god måde at spare tid og overnatningsudgifter på er at tage med natbus.
Vær opmærksom på, at nogle af de store byer har flere busterminaler (for syd- og nordgående busser).

Tog:
Der findes kun få togruter for passagerer i Mexico, hvoraf Chihuahua til Los Mochis er en af de mere spektakulære ruter.

Fly:
Afstandene i Mexico er meget store, så det kan være en god tidsbesparende løsning at flyve indenrigs på nogle strækninger. Der er flere gode flyselskaber at vælge imellem bl.a. AeroMexico.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Mexico City
Sprog: Spansk og over 70 oprindelige sprog bl.a. maya og nahuatl
Klima: Tropisk
Valuta: Mexicanske pesos
Religion: 83 % katolikker, 10 % protestanter, 2 % andre religioner og 5 % ingen religion


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top