Her på siden finder du praktisk information og fakta om Mexico.


Praktisk info om at rejse i Mexico

Klima og bedste rejsetidspunkt
Regntiden, som også er den varmeste årstid, falder mellem maj og oktober - med perioden fra juni til september som den mest regnfulde. Lavtliggende kyststrækninger har generelt mere regn og højere temperaturer end de højere beliggende områder på fastlandet. Der er dog utrolig stor forskel områderne imellem. I den nordlige del af Mexico er der store ørkenområder, som kun får lidt regn, mens der i det sydøstlige Mexico ved den caribiske kyst og Mexicanske golf falder meget regn.

Generelt kan du sagtens planlægge en Mexico-rundrejse i regntiden, da regnen oftest begrænser sig til et par timer sent på eftermiddagen. Temperaturen er som sagt den højeste i denne periode, så det er en god ide at tjekke op på hvor varmt det bliver i de byer du skal rejse.

Orkansæsonen er fra juni til november, hvor de fleste rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

December til april er de køligste måneder i landet. I disse måneder kan det om aftenen og natten blive meget koldt inde i landet og i bjergene, og det er en god idé at have en varm trøje og lange bukser med. Ude ved kysten er der i denne periode behageligt varmt døgnet rundt.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Mexico er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Mexico kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Mexico her.

Penge
Der er kontantautomater til Visa- og MasterCard i stort set alle mellemstore og store byer. Bemærk at bankerne tager et gebyr på hævningerne på mellem 30-90 pesos. Det er muligt at betale med kreditkort i mange forretninger, hoteller og restauranter, men ofte mod et gebyr eller ekstra kommission. Hold godt øje med dit kort. Det sker en gang imellem, at kortet bliver kørt igennem mere end én gang.

Prisniveauet i Mexico er stadig lavt, men det er højere end i Honduras og Guatemala. Overnatninger i storbyerne, og især langs den Caribiske Kyst, er generelt lidt dyrere. Mad og drikke er billigt, og prisniveauet kan sammenlignes med det Thailandske. Øl er også til at betale sig fra, da mexicanerne selv producerer en lang række glimrende ølmærker: Sol, Negra, Modelo, Corona med flere.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

I øjeblikket er visum til Mexico ikke påkrævet for danskere. Du kan få op til 90 dages turistvisum ved ankomst og dit ophold kan forlænges med yderligere 90 dage ved at kontakte de nationale immigrationsmyndigheder, som har et kontor i de større byer i Mexico. Du skal blot kunne bevise at du er i stand til at forsørge dig selv under opholdet.

Du udfylder en besøgsformular (FMM - Forma Migratoria Multiple), som du får i flyet eller ved ankomst til Mexico. Den ene halvdel afleveres når du ankommer og den anden del skal du gemme og aflevere når du forlader landet igen. (Der er et gebyr hvis du mister den anden halvdel undervejs, så pas godt på den).

Dette er også tilfældet, når du krydser grænsen over land fra nabolandene. Bemærk, at immigrationen ofte kun udsteder 30 dages visum, hvis ikke formularerne er korrekt udfyldt. Tjek altid dette ved indrejsen, da det ellers kan koste en del besvær og tid at forlænge dit visum senere.

Mexico opkræver et gebyr for alle turister på ca. 22 USD. Hvis du flyver ind til landet, er dette gebyr inkluderet i din flybillet. Hvis du rejser over land skal dette gebyr betales ved immigrationen.

Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum tre måneder efter udrejse.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside

Læs mere på Mexicos ambassade i Københavns hjemmeside

Der kan forekomme indrejsekrav til Mexico såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Mexico.

Transport
Bus:
Bussystemet i Mexico er særdeles veludviklet. Der findes adskillige udbydere, og serviceniveauet varierer fra 3. klasse til deluxe. Deluxe og 1st class busserne har aircondition, god benplads, tv og toilet. Som I de fleste andre lande i Latinamerika bliver der skruet godt op for air-condition og fjernsynet i busserne, så tag noget varmt tøj med og ørepropper!

En god måde at spare tid og overnatningsudgifter på er at tage med natbus.
Vær opmærksom på, at nogle af de store byer har flere busterminaler (for syd- og nordgående busser).

Tog:
Der findes kun få togruter for passagerer i Mexico, hvoraf Chihuahua til Los Mochis er en af de mere spektakulære ruter.

Fly:
Afstandene i Mexico er meget store, så det kan være en god tidsbesparende løsning at flyve indenrigs på nogle strækninger. Der er flere gode flyselskaber at vælge imellem bl.a. AeroMexico.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Mexico City
Sprog: Spansk og over 70 oprindelige sprog bl.a. maya og nahuatl
Klima: Tropisk
Valuta: Mexicanske pesos
Religion: 83 % katolikker, 10 % protestanter, 2 % andre religioner og 5 % ingen religion


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top