16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Et klassisk Myanmar (Burma) eventyr - med kant!
Vi tager dig med bag facaden på en farverig tur rundt om Yangon i det lokale tog. En sjov og anderledes oplevelse i et tog uden vinduer og døre hvor den friske luft strømmer ind, og de lokale hopper af og på hele tiden! Mellem Kalaw og Inle søen venter en smuk og spændende tre dags trekking tur i højlandet.

Undervejs kan du nyde den smukke udsigt over de opdyrkede skråninger, der med rette kaldes for Myanmars køkkenhave. På vejen vil du højest sandsynlig passere oksekærrer læsset med grøntsager fra de utallige grønsagsmarker, hvor bønderne stadig arbejder ved håndkraft. På din vandring gennem det grønne landskab passerer du mange landsbyer, hvor du møder de mange forskellige minoriteter, der er i området. Alt dette er krydret med overnatninger på lokale klostre, hvor der venter oplevelser ud over det sædvanlige. Du møder de nysgerrige munke, der er ivrige for at afprøve deres engelskkundskaber, og du tager del i deres nøjsomme livstil, hvor en bambusmåtte og et tæppe udgør din seng for natten.
Ved Inle lake står den på eventyr på den spejlblanke sø. Du udforsker et samfund, hvor alt foregår til vands. Her finder du idylliske pælelandsbyer, børn i små kanoer på vej til skole, kvinder der - med en stor cigar i munden - vasker tøj på trappen og tomatmarker, der flyder oven på vandet. I Bagan anbefaler vi dig at opleve det fabelagtige område med de tusindvis af templer og pagoder fra en cykelsaddel. Fra Bagan tager du båden op ad Ayeyarwady floden til den moderne asistiske storby Mandalay, hvor der venter oplevelser på egen hånd. Og til slut et spændende besøg i tre af områdets gamle kongebyer og ved verdens længste teaktræsbro, U Bein Bridge. Et klassisk – men rigtig spændende – Myanmar eventyr med kant!

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Myanmar/Burma her

Bedste rejseperiode

Myanmar (Burma) har tropisk monsunklima, og der er derfor varmt hele året. Den køligste og behageligste tid at besøge Myanmar er fra midt i oktober frem til slutningen af februar. Regntiden er fra maj til først i oktober, hvor det kan være vanskeligt at bevæge sig omkring i de fjernereliggende egne med ringe infrastruktur. Går turen derimod til Yangon, Bagan, Mandalay og Inle Lake er regntiden ingen hindring, men medbring paraply og regntøj. Lige efter regntiden i oktober/november ligger rismarkerne som store grønne tæpper foldet ud over det centrale Myanmar, og floderne bugner af liv.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Myanmar er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Myanmar kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Myanmar, hvor du ankommer næste dag.
2 dag: Ankomst Yangon
Ved ankomst til Yangon (tidl. Rangoon) står en chauffør klar til at køre dig til dit hotel. Yangon er et unikt møde mellem fortid og nutid. Pulsen er rolig, smilene sidder løst, og overalt mødes du af eksotiske dufte fra de mange gadekøkkener. Livet leves på gaden, trafikken er begrænset sammenlignet med andre asiatiske storbyer, og det er oplagt at gå rundt til fods og opleve, hvordan livet udspiller sig på fortove, pladser og gadehjørner. Du har resten af dagen til at udforske Yangon i dit eget tempo. Nyd de rolige omgivelser i den smukke park omkring Kandawgyi-søen. Fra parken får du en unik udsigt til den fabelagtige Shwedagon-pagode, der hæver sig over byens tage. Snyd ikke dig selv for et besøg ved Shwedagon, det er et af de smukkeste pagode-komplekser i hele Asien!
3. dag: Yangon bag facaden – en rundtur med det lokale tog – og natbus til Kalaw
I dag tager vi dig med bag facaden på en farverig tur rundt om Yangon i det lokale tog. En sjov og anderledes oplevelse i et tog uden vinduer og døre hvor den friske luft strømmer ind, og de lokale hopper af og på hele tiden! Turen både starter og slutter på Central Station i hjertet af Yangon. Togturen er en enestående mulighed for at få et indblik i livet i Yangon, præcis som de lokale lever det, og en fantastisk måde at deltage uden at være påtrængende. Toget tager dig også med lidt uden for byen, hvor du vil opleve, hvordan de lokale bor under meget simple forhold. Du ser folk der arbejder i markerne og kommer forbi mange af de små lokale markeder. Uden at trænge dig på får du nogle gode foto opportunitets og et godt indblik i dagligdags livet - både ombord på toget men også på og omkring togstationen i Yangon. Tilbage i det gamle downtown område går du en tur med guiden, som kan fortælle dig historien bag de mange smukke, gamle kolonitidsbygninger - nogle mere vedligeholdte end andre. Langs Pansodan Street har mange af de gamle bygninger stadig en funktion i dag. Du kommer også forbi nogle sjove fortovsmarkeder, herunder dem der sælger gamle bøger og magasiner tilbage fra 1960’erne og frem til i dag. Har du lyst, kan du på egen hånd slutte dagen med et cocktail stop på det historiske Strand Hotel, inden du tager tilbage til dit hotel og henter bagagen. Hen under aften går turen videre med offentlig natbus fra Yangon til Kalaw. Busturen tager ca. 10-12 timer – så benyt muligheden for lidt søvn undervejs. (alternativt kan du vælge at tage en ekstra nat i Yangon, og flyve til Heho på dag 4., hvorfra der er en smuk køretur til Kalaw – spørg din rejsekonsulent for priser)
4. dag: Kalaw afslapning
Bussen ankommer til det smukke højland tidligt om morgenen. Byen Kalaw ligger højt på den vestlige kant af Shan plateauet og denne ”Hill Station”, som briterne kaldte byerne i bjergene, opstod under kolonitiden, hvor briterne flygtede fra den bagende hede i lavlandet op til den køligere brise i bjergene. Kalaw emmer af fred og ro, og på en gåtur rundt i gaderne du kan stadig fornemme atmosfæren fra kolonitiden. Du overnatter i byen, slapper af og lader op til en fed trekking dag i morgen.
5. dag: Kalaw Trekking – minoritetslandsbyer og klosterophold
Glæd dig! Forude venter en tre dags trekking tur i højlandet. Efter morgenmad på hotellet går du ad snoede veje og stier igennem et smukt landskab til Look Pyin, et landsbysamfund der hører til Danu minoriteten. Undervejs kan du nyde den smukke udsigt over de opdyrkede skråninger, der med rette kaldes for Burmas køkkenhave. På vejen vil du højest sandsynlig passere oksekærrer læsset med grøntsager fra de utallige grøntsagsmarker, hvor bønderne stadig arbejder ved håndkraft. På din vandring gennem det grønne landskab til Char Pin, møder du en anden af de mange minoriteter der er i området; Taung Yoe. Her gør du bl.a. stop for at nyde frokosten og opleve dagligdagen blandt de lokale i landsbyen. Efter frokost går turen videre til minoritetsbyen Nan Ta Le Din, en Pa-o landsby. Tag en lille tur rundt i byen, hvor du bliver mødt af nysgerrige børn og smilende og imødekommende voksne. Overnatning og middag er på det lokale kloster, hvor du vil få en oplevelse ud over det sædvanlige sammen med munkene. Og en unik mulighed for at få indblik i deres nøjsomme liv.
6. dag: Kalaw Trekking og klosterophold
Du spiser morgenmad på klostret sikkert med galende haner og nysgerrige børn som tilskuere. Herefter tager du afsked med munkene og starter din vandring til landsbyen Banin Gone. Turen går igennem tæt bevoksede bambus skove, hvor du oplever, hvordan landskabet åbner sig, hver gang du kommer til en ny landsby. Du kommer igennem flere små minoritets landsbyer, inden du når landsbyen Tun Kong, hvor der vil være frokost pause og tid til at udforske byen. Næste stop er ved Pattu Pauk – en Pa-o landsby - som er omgivet af bambus skov, og Pa-oerne er kendt for deres udnyttelse af bambussen. De laver bl.a. smukke kurve og måtter, som de sælger på markederne. Dagen slutter i Pa-o landsbyen Hti Thein, hvor byens kloster bliver din bolig for natten. Igen en anderledes oplevelse, hvor du bliver mødt af nysgerrige munke, der er ivrige for at afprøve deres engelsk kundskaber - og hvor en bambusmåtte og et tæppe udgør din seng for natten.
7. dag: Kalaw Trekking til Inle søen
Sidste dag på trekking turen går til Inle søen. Det meste af turen går ned ad bakke i et let kuperet terræn, gennem en skøn duft fra de mange teplantager og marker med sesam og chili. Du passerer flere landsbyer, og flere steder må du bare stoppe op for nyde den flotte udsigt til Inle søen, der ligge som et stort spejl omgivet af grønklædte bjerge dybt i dalen. Du gør et stop ved Indian, et tempelområde, der på mange måder minder om en miniudgave af Angkor Wat i Cambodia. Også her er komplekset blevet invaderet af junglens mange træer og planter, der har viklet deres rødder omkring de mange templer og stupaer. Efter en spændende tur gennem dette både smukke og dramatiske landskab, ankommer du endelig til Inle søen. Dine ben får nu en velfortjent pause, da sidste strækning på turen bliver i båd. Så er det bare at læne dig tilbage og nyde udsigten fra vandsiden, mens du stille og roligt sejler til dit hotel.
8. dag: Oplevelser på Inle søen
Du stiger om bord i en motoriseret langbåd og sejler ud på eventyr på den spejlblanke Inle sø for at udforske et samfund, hvor alt foregår til vands. Her finder du idylliske pælelandsbyer og majestætiske fiskere, der på akrobatisk vis balancerer deres båd stående mens de ror med den ene fod. Du ser børn i små kanoer på vej til skole, kvinder der - med en stor cigar i munden - vasker tøj på trappen og tomatmarker, der flyder oven på vandet. Du gør stop ved den flydende landsby, Inn Paw Khone, hvor indbyggerne er kendt for deres udnyttelse af lotusblomstens stærke silke. Herfra sejler du til Nanpan, hvor den berømte burmesiske håndrullede cigar fremstilles. Du bliver heller ikke snydt for den smukke Phaungdaw Oo-pagoden, der gemmer på fem små buddhaer, oprindeligt lavet i træ men med tiden belagt med så meget bladguld, at man ikke længere kan se, hvad figurerne forestiller. Herfra zigzagger båden videre imellem de små flydende landsbyer og markeder til Nga Phe Chaung klosteret også kendt som ”De hoppende kattes kloster”. Navnet skyldes, at munkene tidligere dresserede katte til at springe gennem ringe og udføre små tricks. Efter besøget i klostret kan du læne dig tilbage og nyde stemningen på søen, mens du sejler tilbage til dit hotel i Nyaung Shwe.
9. dag: Med lokalbussen fra Heho til Bagan
Denne dag tager du med den offentlige bus fra Heho til Bagan. Rejsen er en del af eventyret! Du kommer tæt på de lokale, mens du oplever livet og det skiftende landskab udenfor. Du finder selv ned til busstationen og ved ankomst til Bagan tager du på egen hånd hen til dit hotel. Busturen tager ca. 10 timer – så læn dig tilbage og nyd udsigten!
10. – 11.dag: Bagan på egen hånd
Nyd at dagene er til fri disposition, og at du selv sætter dagsordenen for, om den skal stå på afslapning eller sightseeing. Vi anbefaler, at du begiver dig ud i denne smukke by hvor tempelsletten, der rummer flere end 2000 templer og pagoder, er en overvældende, imponerende og helt igennem fantastisk oplevelse. Bagan er et af verden største religiøse områder, og enkelte af templerne kan formodentlig dateres helt tilbage til det 2. århundrede. En rigtig god måde at se området på er fra en cykelsaddel. Det er et forholdsvist fladt terræn, så det er en afslappende måde at komme rundt på. Så du kan nyde en let brise, mens du cykler rundt og ser de smukke templer og pagodaer, der hver især har deres helt eget særpræg og udsmykning. Via små trappetrin kan du kravle op på nogle af templerne, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt over Bagan og de tusindvis af templer, der titter op i det ellers flade landskab. Snyd ikke dig selv for solnedgangen over Bagan, hvor atmosfæren er helt speciel og lyset magisk, når du står på toppen af et tempel og nyder synet af de mange silhuetterne mod den mørke aftenhimmel. Jysk Rejsebureau hjælper dig gerne med både guidede cykelture, hestevognsture og ballonture i og over Bagan. Har du lyst til en dagstur til det unikke Mount Popa klarer vi også den!
12.dag: Med båd fra Bagan til Mandalay
Tidligt om morgenen tager du på egen hånd ned til havnen, og forude venter en fascinerende rejse ombord på den lokale færge fra Bagan til Mandalay. Turen tager det meste af en dag, så find dig et godt sted på dækket. Måske med en god bog ved hånden sammen med kameraet og nyd den afslappende stemning i de smukke omgivelser, mens færgen bugter sig op af Ayeyarwady floden. Der er nok at se på. Langs floden vil du opleve små landsbyer bygget på pæle. Her lever man af at dyrke markerne eller fiske i floden. Små både tøffer i begge retninger - nogle med arbejdende fiskere andre godt fyldt med last. De små samfund bruger i stor stil floden som omdrejningspunkt - der pumpes drikkevand op, vaskes tøj, bades og meget af trafikken foregår også her. Ved ankomst til Mandalay finder du på egen hånd hen til dit hotel for natten.
13. dag: Mandalay på egen hånd.
Dagen er til fri disposition i Mandalay, og du bestemmer selv tempoet. For mange leder navnet Mandalay tankerne her mod de svundne kolonitider, men faktisk er byen i dag en moderne asiatisk storby med en stor kinesisk indflydelse. Og så er det måske den by i Myanmar, som har det livligste natteliv. Vi anbefaler, at du lejer en cykel, hopper på en lokal pickup eller rickshaw eller blot tager dig en slentretur gennem byens mange gader. Dagligdagslivet på gaderne er spændende i sig selv - her myldrer det med munke, små motorcykler, cykler, rickshaws og ældre bilmodeller. Byen har også en del arbejdende værksteder, hvor der arbejdes med håndværk som sølv, træskæring og silke. Mandalay er rig på kulturelle og historiske seværdigheder. Foruden resterne af den historiske kongeby byder Mandalay på en del gamle klostre og ældre arkitektur. Nyd solnedgangen fra Mandalay Hill – den er fantastisk!
14. Dag: Bytur i kongebyerne Amarapura, Sagaing og Inwa
Dagens oplevelser starter i Amarapura, en af Myanmars gamle kongebyer. Her besøger du bl.a. det enorme Mahagandayon kloster. Det er en kæmpe oplevelse, når munkene ved middagstid i deres mørkrøde kåber stå i kilometerlange rækker og venter på at få fyldt mad i deres skåle. Fra klosteret går turen til verdens længste teaktræsbro, den imponerende U Bein Bridge, der krydser Taungthaman-søen. Det er en oplevelse i sig selv at slendre en tur på den ca. 1,2 km lange bro, hvorfra du kan se de lokale fiskere fange fisk i store net. Herfra tager du til Sagaing højen, hvorfra der er udsigt til et fascinerende landskab med mange interessante stupaer spredt over højen og sletten. Herfra krydser du floden med båd over til den tidligere kongelige hovedstad Inwa (også kaldt Awa). Der er ingen biler i Inwa, så området udforskes i heste(pony)vogn. I den rolige og fredfyldte atmosfære kører du rundt på de små grusveje gennem markerne, og oplever bl.a. det smukke kloster Maha Aungmyay Bonzan Kyaung, der er opført i teaktræ, og Nan Myint vagttårnet med tilnavnet "Det skæve Tårn i Inwa". Turen slutter tilbage i Mandalay, hvor resten af dagen er på egen hånd.
15. dag: Afrejse fra Mandalay
Efter to uger med store oplevelser er det tid til at forlade Myanmar. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly mod Danmark afgår.
16. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet

Overnatninger

13 overnatninger på budget hotel/hostel/kloster

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Januar - april

Pakkeliste

 • Behageligt og luftigt tøj til varmt klima.
 • Komfortable sko/sandaler.*
 • Badetøj.
 • Personlig medicin og myggespray.
 • Solcreme, solbriller og hat/kasket.
 • Personlig rejseforsikring.
 • Kameraudstyr.
 • Lommepenge.

Prisen er inklusiv

 • Fly fra København - Yangon // Mandalay - København
 • Overnatninger og måltider i følge program.
 • Nævnte transfers.
 • Lokale og engelsktalende guides
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Transfer til og fra lufthavnen
 • Drikkepenge
 • Andre måltider end de nævnte
 • Drikkevarer
 • Højsæsonstillæg
 • Rejseforsikring (udregnes på individuel basis).
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 4% af rejsens pris.
 • Bidrag til Rejsegarantifonden.
 • Lovpligtig EU-afgift.
 • Ekspeditionsgebyr

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Myanmar (Burma) er pt. lukket for indrejse

Da Udenrigsministeriet fraråder al indrejse til Myanmar (Burma), kan vi desværre ikke tilbyde at hjælpe med at arrangere rejser til landet, førend situationen ændrer sig.


Du kan altid se Udenrigsministeriets hjemmeside for updates vedrørende indrejse til Myanmar (Burma) og på vores sider på Facebook og Instagram kommer vi ligeledes til at give besked, så snart rejser til Myanmar (Burma) igen er muligt.


Til top