11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rejse er for dig, som vil opleve de gamle konge- og kolonitidsbyer i og omkring Mandalay og Yangon. Indimellem betages du af de tusindvis af templer og pagoder i Bagan, du oplever det unikke Mount Popa, får en magisk oplevelse på Inle søen, hvor du sejler rundt i et samfund, hvor alt foregår til vands. I nærliggende Indian besøger du en miniudgave af Angkor Wat - med hundredvis af templer og stupaer fra det 17. århundrede, der med tiden er blevet invaderet og delvis dækket af rødder, mos og vegetation.

Trænger du til at komme lidt væk fra det hele og bare slappe af ved stranden, inden turen går tilbage til Danmark. Så anbefaler vi dig at forlænge din rejse med nogle dage ved Ngapali Beach.

Dette er rejsen for dig, der gerne vil opleve Myanmars(Burmas) store højdepunkter – kort og godt!

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Myanmar/Burma her

Bedste rejseperiode

Myanmar (Burma) har tropisk monsunklima, og der er derfor varmt hele året. Den køligste og behageligste tid at besøge Myanmar er fra midt i oktober frem til slutningen af februar. Regntiden er fra maj til først i oktober, hvor det kan være vanskeligt at bevæge sig omkring i de fjernereliggende egne med ringe infrastruktur. Går turen derimod til Yangon, Bagan, Mandalay og Inle Lake er regntiden ingen hindring, men medbring paraply og regntøj. Lige efter regntiden i oktober/november ligger rismarkerne som store grønne tæpper foldet ud over det centrale Myanmar, og floderne bugner af liv.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Myanmar er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Myanmar kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1 dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Myanmar, hvor du ankommer næste dag.
2 dag: Ankomst Mandalay
Ved ankomst til Mandalay står en chauffør klar til at køre dig til dit hotel. Herefter har du resten af dagen til at udforske byen på egen hånd. Navnet Mandalay leder for mange tankerne her mod de svundne kolonitider, men faktisk er byen i dag en moderne asiatisk storby med en stor kinesisk indflydelse. Gå en tur gennem byens gader, hvor dagligdagslivet er en oplevelse i sig selv. Her myldrer det med munke, små motorcykler, cykler, rickshaws og ældre bilmodeller. Byen har også en del arbejdende værksteder, hvor der arbejdes med håndværk som sølv, træskæring samt silke. Mandalay er rig på kulturelle og historiske seværdigheder. Foruden resterne af den historiske kongeby byder Mandalay på en del gamle klostre og ældre arkitektur. Nyd solnedgangen fra Mandalay Hill – den er fantastisk!
3 dag: De gamle kongebyer Amarapura og Inwa
Dagens oplevelser starter i Amarapura, en af Myanmars gamle kongebyer. Her besøger du bl.a. det enorme Mahagandayon kloster, hvor det er en kæmpe oplevelse, når munkene i deres mørkrøde kåber ved middagstid stå i kilometerlange rækker, og venter på at få fyldt mad i deres skåle. Fra klosteret går turen til verdens længste teaktræsbro, den imponerende U Bein Bridge, der krydser Taungthaman-søen. Det er en oplevelse i sig selv at slentre en tur på den 1,2 km lange bro, hvorfra du kan se de lokale fiskere fange fisk i store net. Næste stop er Irriwaddy floden, hvor en lille båd bringer dig over til den tidligere kongelige hovedstad, Inwa (også kaldt Awa). Der er ingen biler i Inwa, så området udforskes i heste(pony)vogn. I den rolige og fredfyldte atmosfære kører du rundt på de små grusveje gennem markerne. Du oplever bl.a. det smukke kloster Maha Aungmyay Bonzan Kyaung, der er opført i teaktræ, og Nan Myint vagttårnet med tilnavnet "Det skæve Tårn i Inwa". Turen slutter tilbage i Mandalay, hvor resten af dagen er på egen hånd. (M)
4. dag: Mandalay til Bagan - samt byrundtur.
Efter morgenmaden flyver du videre til Bagan, hvor du bliver hentet af en lokal guide, som tager dig med rundt i den berømte ruinby. Tempelsletten med de flere end 2000 templer og pagoder er en overvældende, imponerende og helt igennem fantastisk oplevelse. Bagan er et af verden største religiøse områder, og enkelte af templerne kan formodentlig dateres helt tilbage til det 2. århundrede. Du besøger en del af de fascinerende og smukke pagoder og templer, som er spredt over det vidtstrakte arkæologiske område - bl.a. Shwezigon pagoden, Wetkyi-in-Gubyaukgyi - et grotte tempel med nogle velbevarede kalkmalerier -samt Ananda Pagodaen - en af de største og bedst bevarede pagoder i det gamle Bagan. Via små trappetrin kan du kravle op på nogle af templerne, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt over de tusindvis af templer, der titter op i Bagans ellers flade landskab. Du bliver heller ikke snydt for solnedgangen over Bagan. Atmosfæren er helt speciel - og lyset magisk - når du står på toppen af et tempel og nyder synet af de mange silhuetterne mod den mørke aftenhimmel. (M)
5. dag: Mount Popa
I dag skal du på tur til det unikke Mount Popa. Mount Popa er et stejlt vulkanbjerg, der ligger som skudt op i landskabet. Som taget ud af et eventyr ligger der på toppen af bjerget et meget smukt kloster, der siges at være tilholdssted for de magtfulde ånder kaldet ”nats”. For at nå toppen skal du forcere en trappe med over 700 trin. Trappen er tæt befærdet af de mange pilgrimme, der valgfarter til klostret, og derudover vrimler det med yderst nærgående aber på trapperne – så hold på hat og briller! Opstigningen er alle anstrengelser værd! Fra toppen belønnes du med den mest fantastiske udsigt over det omkringliggende landskab. På vejen til Mount Popa får du en anderledes smagsoplevelse hos et af de lokale landbrug, der producerer toddy og palm sugar fra kokosnøddepalmerne. (M)
6. dag: Fra Bagan til Heho og eventyr på Inle søen.
Efter morgenmaden går turen til lufthavnen for at flyve videre til Heho. Ved ankomsten i Heho bliver du mødt af din engelsktalende guide, der tager dig ud på en helt unik og magisk oplevelse på Inle søen. Søen ligger som et stort spejl omgivet af grønklædte bjerge omkring 900 meter over havets overflade og er ca. 22 km lang og 11 km bred. I Nyaung Shwe stiger du om bord i en motoriseret langbåd og sejler ud på eventyr på den spejlblanke Inle sø for at udforske et samfund, hvor alt foregår til vands. Her finder du idylliske pælelandsbyer og majestætiske fiskere, der på akrobatisk vis balancere deres båd stående, mens de ror med den ene fod. Du ser børn i små kanoer på vej til skole, kvinder der - med en stor cigar i munden - vasker tøj på trappen og tomatmarker der flyder oven på vandet. Du gør stop ved den flydende landsby, Inn Paw Khone, hvor beboerne er kendt for deres udnyttelse af lotusblomstens stærke silke. Herfra sejler du til Nanpan, hvor den berømte burmesiske håndrullede cigar fremstilles. Du bliver heller ikke snydt for den smukke Phaungdaw Oo-pagode, der gemmer på fem små buddhaer, der oprindeligt er lavet i træ, men med tiden belagt med så meget bladguld, at man ikke længere kan se, hvad figurerne forestiller. Herfra zigzagger båden sig videre imellem de små flydende landsbyer og markeder til Nga Phe Chaung klosteret også kendt som ”De hoppende kattes kloster”. Navnet skyldes, at munkene tidligere dresserede katte til at springe gennem ringe og udføre små tricks. Efter besøget i klostret kan du læne dig tilbage og nyde stemningen på søen, mens du sejler tilbage til dit hotel i Nyaung Shwe. (M)
7. dag: Oplev tempelområdet Indian.
I dag skal du ud på nye eventyr ved Inle søen. Hvis der er åbent på dagen, gøres først et kort stop ved søens ’5 dags marked’. Et marked der skifter lokalitet, da det går på tur mellem søens minoriteter; hver dag et nyt sted. Her er en oplagt mulighed for at se de lokales skikke, produkter og bidrage til bevarelsen af kulturen ved at købe de håndproducerede varer. For at nå til Indian skal du på endnu en sejltur op gennem nogle naturskønne kanaler, hvor vegetationen efterhånden bliver tættere og tættere. Midt i den jungleagtige atmosfære ligger det eventyrlige tempelområde Indian. På mange måder minder det om en miniudgave af Angkor Wat i Cambodia med hundredvis af templer og stupaer fra det 17. århundrede, der med tiden er blevet invaderet og hel- eller delvis dækket af rødder, mos og vegetation. Herfra går turen tilbage til hotellet i Nyaung Shwe. Undervejs gøres stop ved nogle af de små primitive familieværksteder, som gennem generationer har udviklet særlige teknikker inden for sølv-, guld-og tekstilbranchen. (M)
8. dag: Fra Heho til Yangon med fly
Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen i Heho. Ved ankomst til Yangon (tidl. Rangoon) står en chauffør klar til at køre dig til dit hotel. Yangon er et unikt møde mellem fortid og nutid. Pulsen er rolig, smilene sidder løst, og overalt mødes du af eksotiske dufte fra de mange gadekøkkener. Livet leves på gaden, trafikken er begrænset sammenlignet med andre asiatiske storbyer, og det er oplagt at gå rundt til fods og opleve hvordan livet udspilles på fortove, pladser og gadehjørner. Byen har på grund af den frodige tropiske vegetation, de mange dejlige parker og smukke søer fået tilnavnet Østens Have. Du har resten af dagen fri til at opleve Yangon på egen hånd. (M)
9. dag: Byrundtur i Yangon
Dagen starter med morgenmad på hotellet, hvorefter du tager ud på en spændende guidet tur rundt i Yangon. Turen starter ved Kandawgyi søen, der er omringet af en stor frodig park. En skøn oase der er et meget populært udflugtsmål blandt de lokale, som kommer for at slappe af og sludre i de grønne omgivelser. Næste stop er Botataung Pagoden, der ligger smukt og i en rolige atmosfære ved bredden af Yangon river. Byrundturen fortsætter med et besøg ved det berømte Scott marked. Her kan du købe alt fra mad, tøj og plastikspande til kunsthåndværk og ædelstene. Dagen fuldendes med et besøg ved den enorme liggende Buddha samt slutteligt Yangons varetegn, den gyldne Shwedagon pagode, der hæver sig højt over Yangon. Et syn ingen besøgende bør gå glip af - Shwedagon er formegentlig et af de smukkeste pagodekomplekser i hele Asien. (M)
10. dag: Afrejse fra Yangon
Efter ni dage med store oplevelser er det blevet tid til at forlade Myanmar. (M)
11. dag: Ankomst i Danmark
Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet. FORLÆNG MED STRANDFERIE Trænger du til at komme lidt væk fra det hele og bare slappe af ved stranden, inden turen går tilbage til Danmark. Så anbefaler vi dig at forlænge din rejse med nogle dage ved Ngapali Beach. Her finder du alt den fred og ro, du kan drømme om. Du får sandstrande, vajende palmer og vidunderligt badevand så langt øjet rækker – og det bedste af det hele; du får det mere eller mindre for dig selv sammenlignet med andre steder i Asien. Burma råder over ikke mindre end 2.000 km strand ud til den Bengalske Bugt og Andamanerhavet. Og disse strande er stadig forholdsvis uspolerede! Hvis du vælger at forlænge rejsen, ser dit program i stedet sådan her ud, når du forlader Inle søen: 8. dag: Fra Heho til Thandwe med fly Efter nogle fantastiske dage med en masse kultur- samt naturoplevelser går turen til Ngapali Beach. Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen i Heho, hvorfra du flyver til Thandwe. Fra Thandaw kører en lokal chauffør dig til dit hotel i Ngapali Beach. Her får du rig mulighed for at slappe af de næste par dage. Selvom Ngapali er den mest berømte strand i Myanmar og dermed et populært turistmål, vil du opleve, at her er overraskende stille sammenlignet med andre strand områder i sydøstasien. (M) 9.-10. dag: Ngapali Beach Nyd dagene på stranden, lej en cykel eller gå en tur langs stranden. Det er en sjov og anderledes oplevelse at opleve stemningen i fiskerlandsbyerne i de tidlige morgentimer, hvor fiskerne kommer tilbage med nattens fangst af kæmperejer, hummere, blæksprutter og de sølvglinsende barracudaer. Lækkerier som disse figurerer naturligvis på de lokale menukort. Det er også muligt at leje en lille båd og sejle ud til nogle af de små øer langs kysten for at snorkle eller solbade. Er du til dybhavsfiskeri, og har medbragt en stærk stang og line, er havet ud for Ngapali fyldt med kæmpe sværdfisk, "blue marlin" og barracuda. Inde i landet er det muligt at besøge lokale landsbyer og opleve elefanter på arbejde i junglen. Selv en 18-hullers golfbane er blevet konstrueret, så der er nok at fylde dagene med - indtil det igen er tid at sætte sig til rette nær vandet for at nyde endnu en mageløs solnedgang over Den Bengalske Bugt. (M) 11. dag: Fra Thandwe til Yangon med fly Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til lufthavnen i Thandwe for at flyve til Yangon. Ved ankomst har du resten af dagen på egen hånd. (M) 12. dag: Byrundtur i Yangon Dagen starter med morgenmad på hotellet, hvorefter du tager ud på en spændende guidet tur rundt i Yangon. Turen starter ved Kandawgyi søen, der er omringet af en stor frodig park. En skøn oase der er et meget populært udflugtsmål blandt de lokale, som kommer for at slappe af og sludre i de grønne omgivelser. Næste stop er Botataung Pagoden, der ligger smukt og i en rolige atmosfære ved bredden af Yangon river. Byrundturen fortsætter med et besøg ved det berømte Scott marked. Her kan du købe alt fra mad, tøj og plastikspande til kunsthåndværk og ædelstene. Dagen fuldendes med et besøg ved den enorme liggende Buddha samt slutteligt Yangons varetegn, den gyldne Shwedagon pagode, der hæver sig højt over Yangon. Et syn ingen besøgende bør gå glip af - Shwedagon er formegentlig et af de smukkeste pagodekomplekser i hele Asien. (M) 13. dag: Afrejse fra Yangon Efter et par uger med store oplevelser er det blevet tid til at forlade Myanmar. 14. dag: Ankomst i Danmark Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

8 overnatninger på standard hotel (2-3 stjernet hoteller).
Ved forlængelse til Ngapali Beach: 11 overnatninger på standard hotel (2-3 stjernet hoteller).

Bemærkninger

Fra starten maj til slutningen af september er det regntid langs Burmas kyst, hvorfor flere hoteller lukker delvist ned. Vi anbefaler at du i den periode i stedet lægger standsdelen af din rejse i f.eks. Thailand, hvor de fleste flyselskaber mellemlander og tillader stop.

På rejsen har du også mulighed at at overnatte på budget hoteller (1-2 stjernet hoteller) eller turistklasse hoteller (3-4 stjernet hoteller). Budget hotellerne vil gøre det muligt at lave rejsen lidt billigere. Såfremt du ønsker en højere komfort på rejsen er det også muligt at opgradere overnatningere til turistklasse hoteller imod et gebyr. Forhør dig hos din rejsekonsulent omkring rejsens muligheder.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Januar - april

Pakkeliste

 • Behageligt og luftigt tøj til varmt klima.
 • Komfortable sko/sandaler.*
 • Badetøj
 • Personlig medicin og myggespray
 • Solcreme, solbriller og hat/kasket
 • Personlig rejseforsikring
 • Kameraudstyr
 • Lommepenge

Prisen er inklusiv

 • Fly fra København - Mandalay // Yangon - København
 • Overnatninger på budget hoteller og måltider ifølge program.
 • Nævnte transfers.
 • Indenrigsfly iht. program
 • Lokale og engelsktalende guides
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Transfer til og fra lufthavnen
 • Drikkepenge
 • Andre måltider end de nævnte.
 • Drikkevarer
 • Højsæsonstillæg
 • Rejseforsikring (udregnes på individuel basis).
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 4% af rejsens pris.
 • Bidrag til Rejsegarantifonden.
 • Lovpligtig EU-afgift.
 • Ekspeditionsgebyr.

Prisbemærkning

Priserne er baseret på min. 2 personer, der overnatter i dobbeltværelse.
Enkeltværelsestillæg forudsætter stadig min. 2 personer på turen.
Børnerabat: Ring og hør nærmere. Vi udregner en pris afhængigt af antal voksne, børn, børnenes alder osv.

Du kan forlænge din rejse og inkludere Ngapali beach, kontakt en rejsekonsulent og hør nærmere om priser og hotel muligheder på det tidspunkt du skal af sted.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsons pris, på den billigste flybillet muligt. Reservationer i højsæsonen (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om prisen på det tidspunkt du skal af sted.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Myanmar (Burma) er pt. lukket for indrejse

Da Udenrigsministeriet fraråder al indrejse til Myanmar (Burma), kan vi desværre ikke tilbyde at hjælpe med at arrangere rejser til landet, førend situationen ændrer sig.


Du kan altid se Udenrigsministeriets hjemmeside for updates vedrørende indrejse til Myanmar (Burma) og på vores sider på Facebook og Instagram kommer vi ligeledes til at give besked, så snart rejser til Myanmar (Burma) igen er muligt.


Til top