Her på siden finder du praktisk information og fakta om Namibia.


Praktisk info om at rejse i Namibia

Klima og bedste rejsetidspunkt
Årstiderne er modsat de danske. Juni til oktober er tørtid og vinter, hvor det er varmt om dagen og man vil have kølige aftener. Det er i disse måneder hvor det er bedst at tage på safari, da dyrene vil flokkes om vandhullerne. November til maj er regntid og sommer og her vil temperaturerne være højere. Man vil i denne periode opleve et mere grønt landskab, og det kan gøre det sværere at spotte dyreliv. Tag en snak med din rejsekonsulent og få den bedste vejledning til, hvornår netop din rejse kan finde sted.

Se klimatabel over vejret i Namibia her.

Penge
Den lokale møntfod er Namibiske dollars (NAD)

Det er muligt at hæve kontanter i de større byer, hvor VISA og mastercard ofte kan benyttes i hæveautomaterne. Udenfor storbyerne er det ikke altid muligt at betale med kort eller hæve penge, derfor anbefales det at planlægge fremdad og medbringe kontanter.

Visumforhold og indrejsekrav
Vær opmærksom på, at visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel. Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer. Se flere oplysninger her

Namibia er visumfrit indtil 90 dage og passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Der kan opnås visum ved indrejse med fly eller over grænsen.

Der kan forekomme indrejsekrav til Namibia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Namibia.

Transport
Fly:
Der afgår fly fra hovedstaden Windhoek til Walvis Bay og til nabolandenes hovedstæder.

Bus:
Der kører busser mellem næsten alle byer. Det anbefales at ankomme til busstationen i god tid, da busserne ofte bliver fyldt hurtigt.

Bil:
Infrastrukturen er god stort set hele vejen igennem Namibia, og derfor er det nemt at køre rundt i bil. Der kan lejes biler i alle størrelser og prisklasser. Hvis man skal på safari anbefaler vi at man lejer en firehjulstrækker. Det er blandt andet muligt at leje en firehjulstrækker med telt på taget, så man kan overnatte på campingpladserne tæt ved nationalparkerne. Der findes også normale campere, med mere komfort, men de kan dog ikke komme frem til alle campingpladser. Namibia er perfekt til rejser på egen hånd, hvis man ønsker at være et med naturen. Hvis man ønsker at være sikret en bil anbefales det at leje en bil hjemmefra. Husk at der køres i venstre side af vejen i Namibia.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen, Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge, til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land, du skal besøge. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find informationer om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Windhoek
Sprog: Engelsk
Klima: Subtropisk
Valuta: Namibiske dollars (NAD)
Religion: Kristne


Information om Namibia

Namibia er et land, der byder på et vekslende landskab. Lige fra den røde ørken ved Sossusvlei til frodige Etosha Nationalpark midt i landet. Namibia er mest kendt for dets ørkenlandskab, men har meget mere at byde på. Du kan f.eks tage på safari i Etosha Nationalpark, hvor der er et rigt dyreliv, og hvor man blandt andet har god mulighed for at spotte de sky sorte næsehorn, elefanter, zebraer, løver, hyæner - og med lidt held geparder og leoparder. Kør en tur langs Skeleton Coast og find knoglerester fra hvaler. Oplev nogle af verdens ældste hulemalerier i det imponerende bjerglandskab i Damaraland og bestig verdens højeste sandklitter ved Sossusvlei.

Namibias ørkenlandskab dækker ca. 40 % af landets areal. Det er de to mægtige ørkener, Kalahari og Namib-ørkenen som omringer skov og sletter midt i landet. Udover ørken kan man i Namibia også opleve et rigt dyreliv i Etosha Natioalpark på en safari, eller opleve en smuk solnedgang ved Fish River Canyon som er Afrikas største canyon og verdens 2. største canyon efter Grand Canyon i USA.

Namibia er et land som opleves bedst ved at køre selv, men man kan også opleve landet som en del af en grupperejse.

Sossusvlei og Deadvlei
Sossusvlei og Deadvlei er en del af Namib-ørkenen som er verdens ældste ørken. Området er mest kendt for de enorme klitter som bl.a. ”Dune 45” og ”Big Daddy”. Det kan anbefales at besøge klitterne omkring solopgang og solnedgang for at opleve de vekslende røde og gyldne farver. ”Big Daddy” er med sine 325 meter en af de højeste klitter i verden. Det er muligt at bestige den; det kræver blot en god fysisk form og så skal der lidt stædighed til for at nå toppen når skoene synker i sandet. Ved siden af ”Big Daddy” kan man opleve Deadvlei som er kendt for de hvide udtørrede flader og smukke døde træer.

Etosha Nationalpark
Etosha Nationalpark er den mest kendte nationalpark i Namibia når det gælder safari blandt vilde dyr. På en safari i Etosha kan man bl.a. opleve springbukke, gemsbukke, zebraer, giraffer, sjakaler, hyæner og løver. Normalt vil man skulle se langt efter de sorte næsehorn, men netop Etosha er kendt for sky sorte næsehorn, og der er god mulighed for at spotte dem her. Etosha Nationalpark opleves bedst i tørtiden som er mellem august og oktober, hvor vandhullerne tiltrækker dyrelivet.

Fish River Canyon
Ved Namibias sydlige grænse til Sydafrika ligger Fish River Canyon, som er Afrikas største og verdens 2. største lige efter Grand Canyon i USA. Der findes en lang række vandrestier i området, hvor man på ruterne bl.a. kan opleve varme kilder. Solnedgangen og solopgangen er et smukt syn og kan opleves fra et af de mange udsigstposter. Der findes også nogle enkelte dyrearter i området, men dyrelivet er meget begrænset grundet klimaet.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top