KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Østrig.


Praktisk info om at rejse i Østrig

Klima og bedste rejsetidspunkt
Østrigs tempererede klima varierer alt efter om du besøger de kolde Alper i vest eller hovedstaden Wien i det fladere landskab mod øst. I vest er somrene korte og nedbørsrige, dog varmere end de danske. Om vinteren byder det snerige bjerglandskab på skisportssteder i verdensklasse. Fastlandsklimaet i den østlige del af Østrig har mindre nedbør, dejligt varme somre og kolde vintre. Østrig er fra øst til vest et dejligt land at besøge hele året, hvis blot man husker de uldne sokker om vinteren og måske en paraply, når sommerferien går til Tyrol.

Se klimatabeller over vejret i Østrig her.

Penge
I Østrig er møntenheden euro (EUR), og du kan tjekke den aktuelle kurs på www.xe.com.
Prisen på fødevarer i Østrig er dyrere end i størstedelen af de andre europæiske lande, men stadig under det danske gennemsnit. Til gengæld er der penge at spare på alkohol og tobak. Vær opmærksom på, at man mange steder i Østrig holder stædigt fast i den kontante betaling, så du kan med fordel fylde lommerne med de farverige euro-sedler inden afrejse.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Østrig såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Østrig.

Transport
Tog/bus:
Toget er et oplagt transportvalg i Østrig, hvor det er svært at finde en langdistancerute uden fortryllende natur udenfor vinduerne. Österreichische Bundesbahnen (forkortet ÖBB) er det nationale jernbaneselskab i Østrig. De udbyder både korte, regionale ruter, og langdistanceruter, som tager dig fra den ene store by til den anden. Desuden står ÖBB for en stor del af bustrafikken både regionalt og nationalt i Østrig, men her bliver de suppleret af private busselskaber.

Sporvogne:
Mange byer i Østrig har hyggelige sporvogne, som gør transporten til en oplevelse i sig selv. Nyd at byen triller forbi udenfor sporvognens vinduer i blandt andre Innsbruck, Graz og Linz. Wiens Straßenbahn er desuden et af verdens største sporvognssystemer.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Wien
Sprog: Østrigsk tysk
Klima: Tempereret
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten er katolikker


Information om Østrig

Bjergtagende alpelandskab
Spidse bjergtoppe med frygtindgydende takker og stejle klippesider pakket ind i et beskyttende lag kridhvidt, nyfalden sne. Frodige bjergdale med grønne træer, lune bjælkehytter og hoppende geder. Kæmpestore, vandrige søer hvor du gennem en tung dyne af morgendis kan skimte de indbydende stier op ad bjerget på den modsatte bred. Østrigs alper er betagende året rundt. En sommer i det østrigske alpelandskab er ideel til at få nogle kilometer i vandrestøvlerne. Temperaturerne er milde, der er mange velpræparerede stier, og de indbydende, tyrolske hytter byder på varme supper efter en lang dag på vandrestierne. Naturen bliver også nydt af mange til blot at komme ned i gear. Lej en hytte ved skovsøen, sæt teen over, læn dig tilbage og nyd udsigten. I vintermånederne huser alperne i det østlige Østrig mange populære skisportssteder, med alt hvad disse indebærer af stejle pister, restauranter på bjergtoppen og festlig afterski.

Stolt finkultur i byerne
Østrig, som vi kender det i dag, er et relativt nyt land, og så ligger det tæt omgivet af mange andre europæiske lande. Det officielle sprog er tysk (med østrigske dialekter) og valutaen er euro. Men de østrigske storbyer har stadig en national stolthed, der adskiller dem fra nabolandenes storbyer. En særlig østrigsk finkultur blomstrer mellem den gamle, velbevarede arkitektur i både Wien, Salzburg og Graz. Førstnævnte er Østrigs hovedstad, som ikke uden grund kaldes ’musikkens verdenshovedstad’. I mange århundreder har Wien været samlingspunktet for den klassiske musik, hvorfor komponisterne Mozart (født i Salzburg) og den tyske Beethoven begge har levet, spillet og komponeret i Wien til deres død. I dag er finkulturen tydelig ved nytårskoncerten i Wien, eller året rundt på de rolige wienercafeer, hvor en intim klassisk klaverkoncert til aftenkaffen ikke er et sjældent syn.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Amanda Raft, Rejsekonsulent

Amanda Raft

Rejsekonsulent

amra|jr.dk

Sofie Madsen

Rejsekonsulent

soma|jr.dk
Helena Bryrup Pedersen, rejsekonsulent

Helena Bryrup Pedersen

Rejsekonsulent

hebp|jr.dk
Til top