Her på siden finder du praktisk information og fakta om Polen.


Praktisk info om at rejse i Polen

Klima og bedste rejsetidspunkt
Hele Polen ligger i den tempererede klimazone, men derudover er klimaet forskelligt alt efter, hvor i landet, du finder din rejsedestination. Mod nord og vest er der kystklima, som minder meget om det danske. Her er våde somre og frostklare vintre, men temperaturerne er aldrig ubehageligt varme eller kolde. Denne del af Polen, hvor blandt andet populære Gdańsk ligger, tager sig derfor godt ud hele året. I det østlige og sydlige Polen er der fastlandsklima, som byder på varme, tørre somre og kolde vintre. Warszawa og Kraków charmerer med moderate temperaturer i foråret og efteråret, men kan sagtens besøges året rundt.

Se klimatabel over vejret i Polen her.

Penge
I Polen får du virkelig meget for pengene! Nyd, at priserne er langt under de danske. I Polen er alle priserne lavere end EU-gennemsnittet, og både hoteller, restauranter, barer og supermarkeder sender dig hjem med en billig regning.
Den polske møntenhed hedder zloty (PLN), og du kan se den aktuelle kurs på: www.xe.com. Som i resten af verden er brugen af kreditkort udbredt, men det er fordelagtigt at hæve valuta hjemmefra, så du undgår at betale til dårlige vekselrater. Sørg desuden for ikke kun at have store sedler på dig, da det ikke er alle steder, som tager imod dem.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Polen såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Polen.

Transport
Tog/bus:
Togtransporten i Polen bliver udbudt af flere forskellige jernbaneselskaber. Derfor er togenes stand og selskabets effektivitet forskellig alt efter hvilket togselskab, du vælger. Nogle selskaber er regionale, mens blandt andre PKP Intercity tilbyder hurtige langdistanceforbindelser mellem de største byer i landet. Små byer skal nås med en lokal bus.

Sporvogne:
Mange byer i Polen har hyggelige, gamle sporvogne, som gør transporten til en oplevelse i sig selv. Flere af dem er levn fra tiden i Sovjet. Nyd, at byen triller forbi udenfor sporvognens vinduer i Kraków, Łódź og Gdańsk.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Warszawa
Sprog: Polsk
Klima: Tempereret
Valuta: Zloty (PLN)
Religion: Majoriteten er katolikker


Information om Polen

Spændende, billigt og lige rundt om hjørnet
Polen ligger ikke langt fra Danmark, men forskellen på de to lande er umulig at overse. En rejse hertil er en stor oplevelse, og du kan være tryg ved, at du vil vende hjem med et autentisk indblik ind i en anden kultur. Tag på et afslappende spaophold eller en historisk storbyferie, drik specialøl, og udforsk det polske køkken. Og nyd så, at både restauranter, barer, hoteller og supermarkeder efterlader dig en billig regning, så pungen ikke behøver at føles meget lettere på din hjemrejse.

En gruopvækkende historie
Polen er et stort og stolt land med en barsk historie. Nazityskland besatte Polen under 2. verdenskrig, og besættelsesmagten var specielt modbydelig her, hvor over 6 millioner polakker blev dræbt. Desuden skulle Polen lægge land til flere koncentrationslejre, herunder den kendte lejr Auschwitz i det sydlige polen. Tilmed blev storbyen Warszawa jævnet med jorden. Både 2. verdenskrig og de efterfølgende mange år under Sovjetunionen har sat sine tydelige spor i Polen.

Polens smukke byer
Polen gemmer hist og pist på skønne byer med svære navne, smukke huse og spændende historier. Tag på kulturferie, og se det smukke kongeslot i Polens hovedstad, Warszawa. Besøg Museum of the Second World War i Gdańsk, og oplev den historiske, polske arkitektur i den gamle bydel i både Poznań og Kraków. Sidstnævnte byder desuden på den spændende Wawel-højen, og den anlagte park Planty omringer på smukkeste vis den pulserende bykerne.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk

Michael Køhler Lassen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Til top