KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tilmeld dig vores gratis online foredrag om turen på Fishermen’s Trail i Portugal her.

Atlanterhavet bliver vores tro følgesvend på den traditionsforankrede Fishermen’s Trail-rute, der samlet set strækker sig 226 km fra São Torpes i nord til Lagos i syd gennem regionerne Alentejo og Algarve. Vi vandrer etapen fra Almograve til Arrifana. Ruten er en del af Rota Vicentina-strækningen, der i alt udgør 750 km markerede kyst- og indlandsstier. Fishermen’s Trail bugter sig langs med den rå, portugisiske vestkyst væk fra alfarvej, og vi passerer alt fra kuperede klitlandskaber, smukke sandstrande, grønne skove og dale, autentiske fiskerlandsbyer og overdådige udsigtsplateauer. Vi får fornøjelsen af at opleve nogle af de få tilbageværende vilde og uspolerede områder langs med den sydvestlige kyststrækning og de smukke indlandsområder i det sydvestlige Portugal. Efter hver dagsetape kan vi mæske os i portugisiske fiskespecialiteter og slappe af med et koldt glas hvidvin i autentiske landsbyer langs med ruten, hvorfra vi kan nyde synet af solen, der dykker ned i Atlanterhavet.

Vi påbegynder vandringen i kystbyen Almograve, hvorefter vi bliver belønnet med idylliske bugter og den spektakulære strand Odeceixe, der også markerer grænsen mellem regionerne Alentejo og Algarve. Flere storslåede havudsigter, sandstrande, rå klitområder og kulturelle seværdigheder i indlandsområderne er i vente på denne ugelange vandring. Ruterne har traditionelt tiltrukket et utal af valfartende pilgrimme med kompasnålen rettet mod Sagres og Kap Sankt Vincent - Cabo de São Vicente, der ligger endnu længere mod syd, end hvor vores rute ophører. Sagres kommer af det engelsk ord for hellig, sacred, og fyrtårnet, der markerer Europas sydvestligste punkt. Ruten emmer derfor på mange måder af kulturhistorie og religiøst forankrede traditioner samtidigt med, at vi kommer til at opleve flere af Portugals allersmukkeste strande – Odeceixe, Amoreira og Arrifana.


Glæd dig til:
 • Uforglemmelige solnedgange og blodrøde farvespil
 • Sandstrande så langt øjet rækker
 • Majestætiske udsigter over små, skjulte bugter fra de rå klippeskrænter
 • Vekslende kystvandring i sand, på træbroer og i kuperet klitterræn
 • Lokale fiskespecialiteter i autentiske landsbyer
 • Charmerende hoteller i rolige omgivelser
 • Bagagetransport mellem overnatningsstederne


Bedste rejseperiode

Vandresæsonen i det sydlige Portugal er forholdsvis lang, da foråret og efteråret lokker med et mildt kystklima. Derfor er Fishermen’s Trail en alsidig rute at begive sig afsted på stort set hele året, men fra april til start juni og igen fra september til november er helt ideelle rejseperioder for at undgå de hede, vindstille sommermåneder. Et dyp i havet i frokostpausen er dog altid et sikkert hit, når temperaturen skrues i vejret.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Ankomst til Portugal
Vi mødes i Kastrup Lufthavn med vores danske rejseleder, hvorfra vi i samlet trop rejser mod Lissabon i Portugal. Vi bliver afhentet og kørt til vores hotel i den charmerende kystby Zambujeira do Mar. Efter indtjekning er der mulighed for at tage et dyp i havet, nyde et godt måltid, udforske området eller blot tage et hvil, før vandringen for alvor går løs dagen efter.
2. dag: Almograve til Zambujeira do Mar
Vi vågner op til Atlanterhavets bølgeskvulp og påbegynder turens første vandredag med en kort transfer fra Zambujeira do Mar i nordgående retning til Almograve. Vi passerer små fiskehavne, fyrreskov og spektakulære rødfarvede klippeskrænter. Hvis vi holder øje, kan vi måske være heldige at spotte både vandre- og tårnfalke, der cirkulerer langs de lodrette klippesatser. Området her er nemlig hjemsted for hele 20 forskellige fuglearter. Et af de nævneværdige besøgsmål for dagen er fyrtårnet Cabo Sardão, hvor vi tager et lille hvil. Måske det også er på tide med en forfriskende badetur? Vi tilbringer natten i Zambujeira do Mar, hvor vi kan besøge det historiske kapel, Nossa Senhora do Mar – Our Lady of the Sea. (M) Anslået vandretid: 7-8 timer, 22 km.
3. dag: Zambujeira do Mar til Odeceixe
Dagens rute udgår fra kapellet tilbage mod den lokale landsbystrand, og vi har atter en majestætisk dag i vente langs den dramatiske, sydvestportugisiske kyststrækning. I dag har vi hele fire smukke sandstrande på programmet - Alteirinhos, Carvalhal, Machados og Amália - der både udgør gode picnicspots og indbyder til et dyp i havet. Vi passerer endnu en autentisk fiskerihavn, Azenha do Mar, før vi når til dagens højdepunkt – udsigten fra Ponta em Branco. Her bliver vi belønnet med en af turens mest storslåede udsigter over Odeceixe-stranden, mens bjergkæden Monchique tordner sig op i horisonten. Udsigtsplateauet her markerer samtidig skillelinjen mellem regionerne Alentejo og Algarve, så når dagen går på hæld i byen Odeceixe efter endnu en vandredag, fortsætter vi rejsen i Algarve. (M) Anslået vandretid: 7-8 timer, 19 km.
4. dag: Odeceixe til Rogil
I dag starter vi ud med at følge floden Seixe og kommer hernæst til at opleve en af de smukkeste strande i hele Portugal – nemlig stranden Odeceixe. Vi følger Fishermen’s Trail-ruten langs kysten i sydgående retning og har et hav af fine udsigtspunkter i vente på dagens rute, der indbyder med afvekslende passager gennem landbrugsjord, enge, fyrreskov og vådområder. Vi vandrer gennem områder med stor biodiversitet og spændende flora og fauna. Især i foråret, hvor naturen sprudler i sin grønne pragt og i efteråret, hvor rød-gule farvespil sætter sit præg på skov- og dalområderne, er værd at glæde sig til. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den lille landsby Rogil, hvor vi tilbringer natten. (M) Anslået vandretid: Ca. 5-6 timer, 14 km.
5. dag: Rogil til Aljezur
På etapen fra Rogil vandrer vi langs med vandkanaler og passerer agrikulturelle markområder med søde kartofler, korn, nødder og tomater. Ruten leder os nu gennem en smuk fyrreskov i retning tilbage mod det brusende Atlanterhav. Endnu en spektakulær strand er på programmet i dag – Amoreira, der ligger hengemt i en dyb kløft og møder os derfor som en storslået overraskelse. Vi forlader kysten for en stund og begiver os langs med den smukke dal og Amoreira-floden, hvor vi fortsætter videre til landsbyen Aljezur. Det første, vi støder på i Aljezur, er borgen i en særlig maurisk, arabisk stilart. Byen blev grundlagt af netop araberne i det 10. århundrede og udgør et imponerende arkæologisk område. Du kan med fordel begive dig afsted på den stejle tur mod borgen – udsigten er helt uforglemmelig! (M) Anslået vandretid: Ca. 5-6 timer, 14 km.
6. dag: Aljezur til Arrifana
Det er anbefalelsesværdigt at besøge middelalderslottet i Aljezur, der på en bakketop troner sig op over Aljezur-floden og indbyder til fine udsigter over byen. En finurlig sidehistorie er, at netop dette slot er et af de syv slotte, der er afbildet på det portugisiske flag. I dag vandrer vi på kystruten mod Arrifana, hvor vi passerer både dybe dale, lokale farme og fine udsigtsplateauer. To af højdepunkterne på dagens vandring er stranden Monte Clérigo og det mytiske Ponta da Atalaia, hvor stenresterne fra et ruinbyggeri er en historisk påmindelse om dengang, hvor et muslimsk kloster og befæstet forsvarsværk var beliggende lige her. Det er ikke svært at forestille sig, at området traditionelt har været et yndet besøgsmål for pilgrimme fra alle verdenshjørner, når man lader sig indhylle i lydene fra havets slag mod de lodrette klippeskrænter og nyder det røde skær fra solnedgangen. Vi ankommer til byen Arrifana, hvor vi overnatter. (M) Anslået vandretid: Ca. 6-7 timer, 19 km.
7. dag: Spektakulær loop-rute fra Arrifana
Dagens eventyrlige cirkulære vandring udgår fra Arrifana, og vi har en smuk kysttur i vente. Vi har retning mod Ponta da Arrifana, og på vejen passerer vi smukke bugter med den krystalblå horisontlinje som baggrundstæppe. Vi besøger de tilbageværende ruiner fra et gammelt fort, mens vi kan nyde synet af de rå klippeformationer, der tordner sig op omkring os. Vi fortsætter rundt langs med kysten og har en stejl nedstigning mod Arrifana-stranden – et af de mest populære surf-spots i Portugal, hvor tårnhøje bølger smælder mod den brede kystlinje. En brat opstigning leder os hernæst til et af de mest ikoniske udsigtspunkter på turen, og mens vi suger de sidste indtryk af den smukke kystlinje ind, kan vi se tilbage på en mindeværdig tur, der snart er ved at være ved vejs ende. Vi spenderer sidste aften på hotellet og spiser en fælles afskedsmiddag. (M) Anslået vandretid: Ca. 5-6 timer, 12 km.
8. dag: Hjemrejse til København
I dag sætter vi kursen mod Danmark efter seks dages vandring på Fishermen’s Trail. Vi bliver kørt til Lissabon og flyver hjem til Kastrup. Tak for denne gang! (M)

Overnatninger

2 overnatninger i Zambujeira do Mar
1 overnatning i Odeceixe
1 overnatning i Rogil
1 overnatning i Aljezur
2 overnatninger i Arrifana

Alle overnatninger er i delt dobbeltværelse med eget badeværelse. Det er muligt at tilkøbe singleværelse.

Bemærkninger

Hvad kræver denne vandretur af dig?
Vi vandrer i gennemsnit mellem 15-25 km om dagen, hvor underlaget veksler mellem sandet og kuperet klitterræn, etablerede bjælkebroer, græsstier og asfalt. Vi vandrer dagligt til højere beliggende klippeskrænter, der både udfordrer fysikken men også sikrer de mest storslåede udsigter over de smukke sandstrande og Atlanterhavet.

Vi bærer kun på vores dagsrygsæk, da den resterende bagage bliver transporteret mellem vores overnatningssteder. Dog skal vi bære på en del vand, når vi bevæger os i de øde naturområder mellem kystbyerne. Vi anbefaler at vandre med vandrestøvler eller sko, og vandrestave kan være en fordel at medbringe. For at forberede sig bedst muligt til turen anbefaler vi, at man træner op med let oppakning og vandreture hjemmefra.

Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 16 deltagere.

Næste: 20-10-2024
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingstøvler/-sko
 • Trekkingsokker, gerne flere par
 • Let regnfrakke
 • Svedtransporterende tøj
 • Lommelygte/pandelygte
 • Vandtætte pakkeposer
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - f.eks. energibarer og chokolade
 • Vandflaske
 • Badetøj
 • Vabelplaster og sportstape
 • Evt. camelbag
 • Evt. lagenpose
 • Evt. vandresandaler
 • Evt. vandrestave og kikkert

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Rejseleder Pris
Ledige pladser Rejseperiode20.10.24 - 27.10.24 UdrejseKøbenhavn

Info

20. okt.: København - Lissabon: 12:45-15:30 27. okt.: Lissabon - København: 12:50-17:35 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

Tilmeldingsfrist19-08-2024 RejselederAnne Smedegaard Thomsen
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode14.03.25 - 21.03.25 UdrejseKøbenhavn

Info

14. mar.: København - Lissabon: 12:40-15:35 21. mar.: Lissabon - København: 18:50-23:35 *Alle tider er lokale og med forbehold for ændringer

Tilmeldingsfrist14-01-2025
12.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode11.10.25 - 18.10.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist12-08-2025
12.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Lissabon t/r (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Transfer til og fra lufthavnen i Portugal
 • Bagagetransfer mellem alle overnatningssteder
 • 7 overnatninger på gode mellemklasse-hoteller
 • 7 x morgenmad
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entreer
 • Turistskat på 2-3 euro per person pr dag.
 • Singleværelsestillæg koster 2.000 kr., hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre.
 • Ved bestilling af rejsen er det muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. pr. person, dog med forbehold for pladssituationen ved flyselskabet.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

Ved bestilling af rejsen er det muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Aarhus eller Aalborg for 1.495 kr. per person, dog med forbehold for pladssituationen ved flyselskabet.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre individuelle rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Bonnie Sørensen, rejsekonsulent

Bonnie Sørensen

Rejsekonsulent

Louise Koch Svensson, rejsekonsulent

Louise Koch Svensson

Rejsekonsulent

kbh|jr.dk
Carl Erik Larsen, Rejsekonsulent

Carl Erik Larsen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Til top