Her på siden finder du praktisk information og fakta om Reunion.


Praktisk info om at rejse i Réunion

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Reunion. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Reunion.

Særlige indrejseregler i Reunion i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Reunion.
Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.
Der kan forekomme indrejsekrav til Reunion såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Reunion.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Du kan rejse i Réunion året rundt, men den bedste periode er fra medio marts til maj og fra oktober til december.
Januar til marts er den varmeste periode. Disse måneder er også de mest våde med kraftig regn, der dog primært falder i hurtige skyl. Januar til marts er officielt cyklonsæson, det sker dog sjældent; faktisk er det kun gennemsnitligt hvert 5. år at en cyklon rammer øen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Réunion er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Réunion kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Da Réunion er en fransk provins, er møntfoden euro. Internationale kreditkort kan benyttes stort set alle steder på hoteller, restaurationer og ved seværdigheder. Der findes ATM’s i de flester byer (store som små).

Transport
Bus:
Det er muligt at rejse hele øen rundt med lokale busser. Det er forholdsvis billigt at transportere sig rundt på denne måde, og man kan komme til stort set alle steder på øen. Skal man op i bjergene er der mange hårnålesving og busserne kører stærkt – så har man tendens til køresyge kan det være en god ide at medbringe transportmedicin til at afhjælpe dette. De fleste informationer om bussernes rute og afgangstider findes kun på fransk.

Taxa:
Om dagen er det er muligt at finde taxaer overalt i de større byer, hvor det om aftenen godt kan være mere vanskeligt. Der køres ikke altid med taxameter, så det er vigtigt at aftale en pris på forhånd. Taxakørsel på Réunion er relativ dyrt.

Bil:
Det er nemt at leje bil og selv køre rundt i landet. Det er muligt at leje bil i forskellige bil-kategorier og priser. Jysk Rejsebureau anbefaler at du undersøger om din rejseforsikring dækker leje af det pågældende motorkøretøj, da du ikke kan være sikker på om den indbefatter fx kasko- og ansvarsforsikring. Forhør dig hos din rejsekonsulent.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen – dette er også tilfældet på Réunion. Derfor er det god kutyme at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører. Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i hvor meget, der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.Fakta

Hovedstad: Saint-Denis
Indbyggertal: Ca. 860.000
Sprog: Fransk er det officielle sprog, men de fleste taler Réunion-kreolsk
Klima: Tropisk
Valuta: Euro
Religion: Overvejende Kristne, især Romersk katolske og et mindretal af hinduer og muslimer.


Information om Réunion

Réunion ligger øst for Madagaskar i Det Indiske Ocean, meget tæt på Mauritius. På trods af landets isolerede beliggenhed er befolkningssammensætningen mangfoldig. Landet er et multikulturelt samfund sammensat af mennesker oprindeligt fra Frankrig, Mozambique, Indien, Kina, Madagaskar og Comorerne. Øboere bruger deres etniske oprindelse til at definere sig selv. Denne mangfoldighed sætter især sit tydelige præg på det lokale køkken.

Øen byder på aktive vulkaner, lange indbydende strande i vest, og masser af bjerge og skove midt på øen. Din ferie kan derfor være alt fra ren afslapning til virkelig aktiv. Hvis du leder efter et sted at "slappe af", finder du det her. Men hvis du er den type der foretrækker et adrenalinkick, er mulighederne mange. F.eks. vandreture omkring Réunions unikke "cirques" eller til toppen af Piton del la Furnaise, besøg i de fascinerende lava-tunneller, canyoning ved en af øens mange vandfald, dykning, surfing, ridning .. der er noget for enhver smag. Det er oplagt at kombinere en ferie på Reunion med Mauritius.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top