Tryghedsgaranti ved køb af din rejse Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Forestil dig høje klippetoppe, krystalklare søer, hyggelige bjerghytter og udfordrende vandring - det er hvad du kommer til at opleve i ”Høje Tatrabjergene” i Slovakiet. Det er verdens mindste alpine bjergkæde, men en af de smukkeste. Tatrabjergkæden ligger som en naturlig grænse mellem Polen og Slovakiet. Vi flyver derfor til Krakow i Polen, og kører herefter ca. 2 ½ time over grænsen til Tatranska Lomnica i det nordlige Slovakiet. Vi skal her ud på en seks dages hytte-til-hytte vandretur, hvor vi dagligt vil blive beriget med flotte udsigter og smukke bjergsøer, og er vi heldige, vil vi se vilde bjerggeder, brunbjørne, ulve og murmeldyr, som alle lever i nationalparken. Vi bor i små idylliske bjerglandsbyer på hoteller og i hytter, og vi vandrer derfor med en let vandrerygsæk, da vi ikke skal medbringe sovepose og mad. Vi har morgenmad og aftensmad inkluderet på hele turen. Frokost betaler man selv, og det er muligt at købe madpakker i bjerghytterne, og nogle dage kan vi også lave et frokoststop i en bjerghytte.

Glæd dig til
 • Smuk vandring i "Høje Tatrabjergene"
 • Krystalklare, smaragdgrønne bjergsøer
 • Vandring over bjergpasset Priecne Sedlo (2352 m)
 • Hyggelige bjerghytter
 • Hotel Sliezsky Dom med wellness
 • Trek til toppen af Koprovsky (2376 m)


Bedste rejseperiode

Denne rejse ligger om sommeren, som er det bedste tidspunkt at vandre i dette område.
Vejret i bjergene i Slovakiet er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold. Vi vil ofte opleve høj sol om dagen og op til 30 grader, men temperaturen kan hurtigt falde til 10-15 grader. Gennemsnitstemperaturen er ca. 20 grader i 1500 m.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Slovakiet er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København og ankomst til Slovakiet
Vi mødes i Kastrup lufthavn og flyver samlet til Krakow i Polen. Det er også muligt at flyve fra Billund, Aalborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser. Ved ankomst bliver vi hentet og kørt ca. 2 ½ time over grænsen til Slovakiet og til landsbyen Tatranska Lomnica i Tatrabjergene, hvor vi skal overnatte på hotel den første nat. Vores hotel ligger for foden af det næsthøjeste bjerg i Slovakiet, Peak Lomnicky, som er 2634 m. Når vi er vel ankommet til hotellet, vil der være et lille infomøde og gennemgang af morgendagens vandretur. Det vil også være muligt at hæve penge eller tage i et supermarked, hvis der er brug for at købe snacks til vandreturen. (A)
2. dag: Smuk vandring med udsigt til krystalklare bjergsøer
Efter morgenmaden bliver vi hentet og kørt ca. 15 minutter til byen Tatranska Kotlina, hvorfra vi starter vores trekkingtur. Dagens rute er meget spektakulær og går blandt andet forbi ”Big White Lake”. Vi slutter ved Plesnivic Bjerghytte, som ligger ned til den smaragdgrønne ”Green Lake”. (M,A) Anslået vandretid: 6 timer, 11,8 km.
3. dag: Vandring på stier med udsigt til Slovakiets næsthøjeste bjerg, Lomnicky Stit
Dagen starter hårdt ud med en zigzagsti til toppen af Velka Svistovka (2038 m). Stien går nedenfor Slovakiets næsthøjeste bjerg, Lomnicky Stit (2634 m). I området omkring toppen er der gode chancer for at se Tatra Chamoix bjerggeder. Nedstigningen er meget stejl og udfordrende, og på nogle strækninger er der jernstiger og kæder fæstnet i klippesiden, der kan bruges som støtte på nedstigningen. Vi overnatter i sovesal i en bjerghytte i ”Small Cold Valley” i 2015 m. (M,A) Anslået vandretid: 6 timer, 12,8 km.
4. dag: Vandring over bjergpasset Priecne Sedlo (2352 m)
I dag skal vi vandre i et af de højeste områder af Tatrabjergene og krydse bjergpasset Priecne i 2352 m. Turen er teknisk svær, og på de stejleste steder er der fæstnet jernstiger og kæder, som er nødvendige, når vi klatrer mod toppen. Vi spiser en god frokost ved bjerghytten Zbojnicka Chata. Efter frokost går det løs igen, da vi skal over bjergpassene Prielom i 2290 m og Polsky Hreben i 2200 m, hvorfra der kun er en kort nedstigning til vores hotel for natten. Vi bliver belønnet for en hård dag, da vi skal sove på det fine hotel Sliezsky Dom i delt dobbeltværelse. Der er god mulighed for at slappe af her, da hotellet har en wellnessafdeling med adgang til sauna og jacuzzi, hvor man også kan tilkøbe massage. (M,A) Anslået vandretid: 7 - 8 timer, 12 km.
5. dag: Vandring til Popradske søen med udsigt til Gerlachovsky Stit – Slovakiets højeste bjerg
Dagens vandring går via Tatranska Magistrala-ruten forbi mange dværgbjerg-fyrretræer, bjergsøer og vandløb, samtidig med at vi har udsigt til Slovakiets højeste bjerg, Gerlachovsky Stit, som er 2655 m. Vi passerer bjergpasset Lucna i 2168 m, som dog ikke er så udfordende og stejlt, som de foregående dage. Vi overnatter på bjerghotel de næste to nætter ved Podradske søen i sovesale. (M,A) Anslået vandretid: 6 timer, 13,6 km.
6. dag: Trek til toppen af Koprovsky i 2376 m
Fra Podradske søen vælger mange at gå til toppen af det mere populære og turistede bjerg, Rysy i 2500 m. Vi har dog valgt i stedet at gå til toppen af Koprovsky i 2376 m. Denne tur er, grundet de færre højdemeter, lidt lettere at bestige, der er færre turister, men udsigten fra toppen er stort set den samme. Da vi skal sove samme sted i nat, er det muligt at gå med mindre oppakning i dag, og har man brug for en hviledag, er der også mulighed for at blive tilbage på hotellet. (M,A) Anslået vandretid: 5-6 timer, 11,2 km.
7. dag: Strbske Søen
Vi afslutter denne rejse med en forholdsvis nem dag til et af de mest populære steder på den Slovakiske side af Tatrabjergene – Strbske Søen. Ved ankomst kan vi bade i søen, købe souvenirs eller nyde en god kop kaffe. Vi bliver hentet ved søen og kørt ca. 25 minutter tilbage til samme hotel, som vi startede vores trek ved. (M,A) Anslået vandretid: 2 timer, 5 km.
8. dag: Afgang til Danmark
I dag vender vi snuden hjemad. Vi bliver hentet og kørt over grænsen til Krakow i Polen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. (M) Det er muligt at udvide rejse og flyve hjem senere fra Krakow eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

2 overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse i Tatranska Lomnica, 1 inden trekket og 1 efter
1 overnatning i Plesnivic bjerghytte i sovesal
1 overnatning i Teryho Bjerghytte i sovesal
1 overnatning på Hotel Sliezsky Dom i delt dobbeltværelse
2 overnatninger ved Podradske søen i sovesal

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Vi går gennemsnitligt ca. 11 km om dagen. Den længste dag, hvor vi vandrer længst, går vi 13,6 km. Det er et trek, hvor det vil være en god idé med erfaring fra tidligere trekking. Det er et moderat til hårdt trek med stejle stigninger, svære nedstigninger og tekniske passager, hvor man klatrer på jernstiger og kæder. Det er forventet, at man er i god vandreform og ikke lider af højdeskræk. Vi bærer vores egen bagage, men da vi bor i hytter og på hotel, som står for senge og mad, så er det begrænset hvor meget man skal bære. Vi går seks dage i træk, så vablerne kan blive den største fjende på denne tur, så sørg derfor for, at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode25.06.22 - 02.07.22 Tilmeldingsfrist27-03-2022
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode16.07.22 - 23.07.22 Tilmeldingsfrist17-04-2022
9.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 14 deltagere.

Næste: 25-06-2022
Se alle afrejsedatoer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København* – Krakow t/r (inkl. bagage)
 • Dansk Rejseleder
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Enkelt- eller dobbeltværelse inden og efter trekkingturen, hvis man ønsker dette (400 kr.)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Mie Sommer Runholt

Mie Sommer Runholt

Rejsekonsulent

miru|jr.dk
Rejsekonsulent Rasmus Gajhede

Rasmus Gajhede

Rejsekonsulent

raga|jr.dk
Jonas Blomgren Lassen, Rejsekonsulent

Jonas Blomgren Lassen

Rejsekonsulent

jola|jr.dk
Til top