Her på siden finder du praktisk information og fakta om Seychellerne.


Praktisk info om at rejse i Seychellerne

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Seychellerne. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Seychellerne.
Alle rejsende, uanset alder, skal indsende en sundhedserklæring inden afrejse til Seychellerne. For rejsende under 18 år er den juridiske værge, forælder eller ledsagende voksen ansvarlig for at udfylde deres ansøgning Denne indsendes HER
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Særlige indrejseregler i Seychellerne i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere krav om vaccine/test for at rejse til Seychellerne
Ophold skal være på et Health-certified tourism hotel
Alle rejsende skal have en rejseforsikring, der dækker COVID-19, covid-19 test, karantæne, isolation og hospitalsophold

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Seychellerne har over 2500 solskinstimer årligt og en gennemsnitlig temperatur på 29 grader.

Fra maj til september blæser sydøstpassaten. Dette er en relativ tør periode med kølige havbriser og lavere luftfugtighed end normalt.

Fra november – februar blæser nordvestpassaten og medbringer tropiske regnskyl, især i december og januar. Passaten blæser ikke konstant, og luftfugtigheden samt varmen er derfor lidt højere i denne periode.

Fra april – oktober er der varmt med småbriser og stille hav.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Seychellerne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Seychellerne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret på Seychellerne her.

Penge
Den seychelliske møntfod hedder Rupee. Mange priser er opgivet i Euro og der kan også betales kontant i Euro langt de fleste steder, men små, knap så turistede steder forventes det, at du betaler med rupee. Der er rig mulighed for hæve penge i de mange ATM’s i de større byer. Internationale kreditkort udbredes mere og mere og accepteres på langt de fleste hoteller, shops og guesthouses etc.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Transport
Fly:
Hvis du planlægger at se flere af hovedøerne, kan du flyve indenrigs med Air Seychelles. Ellers går der regelmæssige og effektive færger mellem de tre hovedøer. Til alle andre øer skal bådene charters.

Cykel:
På øerne La Digue og Praslin er de tohjulede en god, nem og billig måde at udforske øerne på. Mahé er lidt for stor, kuperet og stejl til at en cykeltyr vil være første valg for de fleste, så der kan man med fordel leje en bil.

Bil:
Billeje er muligt i alle større byer, hvis du vil ud og udforske øerne. Vejenes tilstand kan variere fra ganske gode til helt ufremkommelig.

Taxi:
Taxaer kører ikke efter taxameter systemet, så sørg for at aftale en fast pris inden du sætter dig ind.

Bus:
Både Mahé og Praslin har relativt effektive busruter, der kan spare dig for billeje, når du udforsker øerne.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke forventet på Seychellerne, men tages imod med taknemmelighed. De mere high-end restauranter og hoteller tillægger nogle gange 10-15 % service charge.
Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i, hvor meget det er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Victoria
Sprog: Engelsk, fransk og kreolsk
Klima: Tropisk
Valuta: Seychelles Rupees
Religion: Her er flest katolikker. Herudover praktiseres kristendom, hinduisme og islam.


Information om Seychellerne

Luk øjnene og forestil dig den mest perfekte, kridhvide sandstrand med azurblåt hav og et frodigt, kuperet landskab bag dig. Dét du har forestillet dig, er Seychellernes virkelighed. En stor del af øgruppens magneteffekt er selvfølgelig de enestående sandstrande, men Seychellerne byder også på mange andre attraktioner såsom jungleture, bådudflugter, snorkling, naturreservater og selvfølgelig en masse historie og kultur, som kommer til udtryk i hele den seychelliske måde at leve og bo på.

Seychellerne er indbegrebet af bountyferie - her er intet filter nødvendigt, da vandet virkeligt er SÅ blåt og strandene virkeligt er SÅ hvide. Både over og under vandet vil du kunne nyde det paradis øgruppen er.

Det afsondrede paradis
Seychellerne består af 115 idylliske koraløer i det indiske ocean. Landet formår at bevare sin kultur og sin unikke natur. Derfor er omkring halvdelen af disse fjerntliggende ø-perler anlagt som naturreservater og nationalparker. Yderligere er der begrænsninger på antallet af besøgende til landet. Dette gør oplevelsen af et isoleret paradis endnu stærkere. Det er oplagt at besøge mere end én ø, når man rejser til Seychellerne. Besøg for eksempel øerne Mahé, La Digue eller Paslin, hvor frodige bjerglandskaber, nationalparker og romantiske strande og hoteller udmærker sig ved beliggenheden med havet som nabo.

Seychellernes unikke natur
Naturen på Seychellerne er skøn og uspoleret, og der findes flere nuancer af blå og grøn på Seychellerne, end der findes ord for. På Seychellerne er der mulighed for at opleve skovbeklædte bjerge med skønne udsigter, blændende strande og krystalklart vand. Der findes frodige oaser af banan- og kokospalmer, hvor man kan finde kokosnødder på op til tyve kilo. Man kan også nyde en velduftende tur i en teplantage eller beundre blomsterne i en af landets orkideplantager. På Seychellerne, der huser en af verdens største koraløer, kan man opleve den helt specielle landskildpadde, som kun lever naturligt på Seychellerne og på Galapagosøerne i Ecuador.

Skøn dykning
Under havets overflade findes endnu flere fabelagtige oplevelser. Seychellerne er omgivet af utrolig klart vand, og det rolige hav indbyder til en rejse blandt livet i vandet. Stimer af forunderligt farvede fisk, kæmpe rokker, blæksprutter og enorme labyrinter af koraller gør eventyret under vandet til et paradis for dem, der kan lide at snorkle og dykke.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top