Søg
Søg
Tropeparadis på Seychellerne

Information og fakta om Seychellerne

Luk øjnene og forestil dig den mest perfekte, kridhvide sandstrand med azurblåt hav og et frodigt, kuperet landskab bag dig. Dét du har forestillet dig, er Seychellernes virkelighed. En stor del af øgruppens magneteffekt er selvfølgelig de enestående sandstrande, men Seychellerne byder også på mange andre attraktioner såsom jungleture, bådudflugter, snorkling, naturreservater og selvfølgelig en masse historie og kultur, som kommer til udtryk i hele den seychelliske måde at leve og bo på.

Fakta

Hovedstad: Victoria
Sprog: Engelsk, fransk og kreolsk
Klima: Tropisk
Valuta: Seychelles Rupees
Religion: Her er flest katolikker. Herudover praktiseres kristendom, hinduisme og islam.
Seychellerne er indbegrebet af bountyferie - her er intet filter nødvendigt, da vandet virkeligt er SÅ blåt og strandene virkeligt er SÅ hvide. Både over og under vandet vil du kunne nyde det paradis øgruppen er.

Praktisk info om at rejse i Seychellerne


Klima og bedste rejsetidspunkt
Seychellerne har over 2500 solskinstimer årligt og en gennemsnitlig temperatur på 29 grader.

Fra maj til september blæser sydøstpassaten. Dette er en relativ tør periode med kølige havbriser og lavere luftfugtighed end normalt.

Fra november – februar blæser nordvestpassaten og medbringer tropiske regnskyl, især i december og januar. Passaten blæser ikke konstant, og luftfugtigheden samt varmen er derfor lidt højere i denne periode.

Fra april – oktober er der varmt med småbriser og stille hav.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Seychellerne er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Seychellerne kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Den seychelliske møntfod hedder Rupee. Mange priser er opgivet i Euro og der kan også betales kontant i Euro langt de fleste steder, men små, knap så turistede steder forventes det, at du betaler med rupee. Der er rig mulighed for hæve penge i de mange ATM’s i de større byer. Internationale kreditkort udbredes mere og mere og accepteres på langt de fleste hoteller, shops og guesthouses etc.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold
Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit på Seychellerne i op til 90 dage. Dit pas skal dog have 6 mdrs. gyldighed ud over rejsens varighed. Du skal kunne forevise returbillet, samt dokumentation for tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet samt bevis for indkvartering.
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade eller på udenrigsministeriets hjemmeside.

Transport
Fly:
Hvis du er i tidsbekneb og planlægger at se flere af hovedøerne, kan du flyve indenrigs med Air Seychelles. Ellers går der regelmæssige og effektive færger mellem de tre hovedøer. Til alle andre øer skal bådene charters.

Cykel:
På øerne La Digue og Praslin er de tohjulede en god, nem og billig måde at udforske øerne på. Mahé er lidt for kuperet og stejl til at en cykeltyr vil være første valg for de fleste, så der kan man med fordel leje en bil.

Bil:
Billeje er muligt i alle større byer, hvis du vil ud og udforske øerne. Vejenes tilstand kan variere fra ganske gode til helt ufremkommelig.

Taxi:
Taxaer kører ikke efter taxameter systemet, så sørg for at aftale en fast pris inden du sætter dig ind.

Bus:
Både Mahé og Praslin har relativt effektive busruter, der kan spare dig for billeje, når du udforsker øerne.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke forventet på Seychellerne, men tages imod med taknemmelighed. De mere high-end restauranter og hoteller tillægger nogle gange 10-15 % service charge.
Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i, hvor meget det er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: