Her på siden finder du praktisk information og fakta om Singapore.


Praktisk info om at rejse i Singapore

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Singapore. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Singapore.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Særlige indrejseregler i Singapore i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Singapore.
Indenfor 72 timer før indrejse til Singapore skal alle rejsende udfylde SG Arrival Card (SGAC)

Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

Der kan forekomme indrejsekrav til Singapore såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Singapore.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt:
Singapore har et tropisk regnskovsklima. Det betyder, at der året rundt er varmt og fugtigt. To gange om året er det monsunsæson, fra juni-september og igen fra december til marts. Her regner det i dagevis og du skal være heldig, hvis du når at se solen titte frem bag skyerne. Generelt er det bedste rejsetidspunkt derfor om foråret. Her er færrest regnvejrsdage og luftfugtigheden er lavere end på andre tider af året. Gennemsnitstemperaturen om foråret er omkring 27-29 grader. Det er dog altid en god idé at medbringe en paraply, så man er forberedt på de pludselige og ofte lidt voldsomme regnskyl.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Singapore er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Singapore her.

Penge
Møntfoden i Singapore er singaporeanske dollars eller i daglig tale ”singdollar”. Der er gode muligheder for at benytte gængse kreditkort, undtagen ved lokale markeder. Der er masser af ATM’s i shopping centre, ved banker, tog- og metrostationer og i butiksområder, men vær opmærksom på transaktionsgebyrerne. Det er altid en god idé at have lidt kontanter til at betale f.eks. bus eller drikkepenge i småbeløb.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Transport
Tog:
Singapore har en velfungerende infrastruktur, der gør at det er ét af Asiens nemmeste steder, at komme fra A-Z. Deres MRT-system (Mass-Rapid Transit) er den nemmeste, hurtigste og mest komfortable måde at komme rundt på. I indre by kører toget under jorden, men når man nærmer sig forstæderne, kører toget over jorden. Hvis du bliver i Singapore længere end en dag eller to, så kan det godt betale sig at købe deres EZ-link card svarende til Rejsekortet, vi kender fra Danmark. Kortet giver dig adgang til at køre med tog eller bus. Kortet kan bl.a. købes i 7-eleven.

Bus:
Singapores busser har et stort net af buslinjer, som gør at det er muligt at nå til hvert et hjørne af øen. Bussystemet er effektivt, rent og regelmæssigt og EZ-link kortet kan bruges og ellers kan der betales med kontanter i bussens billetautomat.

Taxa:
I centrum af byen er det forbudt for taxaer at standse andre steder end ved de indrettede taxaholdepladser. Især i myldretid, kan det være svært at praje en taxa.

Bil:
Overvejer du at leje en bil, så vær forberedt på aggressiv kørsel fra dine medtrafikanter. Vejene er i fremragende stand, men trafikken er kaotisk og ofte uoverskuelig. Nogle biludlejningsfirmaer kræver måske, at du har internationalt kørekort ud over dit almindelige danske kørekort. Bevæger du dig alligevel ud i bilkørsel, så væbn dig med tålmodighed.

Drikkepenge
Generelt er det ikke kutyme, at give drikkepenge i Singapore og i Changi lufthavnen er det forbudt.
Mange restauranter tillægger 10% i ”service charge” og i de tilfælde anbefales det ikke at lægge yderligere drikkepenge. Men når det er sagt, så vil der blive sat stor pris på et mindre beløb, som tak for hjælpen eller for servicen, hvis en tjener har ydet en ekstraordinær indsats.

På budgethoteller gives der ikke drikkepenge, men på de mere high-end hoteller forventes drikkepenge på omkring 2-5 dollars for hjælp med bagagen og omkring 2 dollars til rengøringspersonalet, der har rengjort dit værelse.

I taxi’en forventes drikkepenge ikke, men det betragtes som god skik at runde beløbet op eller sige til chaufføren, at han kan beholde byttepengene.
Læs evt. mere om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: City of Singapore
Sprog: Engelsk, Tamil, Malajisk, Standard Mandarin
Klima: Tropisk regnskovsklima
Valuta: Singaporeanske dollars
Religion: Singapore er et multireligiøst land med budisme, islam og kristendom som de 3 største praktiserede religioner.


Information om Singapore

Singapore tilbyder et helt fantastisk sammensurium af dristig arkitektur, højteknologisk infrastruktur og fredfyldte templer og parker. Du kan stå i et område af byen og genopleve et historisk vingesus fra det tidlige Singapore, vende dig rundt, gå et par meter og nu være en del af et imponerende skyskraberlandskab. Singapore er i særdeleshed kontrasternes by. Med 38 Michelin restauranter, Boutique hoteller, der kombinerer historie og stil, højtprofilerede sportsbegivenheder, gamle gader, templer, parker og familievenlige-aktiviteter, er der noget for enhver rejsende i Singapore.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top