7 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 6.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Cape Town er den næststørste by i Sydafrika med ca. 3,5 millioner indbyggere og den betragtes som hovedby i Vest-Kapprovinsen.

Cape Town er Sydafrikas vigtigste turistby og det er der god grund til.
Faktisk blev den i 2014 kåret som den bedste by i verden at besøge af både The New York Times og The Telegraph! Det skyldes bl.a. at byen er en multietnisk storby med alle former for aktiviteter. Her er rig mulighed for at nyde det gode liv, her er musik og farver, storslået natur, en afslappet atmosfære og nogle af de helt store turistattraktioner, som bl.a. Table Mountain, parlamentet, museer, Robben Island, Kap det Gode Håb, Cape Winelands og V&A Waterfront

Table Mountain
Taffelbjerget hedder på engelsk Table Mountain, fordi den flade top ligner en bordplade og når skyer driver ind over og dækker toppen siger de lokale, at "bordet har fået dug på". Det højeste punkt, Maclear's Beacon, ligger 1.086 meter over havets overflade og på en klar dag kan I se helt til Kap Det Gode Håb.
En tur på toppen af Table Mountain forgår med kabelbane, men er tiden til det, kan I også vandre turen derop. Det tager en hel dag med en masse vand samt ordentlig beklædning og fodtøj.

Kap det Gode Håb
Kap det Gode Håb ligger på sydspidsen af det afrikanske kontinent. Tag dertil hvis I er interesserede i natur, smukke omgivelser og klassisk sightseeing. Her er et rigt fugleliv og hvis I er heldige kan I spotte delfiner i havet på en klar dag. Områdets kendetagn er for mange det gamle fyrtårn fra 1857. I kan enten gå turen herop eller tage kabelbanen.

Robben Island
Når I er i Cape Town, er Robben Island uden tvivl et must see. Rejsen dertil starter med færge og derefter kommer I rundt på øen med bus. Der er guide med på turen, og alle guider på øen er tidligere indsatte, da der er et ønske om at få den rigtige historie fra dengang frem, fortalt af førstehåndsvidner! I hører om de forskellige indsatte. Vigtigst og mest kendt er selvfølgelig Nelson Mandela, der sad fængslet her i 27 år.

Townships
Ønsker I at få indsigt i de fattige områder af Cape Town, så tag på en guidet tur til en af de mange townships. Her ligges der ikke fingre imellem hvordan hverdagen ser ud for de mange som ikke har råd til meget mere end et bliktag over hovedet og det mad de kan finde. Kom helt tæt på lokalbefolkningen og se, hør og duft hvordan virkeligheden i disse områder er.
Township turene bør altid opleves med guide, da det normalt ikke er et sted hvor turister opholder sig.

Natur & dyreliv
Cape Town er kendt for sit dyreliv og er I fascineret af hvaler, er der mange muligheder. Hvalsæsonen ligger fra juni til december, og udbuddet af turene varierer fra bådture til busture på fastlandet.

Et andet dyreliv I kan komme tæt på i Cape Town er pingviner og disse opleves især ved Boulders Beach. En guidet tur til Cape Point byder oftest også på et stop ved Boulders Beach med en gåtur blandt pingvinerne.

V&A Waterfront
V&A Waterfront er Cape Towns Nyhavn - bare i en meget større skala. Det er især om aftenen at V&A Waterfront er et tilløbsstykke hvor det virkelig emmer af liv. Restauranter ligger side om side og shoppingmulighederne står ligeledes i kø. Live musik, optrædende, hygge og smukke udsigter – fra udsigten ud over vandet byens baggrund med Table Mountain.

Hvad kan vi hjælpe med?

Ud over vi selvfølgelig kan være behjælpelig med fly, transport ved både ankomst og afrejse samt overnatninger, kan vi sørge for adgang til de mest populære seværdigheder.

Det er en god idé at booke turen til Robben Island på forhånd, da færgebilletterne hurtigt bliver udsolgt.

Sydafrika er én af de destinationer, hvor vi har et rigtig godt setup omkring frivilligt arbejde, både med mennesker, herunder undervisning i skolesektoren eller surfing med de lokale, samt arbejde med dyr i forskellige nationalparker.

Prisen er inklusiv

  • Cape Town 7 dage/ 5 nætter
  • Flybillet København - Cape Town t/r
  • Overnatning i flersengsværelse på hostel


Prisbemærkning

Frapris pr. pers. v/min. 10 pers.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gode tips

Årstiderne er modsat de danske, så deres vinter er fra start juni til slut august med temperaturer på 8-15 grader – oftes koldere! Deres sommer er fra start december til slut marts. Her er temperaturene typisk imellem 16 og 26 grader. Cape Town er bedst at besøge i deres forår, sommer og efterår. På toppen af hotel Ritz findes Cape Towns eneste roterende restaurant og fra 21. etage er der en unik udsigt over byen. Der skal bookes bord på forhånd. De mest populære tidspunkter for at reservere bord er enten ved solnedgang eller om aftenen når solen er gået helt ned og stjernerne er kommet frem.

Det med småt

Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Martin Harrig

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk

Nikolaj Bjørn Marcussen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Til top