5 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 1.630,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dublin er Irlands hovedstad med godt 1 million indbyggere, hvoraf de 500.00 bor inden for bygrænsen. Byen er (set i forhold til mange andre hovedstæder) ikke speciel stor, og mange seværdigheder kan opleves på gåben. Dublin er delt af floden Liffey, som er 125 km lang og udmunder i det Irske hav. Byen er meget grøn med store parker, og indbyggerne er utrolig venlige og åbne med en humor, der snildt kan passe ind i den danske.

Vores danske forfædre, Vikingerne, slog sig i sin tid ned i Dublin og hvis I er interesserede, kan I besøge Dublin Castle, hvor I kan få en grundig gennemgang af byens historie.
Byen og dens indbyggere har været igennem en del ’kampe’ lige fra Påskeoprøret til Den irske uafhængighedskrig og Irske borgerkrig. I dag er byen en fredelig by med god stemning, teateroplevelser, museer, masser af restauranter og musiksteder. I 2003 gennemførte BBC en europæisk undersøgelse blandt beboere i storbyer og byområder, og her kom Dublin ind som den bedste hovedstad at bo i.

Dublin byder på en del kirker og hele to katedraler – St. Patrick Cathedral og Christ Church Cathedral. I finder også Trinity College, som er det eneste kollegium, der er tilknyttet Dublin University og som blev bygget i 1592. Det er den dag i dag stadig fyldt med unge studerende.

Irland har mange berømte forfattere (Yeats, Bernard Shaw, Oscar Wilde m.fl.) og hele fire forfattere fra Dublin har modtaget Nobels Litteraturpris. Hvis I er til litteratur-interesserede, kan vi anbefale en tur til Dublin Writers Museum, som er et museum til ære for alle Irlands forfattere.

Arkitektonisk er Dublin en blandet by. Lige fra de små brostensbelagte gader med små huse og masser af hængeplanter i Temple Bar området, som stammer fra middelalderen, og de store Georgianske huse, der blev bygget i det 17. og 18. århundrede til de helt moderne glasbygninger i det nye havneområde.

Selvom man er på studietur, kan der måske også blive tid til lidt shopping og et besøg på en af Dublins utallige og charmerende barer. Shopping findes næsten over alt, men de store shoppingområder finder I på Henry Street og O’Connell Street. Barer findes over alt – men de ligger tættest i Temple Bar området!

Hvad kan vi hjælpe med?

Udover at vi selvfølgelig kan være behjælpelig med fly, overnatninger og transport ved både ankomst og afrejse, kan vi også sørge for entrebilletter, arrangere firmabesøg, dagsture, lokal transport, guider og meget mere.

Prisen er inklusiv

  • Dublin, 5 dage/4 nætter
  • Fly København - Dublin t/r
  • Overnatning på hostel


Prisbemærkning

Frapris pr. pers. v/min. 10 pers.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gode tips

Er der en ekstra dag i kalenderen, kan man tage en tur uden for Dublin og opleve noget af den flotte natur, der findes i Irland.

Det med småt

Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Michael Køhler Lassen

Rejsekonsulent

mlas|jr.dk
Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk
Carl Erik Larsen, Rejsekonsulent

Carl Erik Larsen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk

Værd at vide om Dublin

Få info og fakta om studierejsen til Dublin lige her!

Studietur til Dublin: Oplev Irlands levende hovedstad

Dublin i Irland er en unik og spændende destination for studieture, der vil vække alle sanser. Byen bærer præg af en vigtig kulturel og historisk betydning, hvilket der er rig mulighed for at udforske på jeres studietur til Dublin. Med farverige bygninger, traditionelle irske pubber, historiske monumenter, gamle slotte, spændende museer og meget andet, er her en masse at fylde jeres studietur til Dublin ud med.

Dublin

Dyk ned i Dublins fascinerende fortid på jeres studietur

Dublin er fyldt med historiske seværdigheder, der vidner om byens rige historie og dens centrale rolle i Irlands udvikling. Det imponerende Dublin Castle, der oprindeligt blev opført af normannerne i det 13. århundrede, har været centrum for den irske regering og administration i århundreder og har dannet kulissen til mange vigtige historiske begivenheder i Irland.

Dublin

Den iriske kulturarv

Dublin blev grundlagt som en vikingebosættelse i det 9. århundrede, og byen gemmer derfor også en fascinerende vikingehistorie, som I kan blive klogere på hos Dublinia vikingemuseet. På jeres studietur til Dublin bør I ligeledes besøge Trinity College, der blev grundlagt i 1592 og er Irlands ældste universitet. Universitetets bibliotek huser desuden det berømte Book of Kells, en middelalderlig bibelhåndskrift, der er en yderst vigtig del af den irske kulturarv.
Dublin

Udforsk Dublins pulserende hjerte

Dublin er en by fyldt med liv og energi, og i dens pulserende kvarterer kan I virkelig mærke byens hjerte banke. Udforsk blandt andet det ikoniske Temple Bar-område, hvor livemusik strømmer ud fra de hyggelige irske pubber. I det trendy Smithfield-kvarter venter der moderne arkitektur med kunstgallerier, trendy barer og restauranter. Det er også hjemsted for det historiske Smithfield Square og Jameson Distillery. Har I behov for at komme en smule ned i tempo, byder Ranelagh på en mere afslappet atmosfære med charmerende gader og hyggelige caféer og restauranter. En anden mulighed er den historiske park St. Stephen's Green, der ligger midt i centrum af Dublin og byder på flotte grønne omgivelser, hvor mange lokale søger hen for at slappe af og nyde det grønne pusterum.

Dublin

Fra historie til ølbrygning: Guide ture i Dublin

På jeres studietur til Dublin er der også gode muligheder for at komme på rundvisninger. I det tidligere Kilmainham Gaol-fængsel, der i dag er omdannet til et fængselsmuseum, kan I lære om Irlands turbulente historie og uafhængighedskamp. Mange irske politiske fanger er blevet fængslet eller henrettet her gennem Irlands historie, heriblandt i forbindelse med Påskeoprøret i 1916. Den verdenskendte Guinness-øl stammer fra Dublin, og hos Guinness Storehouse kan I lære mere om bryggeriets historie og processen for ølbrygning. Et andet must-see er National Museum of Ireland, der byder på spændende udstillinger om alt fra arkæologi til kunst og kultur. Her kan I dykke ned i Irlands rige fortid og opleve landets stolte arv.

Dublin

Vi skræddersyer studierejser til Dublin lige efter dine ønsker

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi er eksperter i at sammensætte perfekte studierejser, der matcher dine ønsker, behov og budget. Du får hjælp til rejsen af vores gruppeafdeling med rejseeksperter, som selv har rejst i hele verden, og som kan tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Vi deler også gerne ud af gode råd, tips og inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser i Dublin, som du ikke finder i den klassiske rejseguide.

Send os en online rejseforespørgsel her - så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud på din studierejse.


faq

Hvordan kommer vi fra lufthavnen og ind til centrum?

I kan tage en offentlig bus direkte fra lufthavnen til centrum.Det tager cirka 50 minutter.

Hvad kan vi lave i Dublin?

Dublin er en hyggelig by, hvor det er muligt at gå rundt til seværdighederne. Oplev f.eks. Guiness Storehouse med/uden ølsmagning og flot udsigt over byen, Dublin Castle, gamle katedraler, whiskey destillerier (min. 18 år), det smukke bibliotek på Trinity College og irsk live musik på en af de mange traditionelle pubs. Hvis I kortvarigt vil opleve noget af den irske natur, kan I tage en offentlig bus ud til Howth og gå en ”Cliff walk” via forskellige ruter.


Kan vi kombinere Dublin med andre steder i Irland?

Ja, vi kan arrangere heldagsture til blandt andet Belfast i Nordirland, Wicklow Mountains syd for Dublin, Connemara og Galway vest for Dublin. Hvis I for alvor ønsker at opleve kontrasten mellem storbyen og den irske natur kan I dele jeres besøg op og f.eks. besøge Connemara (Galway) først og derefter Dublin. Det eneste det kræver er en køretur på ca 4,5-5 timer (privat transfer).

Kan I hjælpe med andet end fly og overnatning?

Ja, vi hjælper som udgangspunkt gerne med hele pakken. Vi hjælper med det I som kunde skulle have ønske om at få assistance til. Vi tager en snak om mulighederne og finder i fællesskab den løsning der passer jer bedst.
Til top