KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
6 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 2.225,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Istanbul var hovedstad for det Østromerske kejserdømme – også kaldet Det Byzantinske Rige. Da Osmannerne erobrede Istanbul i år 1453 gjorde de Istanbul til hovedsædet for deres gigantiske rige. Hele byen bærer præg af dette store rige med flotte monumenter, storslåede paladser og livlige basarer.

Aya Sofia er et af de absolut mest imponerende monumenter i verden. Det Byzantinske Rige byggede det som det største kristelige monument og da Osmannerne erobrede byen, ombyggede de det til en stor moske. De tilføjede fire store minareter, tildækkede de store kristne mosaikker og rykkede alt interiør 10 grader, så det havde retning mod Mekka. En bygning, hvor man ser spor fra vikinger, kristendommen og islam.

I en kort gåafstand kan I opleve Sultan Ahmet Moskéen, også kendt som den Blå Moské, Topkapi Paladset, hvor den Osmanske Sultan havde sit harem, og shoppe i Grand Bazaar.
Find en ledig plads i den smukke Sultan Ahmet Park med et glas glohed te i den ene hånd, en döner kebab i den anden og nyd udsigten over alle de unikke monumenter i nærheden.

Istanbul er så meget mere end historiske paladser, flotte monumenter og livlige basarer. I skal ikke langt væk fra gængse turistområder før I oplever det lokale liv: I Istanbul er dét at tage ud og opleve en fodboldkamp det tætteste I kommer på at opleve den passionerede tyrkiske atmosfære, hvor alle følelser er i spil.

Shopping i Istanbul kan være dyr fornøjelse – ikke på grund af priserne, men på grund af udvalget. Der findes ikke den ting, du ikke kan købe i Istanbul, så et besøg på shoppingpromenaden, Istiklal Caddesi, er et must for enhver shopper.

Fortsæt turen ud i byen, mød de lokale, sæt jer på en lille fortovscafe og drik endnu et glas glohed te, nyd solen gå ned over byen og tag et spil backgammon – spillet, som alle tyrkiske mænd mestrer til perfektion.

Hvad kan vi hjælpe med?

Ud over vi selvfølgelig kan være behjælpelig med fly, overnatninger og transport ved både ankomst og afrejse, kan vi også sørge for entrebilletter, arrangere firmabesøg, dagsture, lokal transport, guider og meget mere.

Prisen er inklusiv

  • Istanbul, 6 dage/5 nætter
  • Flybillet København – Istanbul t/r
  • 5 overnatninger på budget hotel inklusiv morgenmad


Prisbemærkning

Frapris pr. pers. v/min. 10 pers.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gode tips

Tag ud og se en fodbold kamp og oplev tyrkernes indgroede passion for fodbold. Tag en sejltur på Bosporusstrædet og besøg en bazaar, hvor du virkelig mærker den livlige og til tider kaotiske stemning. Den er charmerende på sin helt egen måde, og kan vække enhvers nysgerrighed. Studieturen i Istanbul er ikke fuldent før et besøg i Den Blå Moske er krydset af på listen over must sees. Det er en kæmpe oplevelse at gå rundt i den enorme moske og se den storslåede udsmykning og ikke mindst få et lidt større indblik i kulturen.

Det med småt

Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk
Helena Bryrup Pedersen, rejsekonsulent

Helena Bryrup Pedersen

Rejsekonsulent

hebp|jr.dk
Kasper Toft, Rejsekonsulent

Kasper Toft

Rejsekonsulent

kato|jr.dk

Værd at vide om Istanbul

Få info og fakta om studierejsen til Istanbul lige her!

Fornem Istanbuls rige historie og kulturelle arv

Istanbul er en by, der er dybt forankret i historie og kultur. Et pragteksempel på dette er den imponerende Hagia Sophia, der engang var en kirke, senere en moské og nu et museum, og som især havde en vigtig betydning i byzantinsk og osmannisk kultur. Gå også på opdagelse i det betagende Topkapi-palads, hvor I kan udforske den osmanniske sultans overdådige gemakker, eller nyd den fantastiske udsigt ud over Bosporus-strædet, der adskiller byens europæiske og asiatiske del, fra toppen af det ikoniske middelalderlige Galata-tårn. Istanbuls unikke geografiske placering afspejler sig også i arkitekturen, der bærer præg af både østlige og vestlige inspirationer.
Hagia Sophia

Udforsk Istanbuls livlige og stemningsfyldte kvarterer

I det historiske Sultanahmet-kvarter skinner byens fortid igennem med ikoniske seværdigheder som Hagia Sophia og Den Blå Moské. I det livlige Taksim-kvarter kan I shoppe løs i trendy butikker og nyde det pulserende natteliv. I Basar-distriktet bør I tage en slentretur gennem Grand Bazaar. Det er en af verdens største og ældste overdækkede markeder fyldt med spændende butikker og boder, der sælger alt fra smykker og tekstiler til krydderier og tæpper. På den asiatiske side af Istanbul venter det farverige og kulturelle Kadikoy-kvarter med mange hyggelige caféer og kunstgallerier. Husk at gøre stop undervejs for at smage på de lokale delikatesser såsom kebab, baklava meze og traditionelt brygget tyrkisk te og kaffe.
BLOG: Stopover i Istanbul

Antikviteter og abstrakt kunst - Istanbuls bedste museer

Træd ind i en verden af antikke skatte og historiske vidundere på Istanbuls arkæologiske museer. Her kan I opleve den imponerende samling af antikke artefakter, der vidner om Istanbuls betydning som et kulturelt centrum gennem århundrederne. For de kunstinteresserede er Istanbuls museum for moderne kunst et must-see. Her kan I udforske spændende udstillinger og værker fra lokale og internationale kunstnere, der udfordrer konventionerne og skaber nye fortællinger gennem deres kunst. Få en dybere forståelse af byens historie og kultur på guidede ture gennem Istanbuls fascinerende fortid. Tag for eksempel en bådrundfart på Bosporus-strædet, hvor I kan opleve byens ikoniske seværdigheder fra vandet og få indblik i byens historie fra en helt ny vinkel.
Istanbul
faq

Hvad skal vi se på en studietur til Istanbul?

På jeres studietur til Istanbul er det et absolut must at I oplever Hagia Sophia, som er den største kirkeligebygning i Istanbul. En bygning, hvor man ser spor fra vikinger, kristendommen og islam. I må heller ikke gå glip af Sultan Ahmet Moskéen, også kendt som den Blå Moské.

Hvor ligger Istanbul?

Istanbul ligger på den nordlige kyst af Marmarahavet på begge sider af Bosporusstrædet og dermed i både Europa og Asien (Anatolien).

KAN I HJÆLPE MED AT PLANLÆGGE VORES REJSE?

Ja, hos Jysk Rejsebureau skræddersyer vi studierejsen til jer, helt efter jeres behov og ønsker.

Hvilken valuta bruges i Istanbul?

I Tyrkiet, og dermed også Istanbul, betales med TRY - Tyrkiske Lira.

Hvor mange bor i Istanbul?

Istanbul er en stor by med over 15 millioner indbyggere.

Skræddersy studierejsen til Istanbul lige som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi er eksperter i at sammensætte perfekte studierejser, der matcher dine ønsker, behov og budget. Du får hjælp til rejsen af vores gruppeafdeling med rejseeksperter, som selv har rejst i hele verden, og som kan tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Vi deler også gerne ud af gode råd, tips og inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser i Istanbul, som du ikke finder i den klassiske rejseguide.

Send os en online rejseforespørgsel her - så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud på din studierejse.


Til top