5 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 1.950,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Byen er ret flad og let at gå rundt i. Her er en veludviklet infrastruktur med busser og sporvogne, og man kommer nemt rundt for relativt få penge. Byen er i dag en moderne by, der samtidig har bevaret meget af sin gamle historie og arkitektur. Byens historie går tilbage til 1200-tallet og gennem de fleste år har byen været styret af forskellige andre nationer. Letland blev endelig selvstændigt igen i 1991.

Det er hyggeligt at slentre rundt i de snævre gader i Vecriga, som er byens gamle bydel og findes på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her oser af atmosfære og her finder man i de brostensbelagte gader en blanding af gamle kirker, katedraler, shopping, restauranter og barer. Her er smukke pladser og byen er omkranset af flere grønne parker, hvor man kan tage sig et tiltrængt hvil.

Byen er kendt for sine mange bygninger bygget i Jugendstil/Art Nouveau. Her findes hele kvarterer med bygninger bygget i denne arkitektur. Byen byder på moderne bygninger og et bevis på dette er bl.a. det 368½ meter høje TV-tårn, som man kan komme op i.

Er man til markeder, ligger der et stort ét ved de fem Zeppelin-hangarbygninger, hvor man kan købe det bedste af lokale friske fødevarer – lige fra frugt og grøntsager til fisk, kød og kager. De fem hangarer blev i 1930’erne brugt til luftskibe, men huser i dag hundredvis af stande og er tilsammen Østeuropas største marked.

Hvad kan vi hjælpe med?

Udover at vi selvfølgelig kan være behjælpelig med fly, overnatninger og transport ved både ankomst og afrejse, kan vi også sørge for entrebilletter, arrangere firmabesøg, dagsture, lokal transport, guider og meget mere.

Prisen er inklusiv

  • Riga 5 dage/4 nætter
  • Flybillet København - Riga t/r
  • Overnatning i flersengsværelser på hostel


Prisbemærkning

Frapris pr. pers. v/min. 10 pers.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gode tips

Tag på en guidet tur til Moskva-distriktet og den jødiske Ghetto, hop på en sporvogn og tag ud og spis hvor de lokale spiser, eller tag en dagstur på cykel ud til kystbyen Jurmala.

Det med småt

Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Lars Møller Pedersen, rejsekonsulent i gruppeafdelingen

Lars Møller Pedersen

Rejsekonsulent

lape|jr.dk

Værd at vide om Riga

Få info og fakta om studierejsen til Riga lige her!

Udforsk det historiske centrum på jeres studietur til Riga

Letlands hovedstad, Riga, er en ægte perle i Baltikum og en by, der sprudler af historie og kulturarv. På jeres studietur til Riga er det oplagt at gå på opdagelse i den gamle bydel, der er en del af UNESCO’s Verdensarvsliste. Her møder I smukke middelalderlige bygninger og brostensbelagte gader, samt hyggelige butikker, spisesteder, caféer og meget andet. Et arkitektonisk højdepunkt i Rigas gamle bydel er “De Tre Brødre”, der består af tre velbevarede stenhuse opført mellem 1400- og 1600-tallet. Derudover kan I også opleve Svenskeporten, der er den eneste bevarede byport i hovedstaden. Vi anbefaler en guidet rundvisning i det gamle bycentrum, hvor I kan lære mere om hovedstadens udvikling og fortællinger.
Riga

Besøg Rigas gamle kirker og det historiske slot

Midt i Rigas historiske centrum står Riga Domkirke, der er et af Letlands mest ikoniske vartegn og har fungeret som hovedstadens hjerte siden begyndelsen af 1200-tallet. Riga Domkirke er samtidig den største og en af de ældste religiøse bygninger i hele Baltikum-regionen. Det er dog ikke den eneste imponerende kirke i Riga. Peterskirken fra år 1408 byder på en enestående udsigt ud over byen fra toppen af det knap 125 meter høje kirketårn. Ved bredden af Daugava-floden ligger det historiske Riga Slot, der oprindeligt stammer fra 1300-tallet. Efter Letlands uafhængighed i 1918 blev Riga Slot den officielle residens for den lettiske præsident og benyttes i dag som præsidentkontor.


Riga

Dyk ned i Rigas kulturarv på jeres studietur

På jeres studietur til Riga er der mange muligheder for at blive klogere på Rigas kultur og historie på byens forskellige museer. Riga kunstmuseum huser værker fra både nationale og internationale kunstnere. Riga har også flere historiske museer, heriblandt Besættelsesmuseet, der giver et indblik i den sovjetiske og nazistiske besættelse af Letland, der stod på i 51 år. For en dybdegående forståelse af lettisk tradition og kultur er Letlands frilandsmuseum et must-see på jeres studietur. Dette unikke frilandsmuseum, huser bl.a. 118 autentiske lettiske bygninger fra Letlands fire provinser. Her kan I få et unik indblik i, hvordan letterne levede på de lokale egne op igennem tiden, lige fra 1600-tallet og op til 1930’erne.
Riga
faq

Hvad kan vi forvente ift. indkvartering?

Vi plejer at indkvartere vores grupper på hotel inklusiv morgenmad, typisk i 2-4-sengsværelser og enkeltværelser til undervisere, beliggende enten i den gamle bydel eller tæt på den gamle bydel. Leder man efter lidt mere komfort kan vi også tilbyde 4-5-stjernede spahoteller.

Hvad kan vi opleve i Riga?

Riga er en smuk historisk by, som har rigtig meget at byde på. Vi oplever, at Riga bliver mere og mere populær både blandt firma- og skolegrupper. Dette skyldes i høj grad, at man får enormt meget for pengene, både mht. mad, shopping, indkvartering og oplevelser, men Letlands hovedstad rummer også mange historiske og arkitektoniske seværdigheder som f.eks. Den gamle bydel ”Vecrīga”, Riga Central Market, Svenskporten, Zviedru Vãrti, Sorthovedernes Hus, Besættelsesmuseet og meget mere. For at få den bedste forståelse af byen og kulturen anbefaler vi en guidet tur rundt i Rigas gamle bydel. Oplev også byen fra en anden vinkel på en sejltur ad Daugava floden.

Skal man have visum for at besøge Letland?

Nej, danske statsborgere kan opholde sig visumfrit i Letland (op til 90 dage). Hvis du har dansk flygtninge- eller fremmedpas, kan der gælde andre regler for ind- og udrejse. Hvis ikke du har dansk pas, så kontakt Letlands ambassade inden du rejser

Hvordan kommer man fra lufthavnen til centrum?

I kan bestille privat lufthavnstransfer gennem os, men en mere budgetvenlig idé vil være at tage bussen fra lufthavnen til centrum. Det tager ca. 40 minutter og koster ca. 2 EUR per person per vej.

Hvordan er mulighederne for at rejse til Riga med fly?

Air Baltic flyver direkte både fra Billund og Kastrup og Norwegian flyver direkte fra Kastrup, så der er gode muligheder for at rejse nemt og hurtig til/fra Riga.

Vi skræddersyer studierejser til Riga lige efter dine ønsker

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi er eksperter i at sammensætte perfekte studierejser, der matcher dine ønsker, behov og budget. Du får hjælp til rejsen af vores gruppeafdeling med rejseeksperter, som selv har rejst i hele verden, og som kan tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Vi deler også gerne ud af gode råd, tips og inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser i Riga, som du ikke finder i den klassiske rejseguide.

Send os en online rejseforespørgsel her - så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud på din studierejse.


Til top