Her på siden finder du praktisk information og fakta om Svalbard.


Praktisk info om at rejse i Svalbard

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Svalbard (Norge), hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 90 dages turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Svalbard (Norge). Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Svalbard (Norge) såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Norge.

Særlige indrejseregler i Svalbard (Norge) i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Svalbard (Norge). Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Man kan rejse til Svalbard året rundt, men vejret varierer meget efter sæsonen. Takket være Golfstrømmen, kan Spitsbergen og de andre øer i øgruppen prale af et overraskende mildt klima med markante årstider.
Svalbard har et arktisk klima, hvor vinterhalvåret byder på minusgrader helt ned til -30°C og sommermånederne op til +10°C.
Hver sæson er dog unik og byder på vidt forskellige oplevelser.
Nordlyssæsonen er mellem oktober og begyndelsen af marts, og det bedste tidspunkt at se dem om natten er kl. 20.00 til 02.00.
Polarnatten, som er når solen er mere end 6 grader under horisonten, varer fra midt november til slutningen januar.
I Longyearbyen er der midnatssol fra omkring midt april til slut august. Mange forbinder midnatssolen med sommeren, men i løbet af de første par uger af midnatssol er det stadig fuld vinter på Svalbard.
Det er i denne periode, hvor vejret er mildest, især juni, juli og august måned.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Svalbard her.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejse kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Svalbard (Norge) er visumfrit for danske statsborgere. Ønsker du at besøge den russiske mineby, Barentsburg. så kræver det ikke visum.

Der kan forekomme indrejsekrav til Svalbard såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Svalbard.

Drikkepenge
Det forventes ikke, at du giver drikkepenge på Svalbard.


Fakta

Hovedby: Longyearbyen
Sprog: Norsk
Klima: Arktisk
Valuta: Norske kroner
Religion: Kristen


Information om Svalbard

Rejseformer
På Svalbard rejser man ikke rundt på egen hånd, da det kræver en guide med gevær bare at bevæge sig udenfor Longyearbyen. Dette skal dog ikke afskrække dig, for de venter fantastiske oplevelser på dagsture eller på ekspeditionstogt med skib.
  • På ekspeditionstogterne fra Svalbard kan du komme helt tæt på det unikke dyreliv, opleve de imponerende fjorde med enorme gletsjere, historiske byer som Ny Ålesund og den russiske mineby Barentsburg, m.m.
  • Med Longyearbyen som base kan du udforske gletsjere, vildmarken, nordlys og det fantastiske dyreliv på kajakture, sejlture, vandreture eller på hundeslæde.

En enorm polarørken
Svalbard er en enorm polarørken på 61.022 km², hvoraf cirka 60% er dækket af is og gletsjere. Den ligger ud til tre have, nemlig Polarhavet, Norskehavet og Grønlandshavet. Den største af øerne er Spitsbergen, hvor man også finder bosætningerne Longyearbyen, Ny Ålesund og den russiske mineby Barentsburg.

Unikt dyreliv
Hvis du besøger Svalbard, skal du være klar til at møde vilde dyr! Af landdyr kan du f.eks. opleve rensdyr, isbjørne og polarræven. De fleste dyr lever i havet, som f.eks. sæler, hvaler og hvalrosser som opleves bedst på ekspeditionstogter eller sejlture. I fjeldene lever masser af forskellige fuglearter som alkefugle, ryper og mallemukker.

Svalbards historie
Willem Barentsz opdagede Svalbard tilbage i 1596, og kaldte den største ø Spitsbergen på grund af de spidse fjelde. Indtil Svalbardtraktaten blev underskrevet i 1920, og dermed overgav administrationen til Norge, var ø-gruppen ingenmandsland hvor det det gjaldt om at komme først til mølle for at sikre sig rettighederne til enten fangst eller minedrift.
Ny Ålesund på Svalbard blev også brugt som base for Roald Amundsens og Umberto Nobiles ekspedition til Nordpolen i 1926.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top