Her på siden finder du praktisk information og fakta om Tonga.


Praktisk info om at rejse på Tonga


Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere kan visumfrit rejse til Tonga. Det er et krav, at du skal kunne fremvise en gyldig returbillet ud af landet. Du modtager ved ankomst et 90 dages turistvisum, der er gratis. Se flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Tonga såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Tonga.

Særlige indrejseregler i Tonga i forbindelse med Covid-19
Der er ingen krav om vaccination eller test for Covid-19 for indrejse til Tonga.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste tid at besøge Tonga er fra maj-oktober. Denne tid på året kendetegnes ved en lavere regnmængde og mildere temperaturer.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Tonga er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret på Tonga her.

Penge
Den lokale møntfod er Pa'anga.
Hæveautomater er tilgængelige i de største beboede områder på øerne, hvor også VISA og Mastercard ofte kan benyttes mod gebyr på cirka 2,5-5%. Men på de små øer er det en god ide at planlægge godt fremad og medbringe kontanter, da der ofte ikke er hæveautomater.

Transport
Transport mellem landets større øer foregår med fly. Man kan også vælge selv at udforske øerne i lejebil, på scooter og cykel eller på gåben.

Drikkepenge
Det er ikke normalt at give drikkepenge på Tonga. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Nuku'alofa
Sprog: Engelsk og Tongan
Klima: Tropisk
Valuta: Pa'anga
Religion: Kristne


Information om Tonga

Tonga er for dig, der søger et uspoleret og autentisk paradis i Stillehavet. Her kører alt på ”Tonga-tid”, så alt kan vente til i morgen og de lokale byder dig velkommen med Malo e lelei (hej). Du behøver ikke at opsøge lokale for at få en kulturoplevelse, da du er midt i det, når du lander. Der venter fantastiske bounty-strande, verdensklasse dykning, snorkling med pukkelhvaler (juli-oktober) og sejlture i havkajak blandt delfiner og skildpadder.

Kongeriget Tonga består af 176 øer, hvoraf 36 er beboede. Hovedø-grupperne 'Eua, Ha'apai, Niuas, Tongatapu og Vava'u byder på smukke koralrev, bounty-strande, små landsbyer, grotter, regnskov og vulkaner. Den varierede natur betyder, at der findes masser af forskellige aktiviteter som surfing, snorkling med pukkelhvaler, dykning, vandreture, kajakture og meget mere. De lokale er utroligt imødekommende og øerne blev af James Cook omtalt som ”de venlige øer”, da han først ankom hertil i 1773. På Tonga går alt efter ”Tonga time” og landet er stadig et uspoleret paradis, så du kommer hurtigt ned i gear og glemmer hverdagens stress. Nyd en kop kava med de lokale og hør om deres hverdag og liv, som er meget anderledes end det liv, vi lever i Vesten. Du kan rundt omkring på øerne opleve kulturen via dans, sang og fortællinger, som går 3000 år tilbage.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top