12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 42.595,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
For de fleste vil synet af landets sjældne og fantastiske bjerggororillaer være turens absolutte højdepunkt, men Ugandas natur imponerer også på rigtig mange andre punkter. Forbered dig på et uforglemmeligt møde med med vilde chimpanser, træklatrende løver og vilde næsehorn, og se også landet fra "vandsiden" på et mini-krydstogt på Nilen.

På turen bor du på gode "mid-range lodges", hvor du kan slappe af mellem de mange store oplevelser, og så er du selvfølgelig i følgeskab af din egen engelsktalende chauffør og guide på hele turen. Hvad med en kold øl ved bålet om aftenen... krydret med safarihistorier og den stjernespækkede afrikanske himmel som loft?

Bedste rejseperiode

Tørtiden i Uganda er fra januar - marts, juni - oktober og december, mens regntiden er fra slut marts - maj og november.

Bemærk, at vejret er uforudsigeligt og meget omskifteligt i bjergområderne hele året, så det er vigtigt at have udstyret i orden, og altid være forberedt på regn og kulde når du befinder i de højtliggende områder.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Med fly fra Danmark til Uganda (Entebbe)
Der er kun to timers tidsforskel mellem Danmark og Uganda om vinteren og en time om sommeren. Du lander i lufthavnen i Entebbe og bliver mødt af vores repræsentant på stedet. Du bliver kørt til dit hotel – du kan bo enten i Entebbe, Kampala eller ved Victoriasøen lige udenfor.
2. dag: Mød næsehornere i Ziwa på vejen til Murchison Falls
Efter morgenmaden, er det tid til at tage mod nordvest mod Murchison Falls National Park. Rejsen dertil tager cirka 5 timer, men du har et stop ved Ziwa Sanctuary i Nakasongola cirka halvvejs. Ziwa er et beskyttet sted hovedsageligt for næsehorn og et af de få steder, hvor man har mulighed for at se vilde næsehorn på tæt hold. Under besøget her tager man på safari til fods for at spejde efter de sjældne dyr. Bagefter spiser du en velfortjent frokost på en hyggelig lodge på vejen, inden der fortsættes til Murchison Falls National Park. Aftensmaden serveres, når du ankommer til din lodge. Nyd resten af aftenen på lodgen.(M,F,A)
3. dag: Dyreliv og bådtur på Nilen
For at få den bedste naturoplevelse, starter dagen allerede klokken 06.30 - så er der størst chance for at se flest vilde dyr. Du kører langs med nordsiden af Nilen, hvor dyrene normalt er samlet. Dagen vil byde på varieret terræn og vegetation - lige fra græsklædte sletter til skov, der dækker det meste af nationalparken og giver mulighed for at se en stor variation af forskellige dyr. Murchison Falls National Park er hjemsted for 76 slags pattedyr og 450 fuglearter, og der er gode chancer for at se blandt andet giraffer, elefanter og bøfler... og med lidt held leoparder. Efter ca. 5 timer går turen tilbage til din lodge, hvor du indtager din frokost og måske hviler dig lidt. Senere på dagen skal du med på et lille krydstogt på Nilen. Båden tager dig helt tæt på "Devil's Cauldron-vandfaldet", og under det 17 km lange krydstogt vil du se flodheste, krokodiller, antiloper, elefanter og og måske også vandbukke, og selvfølgelig også flere forskellige fuglearter. Dagen slutter med en vandretur til toppen af vandfaldet, inden vi vender tilbage til lodgen til middag. (M,F,A)
4. dag: Mod Kibale National Forest
Morgenmad, og så er det tid til at sige farvel til Murchison Falls. I dag kører du hele vejen ned til Kibale – det tager 6-8 timer, men udsigten er fantastisk. Undervejs nydes den medbragte "picnic-frokost" og selvfølgelig brydes køreturen op med små pauser. Ved ankomst til lodgen serveres middag og din guide fortæller mere om morgendages program. (M,F,A)
5. dag: Chimpanser og videre til Queen Elizabeth National Park
Kibale er berømt for sine chimpanser, og i dag, enten fra morgenstunden eller om eftermiddagen, vandrer du afsted for at spejde efter dem. Fra Kanyanchu River Camp påbegyndes den 2-3 timers lange vandretur med en ranger, som er trænet i at spore og guide i skoven. Da dyrene jo lever vildt i området, kan man aldrig garantere at du får dem at se, men med lidt held kan de spottes oppe i træerne - og nogle gange kan man være ekstra heldig at se dem nede på jorden. Du har også chancen for at se flere dyr i løbet af dagen, f.eks. forskellige typer aber og fugle. Efter eventyret med chimpanserne går du videre til Queen Elizabeth National Park. På vejen stopper du ved ækvator, som blandt andet løber gennem Uganda, Ecuador, Kenya, Maldiverne og Colombia. Afhængigt af vejret vil du også køre gennem områder med kratersøer og saltmarsk, der blev skabt for 10.000 år siden. Queen Elizabeth National Park er en åben savanne og den næststørste nationalpark her i Uganda. Efter aftensmaden vil en kold øl ved bålet gøre godt. (M,F,A)
6. dag: Løver, leoparder og "minikrydstogt"
Her til morgen hentes du af et forskerhold, som tager dig med på en særlig udflugt. Forskerne studerer både løver og leoparder og sporer dem ved hjælp af deres sporingsudstyr. Deres jeeps er de eneste, der må gå "off road" i parken, og derfor har du gode muligheder for at komme helt tæt på de majestætiske kattedyr. Under safarien har du også mulighed for at se mange andre af parkens øvrige "indbyggere" såsom elefanter, bøfler og vandbukke. Du vender tilbage til lodgen til frokost og senere på eftermiddagen venter et 2-timers minikrydstogt på Kazinga-kanalen, der fører fra Lake George til Lake Edward. Fra båden har man en enestående udsigt og normalt ses masser af flodheste, bøfler, krokodiller og fugle. I tilbringer aftenen på jeres lodge med middag og safarihistorier. (M,F,A)
7. dag: Transfer til Ishasha
Efter morgenmaden tager du den to timer lange køretur til den sydlige del af Queen Elizabeth National Park, Ishasha - hjemsted for de træklatrende løver. Før du ankommer til din lodge, tages du på en game drive ("safari") på jagt efter løverne og andre dyr. Frokosten nydes på lodgen, inden du tager på endnu en game drive om eftermiddagen. (M,F,A)
8. dag: Morgensafari og Bwindi Impenetrable Forest
Inden morgenmaden tager du på endnu en safari for at lede efter de træklatrende løver. Morgenmad indtages herefter på lodgen, og så er det afsted til næste nationalpark. Bwindi Impenetrable Forest er en af de mest biologisk mangfoldige parker i hele Afrika, og det er hér Ugandas bjerggorillaer lever. På vejen kører du over Kigezi-højlandet eller "Afrikas Schweiz" med sit forrevne bjerglandskab, landbrug og terrasserede plantager. Du spiser middag på din lodge og kan nyde den smukke natur ved solnedgang. (M,F,A)
9. dag: Mødet med den mægtige Bjerggorilla
I dag starter du tidligt for at gøre dig klar til en af verdens mest spændende oplevelser – mødet med den mægtige bjerggorilla. Du får først at vide op ad morgenen, hvilken gorillafamilie, du skal møde, og dermed også hvilken af fire forskellige indgange til parken, du skal passere igennem. Nu venter en vandretur gennem tæt skov for at spore bjerggorillaerne. Vandreturen tager alt fra 1 til 5 timer, men du er inddelt i den gruppe, der passer bedst til din udholdenhed og kondition, så der er ikke noget at bekymre sig om. Vi anbefaler stærkt, at du lejer en lokal portør, som kan bære din rygsæk, hvori frokost, vand, kameraer og regnfrakke er pakket. Portøren giver i øvrigt også gerne en hjælpende hånd på de stejleste partier. Ved "portørlejen" er du samtidig med til at støtte det lokale folk, der tilbyder denne service på freelancebasis. Når du først møder gorillaerne, har du en helt fantastisk time til at observere dem. Bjerggorillaen er et tilbagetrukket og fredfyldt dyr, og guiden vil fortælle dig alt om gorillaerne og deres levevis. Uanset hvad du før måtte have oplevet af vilde dyr i det fri, så får du her et uforglemmeligt minde for livet! (M,F,A)
10. dag: Lake Mburo National Park
Efter morgenmaden vender du tilbage til Entebbe og Kampala, men har først et besøg i Lake Mburo nationalpark. Dette er en lille park, men et af de steder, hvor der er flest zebraer i hele verden. Her er der også giraffer, antiloper og forskellige typer fugle. Hvis du vil, kan du booke en guidet mountainbike-udflugt eller bare nyde omgivelserne og din lodge, hvor der også serveres aftensmad. (M,F,A)
11. dag: Tilbage til Entebbe og hjemrejse
Du tager på guidet morgensafari til fods tidligt om morgenen, en lidt anderledes oplevelse og en dejlig afslutning på en tur fyldt med nye indtryk. Tilbage ved lodgen serveres morgenmaden, og herefter går turen til Entebbe hvorfra flyet tilbage til Europa venter. Vil du tilføje en nat i Entebbe eller måske videre til Zanzibar til sol og vand, så hjælper vi selvfølgelig med det! (M)
12. dag: Ankomst i Danmark
I dag ankommer du til Danmark

Overnatninger

1 nat på standardhotel / standardlodge i Entebbe (*)
2 nætter på standardlodge i Murchison Falls National Park
1 nat på standardlodge / forest camp i Kibale National Park
2 nætter på standardlodge i Queen Elizabeth National Park
1 nat på standardlodge i Ishasha
2 nætter på standardlodge i Bwindi Impenetrable Forest
1 nat i Lake Mburo National Park i standardlodge

(*) Ved "standardhotel/standardlodge" forstås 3-stjernet indkvartering (også kaldet "mid-range standard" på engelsk.

Bemærkninger

OBS!: Terrænet i den tætte regnskov på dag 9 er udfordrende, og det er derfor vigtigt, at du medbringer godt fodtøj (vandtætte vandrestøvler eller gummistøvler) samt også gerne et par arbejdshandsker.

Derudover anbefaler vi, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece, langærmet T-shirt og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen. Husk et par gode vandrestøvler og et park arbejdshandsker (vegetationen kan stikke!)

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

januar - marts, juli - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Stor rygsæk
 • Lille dagsrygsæk
 • relevant tøj til rejsen

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Entebbe t/r (inkl. bagage)
 • Ture og oplevelser ifølge program
 • Indkvartering jf. ovenstående
 • Måltider ifølge program
 • Engelsktalende chauffører og lokalguider
 • Alle parklicenser
 • Gorilla-tilladelse (værdi pr. 2024: USD 800,- pr. pers.)
 • Chimpanse-tilladelse (værdi pr. 2023: USD 250,- pr. pers.)
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Uganda er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top