På trods af at Uganda har mindst ligeså meget at byde på som storebror Kenya, har det endnu ikke gjort sig ligeså bemærket som rejseland. I Uganda kan man blandt andet opleve verdens kraftigste vandfald; Murchison Falls, Afrikas højeste bjergkæde; Rwenzori Mountains og - hvis man er heldig - de sjældne bjerggorillaer.

Særlige forhold for rejser til Uganda
Ved rejser til Uganda skal man være opmærksom på, at der kan opstå uroligheder og potentielt farlige situationer. Man bør derfor altid udvise agtpågivenhed og holde sig orienteret om situationen i de områder, man ønsker at besøge. Se udenrigsministeriets retningslinjer her.

Klima og bedste rejsetidspunkt
”Hvis du ikke kan lide vejret i Uganda, så vent 5 minutter.” Sådan siger et lokalt ordsprog, og som det antyder, er vejret meget omskifteligt i Uganda.
Den varmeste periode er fra december til februar med op til 29 grader i de sydlige egne og op til 32 grader i de nordlige.. Regntiden i syd falder fra april til maj og fra oktober til november, med det kraftigste regnfald i maj. I nord er regntiden fra april til oktober. Den bedste rejseperiode er januar-februar samt juni-september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Uganda er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Uganda kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Den lokale møntfod hedder Uganda shilling (USH) og kan bruges som betalingsmiddel overalt. Der findes ATMs i de større byer, og det er muligt at veksle rejsechecks og udenlandsk valuta i Kampala. Det er nemmest at veksle US dollars.

Visumforhold
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Der er visumpligt til Uganda. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Der er desuden krav om bevis for gul feber-vaccination ved indrejse.
Læs mere på www.ugandaembassy.dk

Transport
Fly
Der er mulighed for indenrigsflyvninger til de nordlige byer og nationalparker.

Minibus (taxis eller matatus)
Minibusser er hovedtransportmidlet i Uganda. Der er mange, de kører stærkt og har faste, billige priser. Minibusserne kører først, når de er fyldt op og altså ikke på faste tidspunkter.

Bus
Der kører dagligt busser mellem de større byer. Busser er mere komfortable end minibusser til længere strækninger og desuden mere sikre at køre i.

Cykel- og knallerttaxaer (Boda-bodas)
Boda-bodas er et udbredt transportmiddel til korte strækninger.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Fakta

Hovedstad: Kampala
Sprog: Engelsk, Luganda, Swahili
Klima: Tropisk
Valuta: Ugandisk shilling
Religion: Majoriteten er katolikker og protestanter

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Gratis foredrag om Tanzania

Tilmeld dig her
Til top