KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Uganda.


Praktisk info om at rejse i Uganda

Klima og bedste rejsetidspunkt
”Hvis du ikke kan lide vejret i Uganda, så vent 5 minutter.” Sådan siger et lokalt ordsprog, og som det antyder, er vejret meget omskifteligt i Uganda.
Den varmeste periode er fra december til februar med op til 29 grader i de sydlige egne og op til 32 grader i de nordlige.. Regntiden i syd falder fra april til maj og fra oktober til november, med det kraftigste regnfald i maj. I nord er regntiden fra april til oktober. Den bedste rejseperiode er januar-februar samt juni-september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Uganda er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Uganda kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Uganda her.

Penge
Den lokale møntfod hedder Uganda shilling (USH) og kan bruges som betalingsmiddel overalt. Der findes ATMs i de større byer, og det er muligt at veksle rejsechecks og udenlandsk valuta i Kampala. Det er nemmest at veksle US dollars.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Der er visumpligt til Uganda. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.

Der er desuden krav om bevis for gul feber-vaccination ved indrejse.
Hvis du er 60 år eller derover, så er der en risko for, at din læge ikke vil lade dig vaccinere mod gul feber. Det skyldes, at der for personer fra og med denne alder ses en noget højere forekomst af visse alvorlige bivirkninger. Det er dog i sådanne tilfælde muligt at blive fritaget for gul feber-vaccinen. Det kræver en lægeerklæring (på engelsk) fra din læge. Derfor - spørg din læge, Danske Lægers Vaccinations Service eller Seruminstituttet.

Læs mere på www.ugandaembassy.dk

Der kan forekomme andre indrejsekrav til Uganda såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Uganda.

Transport
Fly:
Der er mulighed for indenrigsflyvninger til de nordlige byer og nationalparker.

Minibus (taxis eller matatus):
Minibusser er hovedtransportmidlet i Uganda. Der er mange, de kører stærkt og har faste, billige priser. Minibusserne kører først, når de er fyldt op og altså ikke på faste tidspunkter.

Bus:
Der kører dagligt busser mellem de større byer. Busser er mere komfortable end minibusser til længere strækninger og desuden mere sikre at køre i.

Cykel- og knallerttaxaer (Boda-bodas):
Boda-bodas er et udbredt transportmiddel til korte strækninger.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Særlige forhold for rejser til Uganda
Ved rejser til Uganda skal man være opmærksom på, at der kan opstå uroligheder og potentielt farlige situationer. Man bør derfor altid udvise agtpågivenhed og holde sig orienteret om situationen i de områder, man ønsker at besøge. Se udenrigsministeriets retningslinjer her.


Fakta

Hovedstad: Kampala
Sprog: Engelsk, Luganda, Swahili
Klima: Tropisk
Valuta: Ugandisk shilling
Religion: Majoriteten er katolikker og protestanter


Information om Uganda

På trods af at Uganda har mindst lige så meget at byde på som storebror Kenya, har det endnu ikke gjort sig lige så bemærket som rejseland. I Uganda kan man blandt andet opleve verdens kraftigste vandfald; Murchison Falls, Afrikas højeste bjergkæde; Rwenzori Mountains, og - hvis man er heldig - de sjældne bjerggorillaer.

Uganda er en perle for dig, der søger store dyre- og naturoplevelser eller trekkingoplevelser i særklasse. Mange besøger naturligvis Uganda for at se vildtlevende gorillaer, dog byder landet på mange andre oplevelser der er værd at nævne.

I Uganda lever halvdelen af verdens ca. 900-950 vildtlevende bjerggorillaer ifølge WWF Verdensnaturfonden. Bestanden i landet er på ca. 530 og hvoraf ca. 450 bjerggorillaer lever i Bwindi Impenetrabl Nationalpark, som dermed er blandt de bedste steder at spotte gorillafamilier.

I nordvest kan du besøge Murchison Falls Nationalpark, der med en bred variation af dyre- og naturoplevelser er et ”must see” på rejsen til Uganda. Her kan du bl.a. tage på klassisk safari på savannen, på flodsafari på Nilen, der deler nationalparken, og trekke til toppen af Murchison Falls vandfaldet. I den sydlige del nationalparken finder du Budongo Rainforest, der er hjem for ca. 1000 fritlevende chimpanser. Den største bestand af chimpanser finder du i Kibale Nationalpark, som huser ca. 1500 individer.

Du kan også tage på en traditionel safari i Isasha området i Queen Elizabeth nationalpark, hvor du også kan være heldig at opleve de sjældne træklatrende løver, der kun lever to steder i verden.

Er du til aktive trekking-oplevelser er et campingtrek i Rwenzori bjergene en oplagt mulighed. Bjergkæden følger grænsen til Congo, og byder på en storslået og varieret natur og Afrikas tredjehøjeste bjerg, Mount Stanley på hele 5100 m. I skovene som dækker den nederste del af bjergkæden lever blandt andet de sky bjergelefanter, skovsvin, flere abearter og mange enestående fuglearter.

Ved Lake Bunyonyi kan du opleve en del af Batwa Pygmæ-folket, der er ”skovens vogtere”, da de lever af og med naturen.

I den østlige del af landet finder du adventurebyen Jinja, der ligger langs bredden af Lake Victoria og en af verdens største floder, Nilen. Her kan du prøve kræfter med riverrafting og kajakture, bungeejump, mountinbiking og ridning samt nyde et par dages afslapning i de naturskønne omgivelser.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top