Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Ungarn.


Praktisk info om at rejse i Ungarn

Klima og bedste rejsetidspunkt
Ungarn har tempereret fastlandsklima med meget varme og tørkeprægede somre, samt bidende kolde vintre. Derfor er Ungarns temperaturer lækrest i efteråret og foråret, hvor foråret dog er kendt for at være regnfuldt.

Se klimatabel over vejret i Ungarn her.

Penge
I Ungarn får du meget for pengene! Nyd, at priserne er langt lavere end de danske både i supermarkeder, tøjbutikker og i særdeleshed på restauranter og hoteller, samt hvis du køber alkohol og tobak. Møntenheden hedder forint (HUF), og du kan se den aktuelle kurs på: www.xe.com. Selvom de fleste steder i Ungarns større byer tager imod internationale kreditkort, er det en god idé at hæve valuta hjemmefra. Nogle steder vil de gerne tage imod euros, hvis du alligevel har sådan nogle gemt i skuffen.

Indrejsekrav
Der kan forekomme indrejsekrav til Ungarn såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Ungarn.

Transport
Tog:
Oplev smukke Ungarn gennem et togvindue. Det nationale jernbaneselskab kaldes MÁV-Start og sammenkobler alle de store byer. Togene er på nogle ruter lidt slidte, men udsigten fejler ikke noget. Særligt scenisk er det gamle tog ’Lillafüred Forest Train’, som fører dig gennem skoven fra Miskolc til Garadna.

Sporvogne:
I Budapest er du nødt til at tage en tur med den ikoniske, gule sporvogn, som glider forbi alle byens seværdigheder og smukke Donau. Bemærk, at al offentlig transport i Budapest er gratis for EU-borgere over 65 år. Byerne Debrecen og Miskolc i Ungarn har også hyggelige sporvogne, som gør transporten til en oplevelse i sig selv. Flere af dem er levn fra tiden i Sovjet. Så læn dig tilbage, og nyd udsigten, når byen triller forbi udenfor sporvognens vinduer.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Budapest
Sprog: Ungarsk
Klima: Tempereret fastlandsklima
Valuta: Forint (HUF)
Religion: Katolsk


Information om Ungarn

Historie, folkedans og gullashsuppe
Ungarn, som vi kender det, er et relativt nyt land, men det betyder ikke, at Ungarn er fattig på historie. Tværtimod. Det var drabet på tronfølgeren af det daværende Østrig-Ungarn, som satte første verdenskrig i gang. Efter denne krig blev landet splittet i to. Efter anden verdenskrig blev Ungarn en del af Sovjetunionen, en tid du stadig kan opleve levn og levende fortællinger fra i dag. Ungarn er omringet af andre lande, hvilket uundgåeligt sætter sit præg. Især balkanske islæt er til at spotte. Den ungarske kultur viser sig i form af deres festlige folkemusik kaldt ’magyar népzene’, de tilhørende folkedanse og deres meget farverige folkedragter. Og så må man endelig ikke glemme Ungarns velsmagende mad, hvor man aldrig går galt i byen med en varm gullashsuppe.

Betagende Budapest
Ungarn har nogle fantastiske, store naturområder og små, romantiske landsbyer. Men mest kendt er dog stadig hovedstaden Budapest. Herigennem løber den vandrige flod Donau og deler byen i det historiske Buda og moderne Pest. Kulturelt er byen også todelt, da her mange steder er finkulturelt med klassisk musik og historie, men på samme tid også er mange barer med billige øl og festglade mennesker. Budapest er charmerende helt ind til bykernen og giver en velsmagende forsmag på den ungarske kultur, som kun få danskere kender til.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Jette Brinch Vestergaard

Jette Brinch Vestergaard

Rejsekonsulent

jeve|jr.dk
Rejsekonsulent Vicky Bøgh Henneberg

Vicky Bøgh Henneberg

Rejsekonsulent

vihe|jr.dk
Til top