Adelaide er en mindre storby og hovedstad i staten South Australia. Kulturen er i det absolutte højsæde her, og det på mange forskellige måder.

Er du kunstinteresseret, er Adelaide den helt rigtige by for dig. Her finder du både The South Australian Museum, som giver dig et indblik i historien om den aboriginske urbefolkning, samt The Art Gallery of South Australia, hvor du finder inspirerende kunstsamlinger. Hvert år afholdes desuden flere, større kulturfestivaler i og omkring Adelaide, som er et tilløbsstykke for folk fra hele verden. Af de største kan nævnes WOMADelaide og Adelaide Fringe.

Som om alle seværdighederne inden for Adelaides bygrænse ikke var nok, så er der er faktisk en hel del at lave umiddelbart uden for byen også. Hop på en cykel og tag en dag på stranden, ved smukke Glenelg; tag på vinsmagning i fantastiske Barossa Valley eller McLaren Vale - to af de mest kendte vinområder oi Australien.

Sidst, men ikke mindst, er Adelaide faktisk også udgangspunkt for nogle af de største naturoplevelser i hele Australien. Du kan bl.a. tage på en dagstur eller en flerdagestur til fantastiske Kangaroo Island, der ligger nogle timers kørsel og en hurtig færgeoverfart syd for byen. Kangaroo Island er stedet hvor du har mulighed for at komme helt tæt på de ikoniske, australske dyr, ude i det fri. Kigger du mod nord, kan du tage ud til enorme Flinders Ranges Nationalpark og opleve den australske outback og så er det også i Adelaide at du kan hoppe ombord på den legendariske togrejse, The Ghan, og bevæge dig nordpå, op til Alice Springs og Darwin.

Alt i alt, er Adelaide en lille by med store oplevelser.
Tilnavn: City of Churches

Indbyggere: 1.30 mio.

Areal: ca. 3.257 km2 inklusiv alle forstæder

Klima: Middelhavsklima. Adelaide er faktisk den by i Australien med mindst regn årligt. Den gennemsnitlige, maksimale temperatur er på omkring 29 grader om sommeren og 15 grader om vinteren.

Highlights: Central Market, Adelaide Oval, South Australian Museum, Glenelg, Barossa Valley, McLaren Valley og dagsture til Kangaroo Island etc.

Glenelg strand ved Adelaide
Sæler på stranden, Kangaroo IslandUdsigt over smukke vinmarker i Barossa ValleyKoala i eucalyptustræRundle Mall i det centrale AdelaideGlenelg strandpromenade, AdelaideSvøm med delfiner ved Glenelg, ved Adelaide
Til top