Her på siden finder du praktisk information og fakta om Australien.


Praktisk info om at rejse i Australien

Visumforhold og indrejsekrav
Der er visumpligt for danske statsborgere til Australien. Du kan læse mere om australsk turistvisum og ansøge om det her. Visummet er gyldigt i ét år, men du må kun opholde dig i Australien i tre måneder ad gangen. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Australien. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Jysk Rejsebureau kan desuden hjælpe dig med at søge et Working Holiday Visum. Visummet kan søges af personer mellem 18 og 30 år og giver dig ret til kombinere rejse og arbejde i Australien i ét år. Bemærk, at du skal ansøge om Working Holiday Visummet i Danmark inden afrejsen - du har ikke mulighed for at søge, når du først er ankommet til Australien. Der er ikke garanti for at få et Working Holiday Visum, da der stilles bestemte krav til ansøgeren - og der kun udstedes et mindre antal tilladelser pr. år. Se mere om Working Holiday.

Der kan forekomme indrejsekrav til Australien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Australien.

Særlige indrejseregler i Australien i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Australien. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug - det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Årstiderne i Australien er omvendte i forhold til de danske, så de har sommer, når vi har vinter. Men Australien breder sig over så mange klimazoner, at der både kan være sne og hedebølge på samme tid forskellige steder i landet.

April til oktober er de bedste måneder at besøge Queensland, Northern Territory og Western Australia. Tasmanien er bedst at besøge i sommermånederne, dvs. december – februar.
Kystområderne i Victoria, New South Wales og Western Australias sydvestlige hjørne er mere behageligt tempererede. Det kan blive ret koldt om vinteren med frost om natten, men dagtemperaturerne når op på 12-17 grader. Sommeren er lang og kan være ret varm med op til 25-35 grader.

De fleste danskere besøger Australien i den danske vinter for at komme ned og nyde den dejlige sommer på den anden side af jordkloden. Men det er samtidig det tidspunkt, australierne selv holder ferie. Skolernes sommerferie ligger fra starten af december til slutningen af januar, så du skal være opmærksom på, at der er flere turister i den periode. Det betyder også, at det er en god ide at forhåndsreservere overnatninger, ture og transport.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Australien er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Australien kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Australien her.

Penge
Visakort og andre kreditkort kan bruges overalt i Australien. I Australien er møntenheden australske dollars.

Transport
Australien er et enormt land. Det er faktisk hele 178 gange større end Danmark. Bare øen Tasmanien er 1,5 gang så stor som Danmark, så planlægning af din rejse er alfa og omega, når turen går til Australien.
Der er mange måder at komme omkring i Australien, her har vi lavet en liste til inspiration, så du kan finde ud af, hvilken transportform der passer dig bedst.

Bus:
Fordelen ved at køre i bus er, at du kan læne dig tilbage og slappe af og nyde udsigten ud ad vinduet. Det er en transportform mange unge mennesker benytter sig af, da det ofte er billigere end at leje en bil. Der er flere forskellige muligheder for buspas i Australien.

Bil:
Der er meget populært at køre rundt i Australien i egen bil. Det giver en dejlig frihed, at du selv kan bestemme tempoet, og kan stoppe lige præcis når du har lyst.
Du kan enten vælge at købe en bil eller leje en bil. Det kan være risikabelt at købe en bil, hvis ikke du har så meget forstand på det, på den anden side kan du være heldig at købe en bil og sælge den for samme pris, og så er det jo en rigtig billig transportform. I Sydney er det især populært at købe og sælge biler omkring Kings Cross.

Billeje:
Ønsker du mere sikkerhed, kan du vælge at leje en bil. Der er muligt at hente bilen i én by og aflevere den i en anden by, evt. mod et envejslejegebyr.
Aldersgrænsen for at leje en bil/camper i Australien er 21 år. Dog 18 år på nogle produkter.
Bilerne kan fås i flere størrelser og modeller alt efter dit behov.
Husk at der køres i venstre side af vejen i Australien. Læs mere om billeje.

Motorhome og camperleje:
En anden populær transportform er at leje en camper eller et motorhome, som det også hedder.
Det giver den samme frihed som med en bil, at du selv kan vælge, hvornår du vil af sted, og hvor du ønsker at gøre stop. En anden stor fordel er, at du ikke skal til at pakke dine ting ud igen, når du efter en lang dag på vejen ankommer til din destination.
Det er et oplagt transportmiddel for familier med børn, da børnene kan sidde og lege omme bagi, når der køres de lange stræk. Der findes et stort udvalg af rigtig gode caravan parker, hvor der er mange børnevenlige faciliteter.
Jysk Rejsebureau tilbyder campere i forskellige prisklasser, størrelser og aldre. Husk, at jo før du booker din camper, desto billigere er det. Priserne følger udbud og efterspørgsel, så tæt på afrejse vil det ofte være meget dyrere. Læs mere om camperleje.

Minicamper:
Minicamperen er en mellemting mellem en bil og en camper. Kort fortalt så fylder bilen ikke mere end en almindelig bil, men har de samme kvaliteter som en camper; du kan sove i den og lave mad. Og så er den betydelig billigere end en camper. Den kan både fås til 2 og 4 personer.
Aldersgrænsen er 18 år, men du skal have haft kørekort i min. 1 år. Læs mere om leje af minicamper.

Tog:
Der findes flere lange togstrækninger i Australien. De mest populære er: The Sunlander, der kører mellem Cairns – Townsville - Brisbane, The Ghan, der kører mellem Adelaide - Alice Springs – Katherine - Darwin og The Indian Pacific, der kører mellem Perth - Adelaide - Sydney.
Det er en dejlig afslappet måde at rejse på, og der er god tid til at iagttage landskabet ud af vinduet. Læs mere om at rejse med tog i Australien.

Fly:
Som sagt er Australien et stort land og har du begrænset tid og gerne vil se så meget som muligt, så anbefaler Jysk Rejsebureau, at du flyver et stræk eller to. Det sparer en masse tid, og du får besøgt de steder, du går og drømmer om. Der er for det meste mange penge at spare ved at booke sine indenrigsbilletter i Australien sammen med sin oversøiske billet.

Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at reservere alle ovenstående transportmidler. Ønsker du at leje bil eller camper, anbefaler vi, at du reserverer i så god tid som muligt, da priserne følger udbud og efterspørgsel og bliver dyrere jo tættere på afrejse, du kommer. Det samme gælder som regel også flybilletter.
Rejser du til Australien i december og januar måned, hvor australierne selv holder ferie, kan der til tider blive udsolgt af campere. Så husk at være ude i god tid. Forhør dig om priser hos din rejsekonsulent.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Canberra
Sprog: Engelsk
Klima: Subtropisk til tempereret
Valuta: Australsk dollar
Religion: Kristne og ateister


Information om Australien

It's not too shabby
Det er ikke så dårligt, siger jyder gerne, når noget fortjener ros. Samme talemåde finder man hos de lune, tilbagelænede australiere, der tager tingene, som de kommer og klarer skærene som Crocodile Dundee. Så hvis en gæstfri australier inviterer dig på barbecue hjemme i haven, vil det være helt på sin plads at nikke anerkendende og rose maden med et "not too shabby."

Rundrejse i den australske outback
Australien er proppet med fantastiske naturoplevelser, det er bare om at komme derned og i gang! Her er endeløse vinmarker, vidtstrakte sandstrande og barsk outback. Her er kænguruer, koalaer, vombatter, kakaduer, delfiner... (og en lang række mindre nuttede dyr). Tag på rundrejse med bus, kør selv i lejet bil eller campervan, spring de lange strækninger over og tag flyet - der er masser af muligheder, alt efter hvad du gerne vil se på din rejse til det kæmpemæssige land.

Down Under
I Australien er der garanti for oplevelser og syn, der får dig til at miste pusten af begejstring. Se det smukke koralrev Great Barrier Reef, tag ud at bade, surfe eller dykke. Se det røde sand, bjerge og stepper, tag på trekking, hiking og safari. Gå på opdagelse i en spændende kultur, der er en blanding af tre: Aboriginere, kolonister og den moderne aussiekultur. Det hele ligger og venter Down Under.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top