Op til 12 måneder
Ekskl. fly
Pris på forespørgsel
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Australien er verdens 6. største land, og en del af tiden på en Australien-rejse går derfor naturligt nok med transport. Mange vælger enten at flyve rundt mellem nogle af oplevelserne i Australien eller køre selv – i bil, camper eller med bus. Men hvorfor ikke gøre transporten til en del af oplevelsen og krydre rejseoplevelserne med en togrejse?

En togrejse i Australien er meget mere end blot transport. Det er en rejse gennem et land, hvis størrelse er svært at forstå for en dansker, som kan krydse hjemlandet på under fem timer. En togrejse gennem landet giver dig en fornemmelse af, hvor stort Australien virkelig er. I den australske outback findes farme på størrelse med Sjælland, og du kan køre i dagevis uden at se meget andet end små græstotter og vilde kameler. Når du krydser verdens længste lige togstrækning, forstår du for alvor, hvor barsk og øde naturen i Australien er. Imens nyder du togets bekvemmeligheder. Sæderne er komfortable, og modsat i bussen kan du på en togrejse frit bevæge dig rundt i toget og strække benene. Nyd et godt måltid mad i spisevognen, læs en bog, tag en snak med dine medrejsende (som i øvrigt ofte er australiere, der også er på opdagelse i deres eget land) og nyd landskaberne i ro og mag.

To af verdens mest berømte togrejser findes i Australien: The Ghan, mellem Adelaide og Darwin, og The Indian Pacific mellem Perth og Sydney. Men også de mindre kendte togrejser, som f.eks. The Queenslander mellem Brisbane og Cairns, er en stor oplevelse.

På alle togrejser kan du vælge mellem flere forskellige klasser, helt fra de billigste sæder (som dog stadig er meget komfortable) til din egen togvogn, hvor alle måltider og drikkevarer er inkluderet. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at finde lige den rute du, har i tankerne.

Få information og fakta om Australien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Australien her

Information om togrejser

The Ghan: Adelaide - Darwin
The Ghan er opkaldt efter de afghanske kameler, som blev brugt til at anlægge jernbanenettet mellem Adelaide og Alice Springs. I årevis kørte toget kun mellem Adelaide og Alice Springs, men i 2004 blev sporet endelig forlænget, så man nu kan køre hele vejen til Darwin. Hele turen er 3.000 km lang og tager to døgn. Strækningen mellem Adelaide og Alice Springs er den mest populære. Det er noget næsten pioneragtigt over at forlade Adelaide omgivet af togets komfort, køre gennem de frodige vinområder i Barossa Valley nord for Adelaide for at ende i det tørre, røde intet i midten af Australien. Vælger du at fortsætte hele vejen til Darwin stopper toget i Katherine, der er udgangspunkt for oplevelser i Nitmiluk National Park. Katherine Gorge er navnet på den mest kendte kløft i Nitmiluk National Park, men faktisk findes her hele 13 forskellige vandfyldte kløfter, som alle er “udgravet” af floden Katherine og er omgivet af høje sandstensvægge. Uanset hvilken rute du vælger, er det ene enestående oplevelse at se overgangen mellem den røde outback og de frodige landskaber.
Indian Pacific: Perth - Sydney
Indian Pacific er opkaldt efter de to verdenshave, toget forbinder; Det Indiske Ocean og Stillehavet. Toget kører fra Perth i vest via Adelaide til Sydney i øst. Hele turen på de godt 4.000 km tager næsten 4 døgn. Mange vælger at lave stop halvvejs på turen i Adelaide – eller ”kun” køre den ene halvdel af rejsen mellem Sydney og Adelaide eller Adelaide og Perth. Så tager turen kun 2 dage. Mellem Perth og Adelaide kører man et stykke af vejen på verdens længste lige togstrækning på Nullabor Plains. Gennem 478 km slår skinnerne ikke et eneste sving af én simple årsag: der var intet i vejen, da man lagde skinnerne! Mellem Adelaide og Sydney stopper toget et par timer i guldminebyen Broken Hill. Det er muligt at komme på en guidet rundtur i en af minerne. Du kan naturligvis også vælge at hoppe af toget i Broken Hill i nogle dage og tage på tur i outbacken. Naturen herude er ulig noget, du nogensinde vil se noget andet sted i verden! Det sidste stykke ind mod Sydney kører du gennem Blue Mountains, der er en del af bjergkæden Great Dividing Ranges. Bjergområdet her står i skærende kontrast til den øde natur på Nullabor Plains.
Queensland Rail: Brisbane - Cairns
Den australske østkyst byder på store oplevelser. Tag på sejltur blandt 74 øer i skønne Whitsunday, besøg verdens største sandø, Fraser Island, nyd en kold øl, mens du kigger på de lokale surfere, som frygtløs tæmmer bølgerne og slap af på en lækker koralø. Mange vælger at køre strækningen mellem Brisbane og Cairns i lejet bil eller camper og stopper undervejs for at nyde højdepunkterne, men hvorfor ikke læne dig tilbage i et blødt togsæde og nyde udsigten, mens toget bringer dig frem til næste seværdighed på den australske østkyst? En togrejse kan sagtens kombineres med både Fraser Island, Whitsundays og måske et besøg på en koralø. Samtidig slipper du for at betale for at bilen og camperen står på fastlandet og koster penge, mens du nyder livet på den australske østkyst. Hele strækningen mellem Brisbane og Cairns er på godt 1.680 km, og hvis du kører turen i ét stræk, tager det 24 timer.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Hele året

Prisbemærkning

Forhør dig om ruter og priser hos din rejsekonsulent.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top