Togrejser i Australien er en både lokal og bekvem måde at opleve landet på. Det er en kombination af afslapning, oplevelser og uforglemmelige møder med mennesker.

På togrejser i Australien kan man mærke historiens vingesus i takt med togets buldren og udsigternes evige skiften. Turen i toget er en selvstændig del af rejsen og ikke blot en rejse fra A til B. Her opstår forunderlige møder med lokale. Her får sjælen tid til at omstille sig og gjort sig parat til næste del af rejsen. Her er roen og tiden en behagelig rejseledsager.

Viser 1 oplevelser

Tag med på togrejse gennem Australien

Med tog gennem Australien

Togrejser er populære som aldrig før og på denne rejse til Australien får du muligheden for at opleve to af de helt store togrejser i verden, nemlig Indian Pacific og The Ghan. Du slipper for selv at sidde bag rattet, og kan i stedet læne dig tilbage og nyde landskabet suse forbi.
Læs mere
17 dage
HELE ÅRET
fra 49.195,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om togrejser i Australien

Få info og fakta om togrejser i Australien!

Oplev de enorme afstande i Australien med tog

En togrejse i Australien er meget mere end blot transport. Det er en rejse gennem et land, hvis størrelse er svært at forstå for en dansker, som kan krydse hjemlandet på under fem timer. En togrejse gennem Australien giver dig en fornemmelse af, hvor stort landet virkelig er. I den australske outback findes farme på størrelse med Sjælland, og du kan køre i dagevis uden at se meget andet end små græstotter og vilde kameler. Når du krydser verdens længste lige togstrækning, forstår du for alvor, hvor barsk og øde naturen i Australien er.

Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at finde lige den togrute du, har i tankerne. Kontakt en rejseekspert i Australien og hør mere.
Togrejser er populære som aldrig før og på denne rejse til Australien får du muligheden for at opleve to af de helt store togrejser i verden, nemlig Indian Pacific og The Ghan.

God komfort på togrejsen i Australien

På alle togrejser i Australien kan du vælge mellem flere forskellige klasser, helt fra de billigste sæder (som dog stadig er meget komfortable) til din egen togvogn, hvor alle måltider og drikkevarer er inkluderet.

På rejsen kan du nyde togets bekvemmeligheder, og modsat i bussen kan du på en togrejse frit bevæge dig rundt i toget og strække benene. Nyd et godt måltid mad i spisevognen, læs en bog, tag en snak med dine medrejsende (som i øvrigt ofte er australiere, der også er på opdagelse i deres eget land) og nyd de øde og barske landskaber glide langsomt forbi.
Togrejser er populære som aldrig før og på denne rejse til Australien får du muligheden for at opleve to af de helt store togrejser i verden, nemlig Indian Pacific og The Ghan.

Verdens mest berømte togrejser

Australien er verdens 6. største land, og en del af tiden på en Australien-rejse går naturligt nok med transport. Mange vælger enten at flyve rundt mellem nogle af oplevelserne i Australien eller køre selv – i bil, camper eller med bus. Men hvorfor ikke gøre transporten til en del af oplevelsen og krydre rejseoplevelserne med en togrejse?

To af verdens mest berømte togrejser findes i Australien: The Ghan, mellem Adelaide og Darwin, og The Indian Pacific mellem Perth og Sydney. Men også de mindre kendte togrejser, som f.eks. The Queenslander mellem Brisbane og Cairns, er en stor oplevelse.

Se vores rejseforslag med tog gennem Australien, og som indeholder både The Ghan og The Indian Pacific.
Indian Pacific, fra Sydney til Adelaide og Perth

The Ghan: Adelaide - Alice Springs

The Ghan er opkaldt efter de afghanske kameler, som blev brugt til at anlægge jernbanenettet mellem Adelaide og Alice Springs. I årevis kørte toget kun mellem Adelaide og Alice Springs, men i 2004 blev sporet endelig forlænget, så man nu kan køre hele vejen til Darwin. Hele turen er 3.000 km lang og tager to døgn.

Strækningen mellem Adelaide og Alice Springs er den mest populære. Der er noget næsten pioneragtigt over at forlade Adelaide omgivet af togets komfort, køre gennem de frodige vinområder i Barossa Valley nord for Adelaide for at ende i det tørre, røde intet i midten af Australien.
Inden afgang med The Ghan

The Ghan: Nitmiluk National Park - Darwin

Vælger du at fortsætte hele vejen til Darwin stopper toget i Katherine, der er udgangspunkt for oplevelser i Nitmiluk National Park. Katherine Gorge er navnet på den mest kendte kløft i Nitmiluk National Park, men faktisk findes her hele 13 forskellige vandfyldte kløfter, som alle er “udgravet” af floden Katherine og er omgivet af høje sandstensvægge.

Uanset hvilken rute du vælger, er det ene enestående oplevelse at se overgangen mellem den røde outback og de frodige landskaber.
Togrejser er populære som aldrig før og på denne rejse til Australien får du muligheden for at opleve to af de helt store togrejser i verden, nemlig Indian Pacific og The Ghan.

The Indian Pacific: Perth - Adelaide

Indian Pacific er opkaldt efter de to verdenshave, toget forbinder; Det Indiske Ocean og Stillehavet. Toget kører fra Perth i vest via Adelaide til Sydney i øst. Hele turen på de godt 4.000 km tager næsten 4 døgn. Mange vælger at lave stop halvvejs på turen i Adelaide – eller ”kun” køre den ene halvdel af rejsen mellem Sydney og Adelaide eller Adelaide og Perth. Så tager turen kun 2 dage.

Mellem Perth og Adelaide kører man et stykke af vejen på verdens længste lige togstrækning på Nullabor Plains. Gennem 478 km slår skinnerne ikke et eneste sving af én simple årsag: der var intet i vejen, da man lagde skinnerne!
Indian Pacific, fra Sydney til Adelaide og Perth

The Indian Pacific: Broken Hill - Blue Mountains - Sydney

Mellem Adelaide og Sydney stopper toget et par timer i guldminebyen Broken Hill. Det er muligt at komme på en guidet rundtur i en af minerne. Du kan naturligvis også vælge at hoppe af toget i Broken Hill i nogle dage og tage på tur i outbacken. Naturen herude er ulig noget, du nogensinde vil se noget andet sted i verden!

Det sidste stykke ind mod Sydney kører du gennem Blue Mountains, der er en del af bjergkæden Great Dividing Ranges. Bjergområdet her står i skærende kontrast til den øde natur på Nullabor Plains.
Togrejser er populære som aldrig før og på denne rejse til Australien får du muligheden for at opleve to af de helt store togrejser i verden, nemlig Indian Pacific og The Ghan.

Spirit of Queensland: Brisbane - Cairns

Mange vælger at køre strækningen mellem Brisbane og Cairns i lejet bil eller camper og stopper undervejs for at nyde højdepunkterne, men hvorfor ikke læne dig tilbage i et blødt togsæde og nyde udsigten, mens toget bringer dig frem til næste seværdighed på østkysten?

En togrejse kan sagtens kombineres med både Fraser Island, Whitsundays og måske et besøg på en koralø. Samtidig slipper du for at betale for at bilen og camperen står på fastlandet og koster penge, mens du nyder livet på den australske østkyst.

Hele strækningen mellem Brisbane og Cairns er på godt 1.680 km, og hvis du kører turen i ét stræk, tager det 24 timer.


Spirit of Queensland: Togrejse
Til top