Alice Springs er den andenstørste by i staten Northern Territory, efter Darwin. Selvom byen ikke er hovedstad i selve staten, kaldes den for Outbackens Hovedstad. Og det må man virkelig også sige at den er. Dens placering er næsten præcis midt mellem Darwin og Adelaide, og så er Alice Springs den største by i en region på størrelse med Texas i USA. Det siger lidt om størrelsen af den australske outback - og Australien generelt.

Selve byen vil ved første øjekast nok ikke slå benene væk under dig. Her er praktisk byggeri prioriteret frem for smukt. Og de fleste bruger da også oftest blot en enkelt nat i byen, inden turen går videre. Men har du lyst til at kigge dig lidt omkring, for at snuse lidt til byens kultur og historie, kan vi bestemt anbefale dig at besøge The Old Telegraph Station, The Royal Flying Doctor Service Base og også en gåtur i Alice Springs Desert Park, hvor du kan være heldig at få et glimt af nogle af de finurlige dyr, der lever i området. Er du kunstinteresseret - eller er du bare faldet for den fascinerende, aboriginske kunst - er der også flere museer og gallerier i byen.

Vil du gerne lære om den aboriginske kultur og levemåde, så er Alice Springs og området omkring byen et must på din rejse til Australien. Stedet er vel nærmest et epicenter for den aboriginske kultur, selvfølgelig båret på vej af den absolut største attraktion i nærheden, Ayers Rock, der er en helligdom for aboriginerne. Ayers Rock ligger 4-5 timers kørsel fra Alice Springs. Undervejs kommer du fori et andet must-see på disse kanter, nemlig Kings Canyon. Der afgår forskellige ture,både dagsture og flerdagesture, fra Alice Springs ud i den røde outback. Tal med din rejsekonsulent om de mange muligheder. Og skulle du være presset på tid, er det faktisk også muligt at flyve direkte ind til Ayers Rock fra nogle af de større byer i Australien.

Vær opmærksom på, at klimaet herinde, i Australien røde centrum, kan ofte være ekstremt og varierer meget selv indenfor samme sæson. Således kan temperaturen i sommerperioden (december til februar) ligge på 20-35 grader, men med udsving på helt op til 40 grader. Om vinteren (fra juni til august) kan temperaturen ligge på alt mellem 5 og 20 grader.
Tilnavn: Capital of the Outback

Indbyggere: ca. 29.100 (2017)

Areal: ca. 148 km2

Klima: Meget varme somre og kølige vintre

Highlights: The Old Telegraph Station, Royal Flying Doctor Service Base, Alice Springs Desert Park, museer og så selvfølgelig en tur ud til Ayers Rock (Uluru), Kata Tjuta (The Olgas), Kings Canyon og ikke mindst MacDonnell Ranges, en bjergkæde, der faktisk ikke ligger i den store afstand til byen.
Ayers Rock, Australien
Alice Springs, AustralienThorny Devil, Outback, AustralienAustralien, OutbackAustralien, Kata Tjuta, The OlgasStorytelling i OutbackenMaleriske MacDonnell Ranges ved Alice Springs
Til top