Cairns er den 14. største by i Australien og har blot 150.000 indbyggere. På trods af sin størrelse, er byen utrolig godt gearet til alle de besøgende, der årligt kommer hertil. Du får derfor ikke svært ved at finde hverken hoteller eller resorts, restauranter, shoppingmuligheder og ikke mindst oplevelser.

Selve byen emmer af afslappet feriestemning og i modsætning til f.eks. centrum af større byer som Sydney, møder du i Cairns flere folk i boardshorts og t-shirt end i skjorte og slips. Byen har ikke en strand, men du kan tage ned til Lagunen ved Esplanaden og dyppe tæerne i stedet.

Cairns tiltrækker et meget blandet publikum, heriblandt en masse backpackere, hvorfor at der er et flot udbud af barer i centrum. Vil du gerne være sikker på at bo i et lidt roligere område af Cairns, er dette selvfølgelig en mulighed. Vil du gerne helt ud af byen, men stadig gerne være tæt på de forskellige oplevelser, kan det anbefales at bo ved Cairns' nordlige strande eller eventuelt tage en times kørsel længere nordpå, til den noget mindre by, Port Douglas.

Cairns betragtes som gateway til Great Barrier Reef mod øst og Daintree regnskoven mod nord. Disse to steder er i sig selv grund nok til at rejse til Australien og begge steder besøges bedst på en guidet tur. Der er rigtig mange valgmuligheder, både hvad angår indhold og længde på turen, så tag en snak med din rejsekonsulent om, hvilken tur der er den rigtige for dig. Ønsker du at komme indlands og få en kort pause fra livet ved kysterne, kan vi anbefale en tur til det frodige område Atherton Tablelands, hvor du finder grønne marker, små landsbyer, regnskovsområder, smukke vandfald og meget mere.


Indbyggere: ca. 150.000 (2017)

Areal: ca. 488 km2 (selve Cairns by)

Klima: Tropisk kystklima. Cairns og det nordlige Queensland oplever vådsæson fra november til maj, med meget regn. Det er også i denne sæson at der kan forekomme cykloner.

Highlights: Cairns Esplanade, Boardwalk og Lagunen, Flecker Botaniske Have, Tjapukai Aboriginal Cultural Park, Kuranda Railway og Kuranda Village mm.
Great Barrier Reef, Australien
Kuranda Rail, CairnsAtherton TablelandsUdsigt over Cairns Esplanade og lagunenDaintree National Park, AustralienDykkerkursus på Great Barrier Reef i AustralienKuranda Skyrail, Cairns
Til top