Darwin er med sine ca. 140.000 indbyggere ikke ligefrem en storby på højde med f.eks. Sydney eller Melbourne, men det betyder intet, når den har dén beliggenhed og dén historie. Byen er i øvrigt opkaldt efter Charles Darwin.

Darwin har en fascinerende - og voldsom - histore. Byen blev grundlagt i 1869 og er sidenhen blevet genopbygget ikke mindre end fire gange. Første gang var efter Japans bombardement af byen under Anden Verdenskrig, og efterfølgende har Darwin været ramt af nogle voldsomme cykloner, der også har krævet genopbygning af det meste af byen. Er du interesseret i Darwins historie i forhold til Anden Verdenskrig, kan du med fordel besøge det spændende Darwin Military Museum.

På trods af sin størrelse har Darwin en hel masse at tilbyde sine besøgende. Byen bugner af hyggelige gadecaféer, moderne museer og gallerier, der udstiller regionens farverige og smukke, aborigine kunstværker. Derudover kan du besøge Mindil Beach Sunset Market, lære om de flyvende lægers historie på Royal Flying Doctor Service Tourist Facility, eller tage en gåtur langs Darwins havnefront. Og har du børn med, kommer de bestemt heller ikke til at kede sig. Darwin er et paradis for børn! Tag dem med ud til Crocodylus Park, der ligger 15 minutter fra centrum, hvor de kan komme tæt på både saltvands- og ferskvandskrokodiller i deres naturlige habitat; tag dem med på det spændende akvarium Crocosaurus Cove, hvor der også er krokodiller og desuden en helt masse andre australske dyrearter. Står dagen på afslapning, kan I også tilbringe nogle timer ved Wave Lagoon ved havnefronten, som er et stort poolområde med kunstige bølger, vandrutschebaner og et bassin for selv de helt mindste størrelser.

De fleste besøgende der kommer hertil, bruger et par dage i byen, inden de begiver sig ud til dét, der nok er hovedformålet med en rejse til Darwin og det nordligste Australien generelt, nemlig de fantastisk smukke nationalparker der ligger og nærmest omringer byen. En typisk tur vil som regel vare tre dage, men du kan sagtens bruge meget længere tid. Der er desuden mange forskellige kombinationer af ture, alt efter hvilke nationalparker du er mest interesseret i. Tag en snak med din rejsekonsulen, for at finde ud af, hvilken tur der er den helt rigtige for dig.
Indbyggere: ca. 140.000 (2017)

Areal: ca. 112 km2

Klima: Tropisk

Highlights: Mindil Beach Sunset Market, Crocodylus Park, Crocosaurus Cove, Wave Lagoon, LItchfield Nationalpark, Kakadu Nationalpark og meget, meget mere.
Kakadu, Australien
Nightcliff Jetty, DarwinDarwins havnefrontMindil, Markets, Darwin, AustralienKakadu, AustralienFlorence Falls, Litchfield, AustralienDarwin, Australien
Til top