Hobart blev oprindeligt grundlagt som en straffekoloni, tilbage i 1803. Nøjagtig som mange andre, australske byer. Det var hertil, og til fængslet Port Arthur, at de værste, britiske fanger blev sejlet til, hele vejen fra England, for at afsone deres traffe, langt væk fra deres hjemland. Byen er den sydligst beliggende af alle australske statshovedstæder, og Tasmanien som ø er desuden én af sydligst beliggende øer i verden. Ja, du skal ikke meget længere sydpå før du står på Antarktis.

Hobart er en moderne by, med alt hvad det indebærer af restauranter, forretninger osv. Stemningen er hyggelig og afslappet. Rammer du Hobart på de rigtige dage, kan det virkelig anbefales at tage til Salamnca Market, som er en ugentlig begivenhed, hvor du kan købe lokalt producerede varer i de fleste afskygninger. Du kan også tage en køretur op på toppen af Mt. Wellington, og nyde den smukke udsigt ud over land og by.

Hobart er omgivet af rå, vild og meget smuk natur. Det er ikke helt forkert, når Tasmaniens natur sammenlignes med naturen i visse områder af nabolandet New zealand. Og så har Tasmanien den enorme fordel, hele øen kan opleves på en overskuelig tid. DTasmanien er desuden det eneste sted i verden, at du kan være (utrolig) heldig at opleve den Tasmanske Djævel i det fri.

Indbyggere: ca. 230.000 (2017)

Areal: ca. 1.695 km2

Klima: Tempereret

Highlights: Salamanca Place, Battery Point, Wineglass Bay, Port Arthur, Mt. Wellington, Cradle Mountain og mange, mangle flere oplevelser på hele Tasmanien
Freycinet Nationalpark syd for Hobart
Ruinerne af det gamle fængsel ved Port Arthur, TasmanienGamle huse ved Salamanca Place, HobartStrandhytter ved Coningham Beach syd for HobartUdsigt fra Mt. Wellington, HobartTasmansk djævelCradle Mountain, Tasmanien, Australien
Til top